Parçalanan adalet!

Adalet; hem duyulan güven, hem de yerleşke olarak parçalanmıştır.

Haberin Devamı

Ankara’da bulunan adliye binalarının nerede olduğunu, hangi binada hangi mahkemelerin olduğunu artık avukatlar bile bilmemektedir. Her gün bölünüp, parçalanıp, değil duruşma salonu, yangın merdiveni bile olmayan, kime ait olduğu, kaç lira kira ödendiği bilinmeyen binalara taşınmaktadır.

Ceza ve Aile Mahkemeleri Sıhhiye Adalet Sarayı’nda, Asliye Hukuk, Sulh Hukuk ve Tüketici Mahkemeleri Dışkapı Ek Hizmet Binası’nda, İş Mahkemeleri ve Ticaret Mahkemeleri Balgat Ek Adliye Binası’nda, İcra Hâkimlik ve mahkemeleri Eskişehir yolunda, İcra Müdürlükleri Söğütözü’nde, Fikri ve Sınai Haklar Mahkemeleri Yenimahalle’de, Bölge Adliye ve İdare Mahkemeleri Eskişehir yolunda ayrı binalarda, Yargıtay Daire ve Savcılıkları’nın kimi Çankaya Ehlibeyt Mahallesi’nde, bir kısmı Bakanlıklar’da bir kısmı Kızılay’da bulunmaktadır. Adli tatile girdiğimiz bugünlerde yeni bir bölünme yapılarak Aile Mahkemeleri, Asliye Ticaret ve Çocuk Mahkemeleri Söğütözü semtinde bulunan ayrı bir binaya taşınmaktadır.

Haberin Devamı

Sıhhiye semtinde özel olarak yapılan Ankara Adalet Sarayı’nın arkasında, bu binanın üç mislinin sığacağı bir alan varken, buranın boş bırakılarak, uzak ve değişik yerlerde, kiralık ve yetersiz binalara gidilmesi tamamen yanlış bir harekettir. Bütün bu bölünme ve taşınmaların, güven olarak en alt seviyede bulunan adaletin, yapı ve bina olarak da parçalanmasından başka hiçbir anlamı yoktur. Adaleti parçalamanın ek versiyonu olarak icat edilen ‘Çoklu Baro’ da savunma gücünü parçalamanın bir diğer yönüdür.

Bütün bunlardan beklenen sonuç; adaletin de özelleştirilerek köprülerde, otoyollarda araç geçiş garantisi verilmesi gibi, dava garantisi verilerek özel şirketlere devredilmesidir.

Av.A. Erdem
AKYÜZ-Hukukun
Egemenliği Derneği
Onursal Genel Başkanı

GÜNÜN SÖZÜ

“Yanılmak insana mahsus olsa da yalnızca aptallar aynı hatayı yapmaya devam ederler.”

Dr. Cengiz KUDAY

MEMURLAR YÜZDE 36 ZAM İSTİYOR

MEMUR-Sen
İzmir İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Ali Kaya, kamu görevlilerinin iki yıllık dönemde mali, sosyal ve özlük hakları ile çalışma şartlarını, anayasal ve demokratik haklarını kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

“Memurlar tekrar geçim derdiyle baş başa kalmak istemiyor” diyen Ali Kaya, yeni taleplerini şöyle sıralıyor:

“Maaş ve ücretlerde enflasyon baskısı son bulmalı, 6. Dönem’de katsayılar toplamda yüzde 38 arttırılmalı. Enflasyon farkı gerçekleştiği anda maaşlara yansıtılmalı. Ocak ayında ve tek seferde gerçekleştirilmek kaydıyla, kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerinin; 2022’de yüzde 21, 2023’te yüzde 17, iki yıllık sürede toplamda yüzde 38 arttırılmasını istiyoruz.

Kamu görevlilerinin maaşlarına/ücretlerine, enflasyon oranının maaş artışı oranını geçtiği aydan geçerli olmak üzere enflasyon farkı artışı yansıtılmalı, kamu görevlileri enflasyonun maaşı eriten etkisinden kurtarılmalı.

