Ulufe mi dağıtıyorsunuz

ANKARA’dan emekli Metin Altay, Başbakan’ın her gün bir kesime zam haberi vermesini eleştiriyor, eşit davranmadığına vurgu yapıyor:

Haberin Devamı

“Bu sefer de araştırma görevlilerinden gelen talebi olumlu karşılayan Başbakan Davutoğlu, üniversite öğretim elemanları maaşlarına da zam yapılacağı müjdesini verdi! Daha önce, HSYK seçimi dolayısıyla ‘şartlı olarak’ savcı ve hâkim maaşlarının arttırılacağı müjdelendi. Peki diğerlerine ne olacak; emekliler, memurlar, işçiler... Hayat herkese aynı, şartlar her geçen gün ağırlaşıyor, herkes ayakta durma mücadelesi veriyor. Doğalgaz ve elektrik zamları dar gelirliyi kara kara düşündürüyor. Enflasyon tekrar tırmanışa geçti. İnsanları, meslekleri ayırmak, ulufe dağıtır gibi şuna zam yapıyorum buna yapmıyorum demek devlete, devlet adamlığına yakışır mı?
Fiyat artışlarından, hayat şartlarının ağırlığından, emeği ile geçinen, ücrete muhtaç herkes mağdur. Sınıflar yaratmak, sınıflar arası uçurumları derinleştirmek iş değil. Çağdaş olmak herkese eşit davranmakla mümkün. Sosyal adalet, sosyal devlet ayrımcılığı kabul etmez.

Haberin Devamı


YALVARALIM MI GÜLELİM Mİ

Yalvarmak mı, dilenmek mi, istemeyi bilmek mi, ağlamak mı, gülmek mi lazım bilmiyoruz. Ya sesi çıkmayanlar ya da duyuramayanlar? Uygarlık onları gözetmek, sessizlerin sesi olmak değilse ne?..”

Özelleştirmelerle sata sata bitiremediler


‘Turpun büyüğü’ THY

ŞİMDİ de Haydarpaşa Projesi, otoyol ve köprüler, elektrik üretim santralları, bazı limanlar, Spor Toto, at yarışları, Halk Sigorta Emeklilik ile Türksat Kablo TV satılacakmış.
Emekçilerin alın teriyle kurulan bu kârlı kuruluşlar rant uğruna gözden çıkarılıyor.
Nedir bu özelleştirme sevdası? Nedir bu Cumhuriyet’in köklü kuruluşlarını değerinin altında satma iştahı?
Son olarak Milli Piyango özelleştirildi. Neymiş efendim “Devlet kumar oynatmazmış”.
Hazine’ye oluk gibi para akıyor, “haram” ise bu paralar nereye gidiyor.
Aynı oyun Tekel satılırken de oynandı.
Türk Telekom, TÜPRAŞ, elektrik santralları, barajlar, Seydişehir Alüminyum, Sümerbank, diğerleri, “Zarar ediyorlar”, “Devlet ayakkabı, basma üretmez, rakı satmaz” gerekçesiyle peşkeş çekilmedi mi?
Bu kuruluşları alanlar üç-beş yıl sonra ödediklerinin çok üzerinde rakamlarla, çok büyük kârlarla başkalarına devretmedi mi?
Turpun büyüğü THY’de... O kadar uçak siparişi var; ‘dünyanın en büyük havaalanı’nı su havzasında yapıyoruz. ‘Dünya markamız’da elimizden çıkınca geride ne kalacak?
Türkiye özelleştirmelerle 1985’te tanıştı. O günden bugüne kadar yaklaşık 60 milyar dolarlık özelleştirme geliri elde edildi. Ne var ki özelleştirmelere rağmen, iç ve dış borç azalmadı, aksine artış gösterdi. AKP döneminde gerçekleştirilen 52 milyar liralık özelleştirme gelirine rağmen, kamu borç stoku 103 milyar dolar arttı.
Yanlış işler bunlar... İşsizler ordusuna kimbilir kaç kişi katılacak. Adam gibi çalışanlar da ‘taşeron’ olacaklar!

Haberin Devamı

RTÜK asıl bunlarla uğraşmalı...

ULUSAL yayın yapan bir TV kanalında hafta içi her gün her türlü hastalığa karşı bir ‘hoca’, “kocakarı ilaçları” dediğimiz gelen telefonlarla her tür hastalığa karşı birtakım otlar öneriyor. Bir soru üzerine ‘tıp profesörü’olmayıp ‘kimya profesörü’ olduğunu söyleyen bu şahıs, her önerisinde “Evvel Allah” diyerek Allah’ı da işin içine dahil etmektedir.
Örneğin emzirmeye bağlı meme sarkmasının tedavisi için üzüm ve incir çekirdeği yağı öneriyor. 42 yıllık bir doktor olarak bize artık bir görev düşmemesi gerekiyor. RTÜK’ün uyduruk şarkıcı hanımların edep dışı kavgalarıyla uğraşmayı bırakıp bu tür programlarla ilgilenmesi gerekmez mi?
Prof. Dr. Akın YILDIZ İç Hastalıkları Uzmanı

MESAJ PANOSU

Haberin Devamı


-BAKKALIN 50 kuruşluk sakız için fiş verip vermediğini denetleyen devlet ile binlerce ton kimyasalın, yakıtın, suyun girdisini ve tüm girdilerin çoğunun dönüştüğü atığı kontrol etmek yerine beyana güvenmesi olacak şey değil! Bu uygulama ancak ihmaldir, suiistimaldir, hatta kasıttır. Murat SEVGİ
-İBB bayram öncesi İSPARK’ların da ücretsiz olacağını duyurmuştu. Ancak iki gündür arabamı park ettiğim TÜYAP İSPARK’ta ücret alınıyor. Çalışanlar da mağdur. Bayram izinleri yok. Bin araçlık açık park yerinde yaklaşık 50 tane araba için normal mesai yapıyorlar. Faik KAPTAN

Yazarın Tüm Yazıları