Yeni Bond ilk kavgada bitti

Negatif enerji diye bir ÅŸey var galiba.

En başından beri herkes, ’ondan James Bond olmaz’ dedi.Â

Daniel Craig, Bond olarak kamera karşısına geçtiği ilk kavga sahnesinde dişlerinden oldu.

Pierce Brosnan’ın yerine gelen yeni James Bond Daniel Craig, bildiğiniz gibi adı açıklandığından beri eleştiriliyor. Bond fanatikleri Craig’i her fırsatta protesto ediyor, karizmasının ve fiziki yapısının role uygun olmadığını dile getiriyorlar.

Son Bond filmi Casino Royale’in çekimlerine başlandı diye, onların da artık sesleri kesilir, kaderlerine razı olurlar diye düşünmüştüm.

Tam tersi oldu. /images/100/0x0/55eac953f018fbb8f896a6f6

Fanatikler, filme karşı boykot kampanyası başlatmakta gecikmediler.

Üstelik söylemleri de yenilir, yutulur gibi değil. Yapımcı şirketin maliyeti düşürmek için ucuz aktör bulduğunu öne sürüyor, ’yakışıklı, uzun boylu İngiliz beyefendisi’ imajının altüst olduğunu söylüyorlar.

Yakışıklı, uzun boylu İngiliz imajını bilemem. İngiltere’de yolda yürürken, kaç tane Pierce Brosnan tipli erkeğe rastlarsınız, o tartışılır çünkü.

Ama, kavga sahnesinde başına gelenlere üzülsem de, Daniel Craig’i ben de başından beri James Bond olarak kabul edemiyorum.

Clive Owen’ı nasıl atladılar onu da anlayamıyorum...

Ne @#!* biliyoruz ki?

Hiç bir şey bilmiyoruz aslında. Sadece bildiğimizi sanıyoruz.

Düşünsenize, eskiden Dünya’nın düz olduğuna inanılıyordu. Şimdi doğru bildiğimiz pek çok şey de, aynı dünya düz değil yuvarlak olduğu konusunda olduğu gibi, bir süre sonra yalanlanacak, yerlerini yeni doğrulara bırakacak.

Geçen gün izlediğim ’Ne @#!* Biliyoruz Ki’ (What The Bleep Do We Know?) adlı film böyle diyor.

Zamanın her iki yönüne neden aynı şekilde hükmedemediğimizi sorguluyor. Şu anda yaptıklarımızla neden geleceği etkileyebiliyoruz da geçmişe dokunamıyoruz, ya da tam tersi, neden geleceği değil de sadece geçmişi bilebiliyoruz, diyor.

Doğal olarak da insanın kafasını allak bullak ediyor.

Filmde profesörler, yazarlar, öğretmenler, kuantum fiziği, insan beyni, aşk, duygular, bağımlılıklar (aşk, seks, yiyecek bağımlılığının, eroin bağımlılığından bir farkı olmadığı söyleniyor mesela) üzerine görüş bildirmiş.

Arka fonda ise konuşulanlara paralel ilerleyen, başrolünde Oscar ödüllü Marlee Matlin’in rol aldığı bir hikaye var.

Ne @#!* Biliyoruz Ki, bilinmeyen hakkında düşünmek, tavşan deliğinde derinlere inmek isteyenlerin çok seveceği, ilginç bir çalışma.

!f’te gösterildi, 17 Mart’ta vizyona giriyor (gnctrkcll, film için bir bilet alana bir bilet bedava kampanyası uygulayacak), aynı ay içinde de DVD’si çıkıyor.

Bu DVD tam da arkadaş toplantılarına göre. Birlikte izlenip, bölüm bölüm incelenecek, üzerinde düşünülecek, derin tartışmalara yol açacak türden.

Dünya Yardım İstiyor

Bu hafta Maçka G-Mall’un üç boyutlu filmler gösterilen salonunda müthiş bir film vizyonda girdi; Dünya Yardım İstiyor (SOS Planet).

Film, hem eğlendiriyor, hem de gezegenimizi ne hale getirdiğimizi net bir şekilde anlatılıyor, acımasızlığımızı bir güzel yüzümüze vuruyor.

Küresel ısınma, yağmur ormanlarının katledilmesi ve denizlerin kirlenmesinin getirdiği olumsuzlukları, etkileyici bir anlatımla perdeye aktarıyor.

Biz kimiz ki, dünyayı bu hale getiriyoruz? Maymunların oynadığı ağaçları kesiyor, balıkların, ahtapotların, deniz atlarının mutlu mesut yaşadıkları pırıl pırıl suları bulandırıyoruz?

Müşfik Kenter’in seslendirdiği bu üç boyutlu filmi izleyin, özellikle de çocuklarınıza izletin. Ki duyarlı olup, bu feci gidişata bir dur demeye şimdiden hazırlansınlar.

Hürriyetim’in sinema sayfası yenilendi

Sinema dünyasında en son haberler neler merak ettiniz; sinemaya gideceksiniz vizyondaki filmler hakkında bilgi almak niyetindesiniz; filmler hakkındaki düşüncelerinizi paylaşmak, tartışmak istiyorsunuz; ya da program yapacaksınız, filmlerin seans bilgilerini öğrenmek istiyorsunuz.

Tek yapmanız gereken www.hurriyetim.com.tr’nin sinema bölümünü tıklamak.

Arkadaşlarım diye söylemiyorum, diyeceğim, ama hayır, arkadaşım oldukları, onları bildiğim için söylüyorum, Hürriyet İnternet’in kültür sanat ve sinema bölümünü sıkı çalışan, yazılara yılların tecrübesini aktaran, işini iyi bilen bir ekip hazırlıyor.

Farkları fark ediliyor. Tıklayın görün, http://sinema.hurriyet.com.tr’den vazgeçemeyeceksiniz.
Yazarın Tüm Yazıları