Kamu görevlilerinin ekonomik büyümeye katkısı görülmeli ve iki yıl için toplamda yüzde 6 refah payı verilmelidir.”

Haberin Devamı

OLİMPİYATLAR VE RENKLER

OLİMPİYATLARIN
temeli milat öncesi. İlk modern Olimpiyat 1896 Atina’da. İkincisi Paris’te, sene 1904. Ve kadınlar ilk işaret fişeğini yaktılar. 2020’de ‘Filenin Sultanları’ çıktı sahneye. İnsanlığın bu çok değerli barış arenasında; “Daha hızlıya, daha yükseğe, daha güçlüye” şiarıyla, voleybol sahalarında bugüne dek görmediğimiz müthiş bir mücadele verdiler.

İki kızımız; Güney Kore maçında aralarına düşen bir topu kurtarmak için kafa kafaya geldiler. Birinin ağzı kan içinde. Maçtan sonra kaptanımız: “Galibiyet haklarıydı. Onlar bizden daha iyi oynadı” dedi. İşte kadının zarafeti, aklı, gücü, mücadele anlayışı. Dünyaya barışı kadınlar getirecek. Savaşları onlar bitirecek.

Haberin Devamı

2020 Olimpiyatları’na 206 ülkeden 11 bin sporcu katılıyor. Olimpiyatın sembolü beş halkanın renkleri; mavi Avrupa, sarı Asya, siyah Afrika, kırmızı Amerika, yeşil Avustralya kıtasını ifade ediyor. Bu renklerden en az biri her milletin bayrağında var.   Faik GÜLEÇYÜZ      

ÜÇ BAKAN YANIT VERMELİ

CHP
Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen yangınlarla ilgili olarak üç bakana soru önergeleri vererek yanıtlanmalarını istedi. Bu sorular şöyle:

“- Çevre ve Şehircilik Bakanlığına: Muğla ve Antalya il sınırlarında kaç adet tarım arazisi satıldı?

- Kültür ve Turizm Bakanlığı’na: Yanan ve yanmaya devam eden ormanlarımız içerisinde, turizm tesislerine tahsisi yapılmış alan var mıdır?

Haberin Devamı

- Tarım ve Orman Bakanlığı’na: Yanan zeytinlik alanların akıbeti ne olacak?

Biliyor musunuz, bu üç bakanlık yangınları seyrederken, vatandaşlarımız koşturdu... Yanan orman alanlarının ranta açılmasına izin vermeyeceğiz.”

BİLİYOR MUSUNUZ?
300 MİLYAR ZARAR

- CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’ın “Antalya’da 100 bin futbol sahalık alanın, Muğla’da 4 bin 500 arılı kovanın yandığını bildirirken, günlerce yanan bölgelerdeki kaybın 300 milyar lira olduğunu hesap ettiğini...

AYÇİÇEĞİ ÜRETİCİSİNE DARBE!

- EDİRNE Milletvekili Okan Gaytancıoğlu’nun, “Ormanlarımız kül olurken birileri para kazanma derdinde” diyerek, Bosna-Hersek menşeli bazı ürünlerin ithalatında gümrük vergisinin sıfırlanmasına tepki gösterdiğini ve “Şu anda ayçiçeği hasatı başlarken, 75 bin ton sıfır gümrük vergisiyle ayçiçeği ithali kiminle alay etmektir?” diye sorduğunu...

MESAJ PANOSU

- PROF. Dr. Filiz Ali’nin öncülüğünde 23 yıl önce kurulan Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi tarafından düzenlenen Ayvalık Müzik Festivali, bu yıl yedinci kez 10-19 Ağustos tarihleri arasında Ayvalık’ta yapılıyor. Festival bu akşam 21.00’de Şef Cem Mansur yönetimindeki Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nın (TUGFO) konseri ile başlayacak.

Yazarın Tüm Yazıları