Torunlar, ‘Çanakkale Madalyası’ bekliyor

Ben, 33. Alay Komutanı, Çanakkale şehidi Binbaşı Ali Faik Bey’in tek oğlu merhum Albay Ahmet Naci Kabatepe’nin tek oğluyum. Soyadımız büyükbabamın şehit düştüğü tepeden gelmektedir. Ailemiz, Çanakkale Savaşı’nda iki kardeş subayı birden şehit veren tek ailedir.

Haberin Devamı

Çanakkale Zaferi olmasaydı Kurtuluş Savaşı olamazdı, Cumhuriyetimiz kurulamazdı, TBMM kurulamazdı ve bugün TBMM’nin 100. kuruluş yıldönümünü kutlayamazdık. Ancak 100 yıldır gerçekleştirilemeyen ‘Çanakkale Madalyası’ konusu var. İstiklâl Savaşı madalyasını şehit ve gazi torunları göğüslerine onurla takarlar, bayramlara katılırlar. Bu bizlerden esirgenmiştir. Nedeninin “İstiklâl Savaşına katılanlar Türk askerleri, Çanakkale Savaşı’na katılanlar Osmanlı askerleri idi” gibi bir ayırımdan kaynaklandığını düşünmek bile istemem. Biz Osmanlı’nın devamı olduğumuzu kabul etmiş, borçlarını dahi ödemiş bir milletiz. Dileğim, 100. yılında, yüce meclisimizin Çanakkale şehit ve gazileri için de madalya verilmesini sağlayacak bir yasa çıkarmasıdır. Hizmet bedeli dışında bunun önemli bir maddi külfeti de yoktur. Şehit ve gazilerin anne-babaları ve çocuklarından sağ kalan artık yoktur. Ama madalyanın manevî değeri büyük olacaktır.

Haberin Devamı

KANUN TEKLİFİ VAR

Bu konuda CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan 2013’te, Çanakkale savaşlarına katılanlara ‘şeref madalyası’ verilmesini istemiş, Meclis’e bir kanun teklifi yapmıştı. Şimdi Milli Savunma Komisyonu’nda. TBMM’nin 100. kuruluş yıldönümünde yasalaşması çok anlamlı olacaktır. Erdal KABATEPE

OKUYUNUZ
İLGİNÇ KİTAPLAR

MURAT Bardakçı ‘Sizi Serbest Bırakmayı Muvafık Bularak Tatlik Ettim!’ (İş Bankası Kültür), Barış Doster ‘Milli Mücadele Işığında Türkiye’ (Halk Kitabevi), R. Bülend Kırmacı ‘Atatürk Sen Ne Yaptın-Devrimlerden Demokrasiye Türkiye’ (Gece Kitaplığı), Yasemin Yazıcı ‘Tek Çocuklar Atlası’ (Bilgi), Samet Öztürk ‘Kitapların Dünyası-Kitaba Dair Bir Monografi (Mana), Tevfik Serhan Bora ‘Hatırla’ (Yazardan Direkt), Barış Saydam (Editör) ‘Karagöz’den Günümüze Temaşa’ (Küre), Adil Yasin Özben ‘Dedektif’ (Bilgi), Lütfiye Pekcan ‘İmtihan-2020 (Alfa), Naz Öyken ‘Sarnıçtaki Kelebek’ (Yeni İnsan), Emre Şimşek ‘Pibalu Gezegeni’ne Dönüş’ (Redhouse Kidz-SEV), Salim Taşçı ‘Küs Topraklar’ (Yade).

GÜNÜN SÖZÜ

“ARHAVİ Pilarget Vadisi’nde HES projesine karşı Rize İdare Mahkemesi’nde açılan davanın hukuka ve mevzuata uyarlık bulunmadığı kararı ne yerel, ne de ulusaldır; evrensel bir zaferin ta kendisidir.” Şevket ÇORBACIOĞLU

Haberin Devamı

ÖDÜLÜ HAK EDİYOR MU!

BAKAN danışmanı olduğu dönemde Orman Genel Müdürlüğü’nün en ayrıcalıklı kadrolarına kayıtlar üzerinden atanan ve bakan adına kullandığı yetkiyle yeşilin katilleriyle mücadeleyi en acımasızca cezalandıran zatı başmüfettiş yapıyorsunuz... Sonra da ‘yeşil bir vatan’ için yeşilin enlerine törenle ödül veriyorsunuz.

Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu? Faruk ÇEBİ

CHP’DEN İNCE’YE GEÇİŞLER 

CHP’nin İstanbul’da 50 yıllık hafızası kabul edilen Kasımpaşalı, makine mühendisi Ertuğrul Gülsever’in Muharrem İnce’nin ‘Memleket Hareketi’ne katılma kararı verdiği ve İstanbul il başkanı olarak atanacağı öğrenildi. CHP’nin önceki dönem il genel meclisinde, geçen dönem de büyükşehir belediye meclisinde grup başkanvekillikleri görevlerinde bulunan Gülsever’in, CHP’li küskünlerle güçlü bir İstanbul örgütü kurmayı hedeflediği belirtiliyor. Gülsever, Sarıgül’e yakın bir isim olarak biliniyordu.

Haberin Devamı

Bu arada, Ordu’da geçen dönem CHP il başkan yardımcılığı görevinde bulunan, bölgenin fındık üretim ve ticaretinde önde bir isim sayılan Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Osman Çakmak’ın da kendisine yapılan teklif üzerine Ordu örgütünü oluşturmak üzere görevlendirildiği açıklandı.

RAMAZAN YAKLAŞIYOR

11 ayın sultanı olarak görülen ramazan ayı 12 Nisan’da ilk teravih namazı kılınmasının ardından 13 Nisan Salı başlayacak; bu yıl Ramazan Bayramı 13 Mayıs Perşembe, Kurban Bayramı 20 Temmuz Salı günü kutlanacak.

MESAJ PANOSU

AB ile İngiltere arasında kavga var, insanlık dışı bir rekabet var. Kibrinden ölecek olan AB, Rus aşısı için ‘Rus ruleti’ diyor. Kapitalizm aşı işini çözemedi, kâr etmeyi seçti. İş virüsten çıktı, virüsün içine kapitalizm kaçtı.         Kemal OKUYAN TKP Genel Sekreteri

Haberin Devamı

MAFYA ile devlet arasındaki fark hukuktur. Hukuku kaldırınca, mafya devlet olur. 25 yaşındaki çocuklar ülkeyi terk etmek istiyorlarsa bu Bahçeli’nin, Erdoğan’ın, bütün siyasetçilerin suçudur. Levent GÜLTEKİN

Yazarın Tüm Yazıları