Memur ve emeklinin gözü bu masada

Milyonlarca memur ile memur emeklisi gözünü toplu sözleşme masasına dikti.

Haberin Devamı

Yedi milyona yakın memur ile memur emeklisinin maaş ve aylıklarına 2024-2025 yıllarında yansıtılacak zam oranının saptanacağı toplu sözleşme görüşmeleri bugün başlıyor.

Yetkili konfederasyon Memur-Sen ile Kamu İşveren Heyeti arasında sürdürülecek görüşmeler 4688 sayılı yasa uyarınca Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci dahil bir ay içinde sonuçlanmak zorunda.

Görüşmelere Türkiye Kamu-Sen ile KESK yetkilileri de katılacak. Ancak son sözü 11 hizmet kolunda yetkili olan Memur-Sen söyleyecek. Milyonlarca dar ve sabit gelirliye cansuyu sağlayacak iki yıllık zammın belirlenmesinde atılacak imza çok önemli.

Bakalım toplu sözleşme masasından memur ve emeklinin umduğu zam ve sosyal haklar çıkacak mı?

GÜNÜN SÖZÜ

 bırak itaat etsin, cahil bırak biat etsin.” Aziz NESİN

Haberin Devamı

CHP’LİLERE ‘ÖVGÜ’ DERSLERİ

- “Sana övgüler yağdırdıkları zamandan çok seni eleştirdikleri zaman sevin.”

(Pythagoras)

- “... Kendini hiçbir zaman övme.” (Menandros)

- “Hiçbir menfaati adaletten üstün saymayan insanlar övgüye layıktır.” (Demosthenes)

‘İSTANBUL İL’E 6 ADAY ADAYI

1.5 ay sonra görevi sona erecek olan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıolu’nun yerine yoğun bir adaylık süreci yaşanacağı anlaşılıyor. Kaftancıoğlu’ndan önceki il başkanı Cemal Canpolat, eski milletvekilleri Çetin Soysal, Berhan Şimşek ve Onursal Adıgüzel, İBB Meclis üyesi, eski İBB Başkan Vekili Selçuk Sarıyar’ın adları geçiyor. Bu arada Ekrem İmamoğlu ve Rıza Akpolat’ın Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik’i destekleyecekleri konuşuluyor. Gürsel Tekin’in, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu ile ilgili ‘olumlu’ açıklamaları dikkat çekerken, ilginç bir siyasi taktik yürüterek her iki tarafa ‘mavi boncuk’ dağıttığı öne sürülüyor.

MP’DE TÜFEKÇİ ADAY

Bu arada Memleket Partisi’nin önümüzdeki günlerde yapılacak İstanbul il kongresinde temayül yoklamasında il başkan adayı olarak Ergenekon-Balyoz kumpaslarında savunmalarıyla ismi öne çıkan Av. Altan Tufekçi’nin adı ortaya çıktı.

BİR SUSUZLUK TABLOSU

Milas Kıyıkışlacık (İasos) Yeşilkaya Sitesi sakinleri susuzluktan çok dertli. Hat çekilmiş, tazyiki her zamankinden daha düşük. Bir aydır tazyikli gelen suyla dolmayan depo nasıl dolacak? Depomuz da susuz kaldı. Afrika’nın bile su sorununu çözdük ama bizler susuzluk çekiyoruz. Deniyor ki uzun vadede susuz kalmamak için belediye veya HZR Su yeni temiz su kaynakları bulacak ve hatlar yenilenecek. Yeşilyakalıların sosyal medyadan yakınmalarını dinleyiniz, yarın Bodrum ve Güllük’te oturanların başlarına gelecekleri düşünün! Doruk VOLKAN

Haberin Devamı

FARKLI BİR HEDİYE OLABİLİRDİ...

Kore Savaşı’nın 73. yılı nedeniyle Güney Kore’ye giden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Takırdaroğlu G. Kore Vatanseverler ve Gazi İşleri Bakanı Park Minshik’e tesbih hediye etmiş.

Busan şehrindeki şehitlikte yatan 435 şehidimizin kabirlerini de ziyaret eden Bakan Yardımcısı’nın bu hediyesi bize doğru gelmedi. Sivil-asker birçok Koreli’nin Atatürk’e hayranlığı ve Atatürk resimli kravatlar taktığı biliniyorken verilecek hediye, Kore Savaşı’nda kahramanlığıyla destan yaratan Yüce Türk milletinin bir simgesi olmalıydı.

Biz Mayıs 2008’de gazilerimizle yaptığımız ziyarette, Büyük Önderimiz Atatürk’ün çelik döküm bir maskıyla T. Muharip Gaziler Derneği’nin flamasını takdim etmiştik. Fikret GÖKÇE

Haberin Devamı

HAYDUTLUĞUN AĞIR CEZASI OLMALI

Bireysel silahlanma Türkiye’de gün geçtikçe artıyor. 2018’de silah bulundurma ruhsatı alan kişi sayısı 7.630 iken, 2021’de bu sayı yüzde 100’ün üzerinde artarak 16.569 oldu. Esenyurt’taki tekel bayisinde silahlı saldırı oluyor. Yurdun pek çok yerinde silahlı kavgalar can kayıplarına neden oluyor. Saldırı ve savunmada kullanılan aletlerin ülkeye sokulması yasak. Bunlar hakkında altı aydan iki yıla kadar hapis cezası veriliyor ama bir bakıyorsunuz, bu çatışmalar ülkemizi ‘silah cenneti’ gibi gösteriyor.

ESENYURT ÖNERGESİ

İstanbul Milletvekili Doğan Demir, kontrolsüz bireysel silahlanmalar konusunu Meclis’e taşıyarak, soru önergesi verdi. “Bakanlığınıza bağlı kurumlar aracılığıyla son 10 yılda, yıllar itibarıyla kaç silah başvurusu yapılmış, kaç silah ruhsatı verilmiştir? Ruhsatlandırmalar sırasında bireylere yapılan psikolojik testler nelerdir ve kimler tarafından yapılmaktadır?” diye sordu.

Yazarın Tüm Yazıları