MESAM ne kadar güçlüymüş

GAZETECİ olarak hem iletişim kurumlarından hem de basınla, sendika ile ilişkili veya siyaset kurullarından ödüller aldık.

Haberin Devamı

‘Torpille’ ve gazeteci kurumlarından hiç ödül almadık çoğu arkadaşımız gibi.

Ama MESAM’dan, TV’ci ve yazar iki arkadaşımızla (Cengiz Demircioğlu ve Ali Eyüboğlu) ödül aldık. Bizim ödülümüzü Memorial Hastanesi’nin ünlü doktoru kalpçi Prof. Dr. Bingür Sönmez verdi. Bir gün önce bir arkadaşımızla Bingür hocamızı anmıştık, övgüler yağdırmıştık. Tesadüf bu ya akşam da MESAM’ın bu etkinliğinde bir arada olduk, birçok sanatçıyla tanıştık, onlardan ustalarını dinledik. Dostumuz Kahtalı Mıçe ile karşılaştık, rahmetli Fikret Otyam’ın 22 Aralık’taki anma toplantıları üzerinde sohbetler ettik.

“Şeffaflığa ve eleştiriye açık yönetimimizle sizlere hizmet vermekten gurur duyuyor ve layık olmaya çalışıyoruz. Unutulmasın biz müzik için varız.”

MESAM Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ergül böyle diyor.

Haberin Devamı

ZEKİ MÜREN YAYLASI

Ünal Ecevit’in kaleme aldığı bir yazıda Zeki Müren şöyle tanıtılıyor: “Her kazancını, bu memleketin en güzel kuruluşu TSK ve Mehmetçik Vakfı’na bağışlaması, Çanakkale Şehitliği yapılırken, Kıbrıs çıkarması yapılırken Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yardımları ve bağışları, Zeki Müren’in ayrı bir vatansever ve yardımsever oluşunun gerçekleridir.”

Halkın içinden birisi gibi yaşadığına, sahip olduğu şöhretin onu hiç şımartmadığına, tanıdığı sürece şahit olduğunu anlatan Ünal Ecevit, Niğde Çamardı’da Toroslar Dağları’nın en zirvesi Demir Kazık Köyü’nde, kaymakamlık, muhtarlık izniyle en güzel yaylalarına ‘Zeki Müren Yaylası’ adını verdiklerini ve çok sevindiğini yazıyor.

MESAM ne kadar güçlüymüş, sanatçıları nasıl kucaklıyor, haklarını nasıl koruyor.

MESAM ve kongresi üzerinde daha yazacaklarımız var.

EVYAP’IN 350 MİLYONLUK OKULU

GEÇEN yıl vefat eden Evyap’ın ikinci kuşak temsilcisi Ahmet Fikret Evyap, Tuzla’da yaptırılacak 32 derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Atölyeleri ve Spor Salonu’nun temeli, İstanbul Valisi Davut Gül, Evyap ailesinden Fethi Evyap, Mehmet Evyap, Ömer Evyap, Semra Evyap, Ayşe Evyap Kadakal, Zeynep Evyap Kutsoy ve şirket çalışanlarının katılımı ile atıldı. Mehmet Evyap, “Babam mesleğine aşık, vizyoner ve tutumluluğu ile öne çıkan bir iş insanıydı” dedi. Şimdiye kadar altı okul yapan Evyap’ın son okulunun maliyetinin 350 milyon TL olması bekleniyor. Üç ülkede üretim yapan şirketin, 100 ülkeye ihracatı bulunuyor.

GÜNÜN SORUSU

Haberin Devamı

“Kadıköy’de bu kadar müteahhit aday niye var? Şişli’de de aynı. Bunun yanıtı var mı, cevabı zor mu?”

Bazı siyasiler seçildikçe seçilmek istiyor

MEZARDA MI SIRA GELECEK?

AK Parti’de üç dönem şartı var ve kim olursa olsun katı şekilde uygulanıyor. CHP’de üç dönem şartı yok dolayısıyla üç, dört, beş hatta altı dönem milletvekilliği ve belediye başkanlığı yapanlar var.

CHP’de siyaset yapanlar, uzun dönem görev alanlara ‘kadrolu vekil’ ve ‘kadrolu belediye başkanları’ diyorlar. Nedenini şöyle açıklıyorlar: Belediye başkanı seçiliyor asla koltuğunu bırakmıyor. Seçildikçe seçilmek istiyor. Sanki kendisi aday olmazsa ilçe hizmetten yoksun kalacak!

Anadolu’da küçük ilçelerde uzun dönem olabilir, burada halk başkanları tanır. Büyük kentlerde ilçelerin nüfusu, İstanbul, Ankara, İzmir özelinde bakarsak bazı ilçelerin nüfusu 300 binden başlıyor 1 milyona çıkan var; -özellikle büyükşehirlerde- çoğu seçmen belediye başkanını tanımaz, partiye oy verir.

Haberin Devamı

‘Artık kadrolu belediye başkanları ve milletvekillerinden kurtulmak istiyoruz. Bize mezarda mı sıra gelecek’ diyorlar.

Siyaset muhabbetleri

KARŞIYAKA’YA 2 DİLLİ ADAY

ELEKTRİK-elektronik mühendisi Buket Mertoğlu Gürpınar, CHP İzmir Karşıyaka Belediye Başkanlığı için dosyasını ilçe başkanlığını verdi; Türk-İş Konfederasyonu’nda üst kurul delegeliğinin yanı sıra Emek Platformu adına bir dönem sözcülük dönemini yaptı, iyi derece İngilizce ve Fransızca biliyor.

‘GÜÇLÜ BİR İSİM’

- CHP’li bir grup delege şöyle bir mesaj gönderdi: “Çekmeköy örgütü içinde yetişen ve aldığı tüm görevleri başarılı bir şekilde yerine getiren, Çekmeköy’ün demografik yapısını bilen ve bölgede tanınan bir siyasetçi ve avukat olarak mevcut adaylar arasında ‘güçlü’ bir isim olarak bilinen Av. Özgür Kip’in CHP aday adayı olarak sürpriz yapabileceğini biliyor musunuz?”

Haberin Devamı

RIZA AKPOLAT’A TEPKİ

- “BEŞİKTAŞ Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte 35. Beşiktaş Başkanı seçilen Hasan Arat’ı tebrik ziyareti gerçekleştirdi” açıklamasını basına yayması Akpolat’a karşı büyük tepki uyandırdı.

ÇEBİ AİLESİNDE AYRIŞIM

- ARAKLI’da seçim yarışı sürecinin Çebi ailesini parti ve isim bazında böldüğü yolundaki tartışmaların nasıl çözümleneceği üzerinde uzlaşı sağlanmaya çalışıldığı bildiriliyor.

Beykoz’da yağmaya son

İNŞAAT mühendisi Remzi Şen, CHP’den Beykoz aday adaylına başvurduğunu anlattı. %80’i orman alanı, %5’i tarım alanı olan Beykoz’da 35 bin Kastamonulu, 28 bin Giresunlu ve 18 bini Ordulu olmak üzere çoğunluklu Karadenizli olan 189 bin seçmen varmış. Kendisinin de Kastamonulu olduğunu söylüyor. “Karşımda rekortmen bir başkan var” diyor: “Murat Aydın Giresunlu, 4 dönem Zeytinburnu’nda başkanlık yaptı. Geçen dönem  Beykoz’a ‘terfi’ etti. Yine aday gösterilirse altıncı dönemi ile rekor sahibi olacak.”

Haberin Devamı

Remzi Şen hayli iddialı, “Yağmayı, talanı engelleyecek, ormana saldırtmayacağım.”

GOP MEYDANINDA TANITIM

- Bayrampaşa’da Seda Türkoğlu’ndan başka Gaziosmanpaşa’da da bir kadın aday ortaya çıktı; Özge Çamcı. Kendisi GOP ÇYDD kurucu başkanı, 9 yıl görev yapıp, binlerce aileye ve öğrenciye dokunmuş bir öğretmen. Kolları sıvamış, aday tanıtımını pazar günü ilçe merkezinde yapacak. 

MESAJ PANOSU

PALANDÖKEN’DE KAR 117 SANTİM

- KAYAK merkezlerinde en fazla kar kalınlığının 117 santimetreyle Palandöken’de ölçüldüğü açıklandı.

- ASTORİA Grande kruvaziyeri 602 yolcusuyla Amasra’da demirledi.

- KARŞIYAKA Spor Kulübü’nün kuruluş yılı olan 1912’ye ithafen 19 Aralık’ta Dünya Karşıyakalılar Günü Bülent Özdemir konseriyle kutlanacak.

- ESENLER Belediyesi bugün Uluslararası Çay Günü’nde, Grup Ahiran tarafından Esenlerlilere çeşitli bölgelerden getirilen 40 çeşit çay ikram edecek.

SÜRMENE’DE LOKUM FESTİVALİ

- TRABZON Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, Sürmene Yeniay’da bulunan Haunedy Doğal Yöresel Hediyelik Ürünler Alışveriş Merkezi ve Sürmene Belediyesi işbirliği ile 25/29 Ocak tarihlerinde Sürmene 1. Lokum Festivali düzenleneceğini duyurdu.

Yazarın Tüm Yazıları