Kurultay notları I Kılıçdaroğlu kırgın Özel ise hiddetliydi

İlginç kurultay yaşadık dün.

Haberin Devamı

Bir kere eski beklenen kurultaylardan farklıydı. Hem içerde hem dışarda yoğun kalabalık vardı. Belki neden diye sorulabilir. “İddialı iki aday olduğu için” dediler. Bu CHP için bir mücadele ve rekabet ortamı açısından olumlu sayılabilir, gelecek için... Salonun solunda Özgür Özel taraftarları, karşısında Kılıçdaroğlu’nun taraftarları yer alıyordu.

Kurultay notları I Kılıçdaroğlu kırgın Özel ise hiddetliydi

Salona girdiğimizde bir düzensizlik olduğu açık şekilde görülüyordu. Böyle bir organizasyon olamaz, bir milletvekilinin gücünü aşar. Partinin gerekli ‘memurları’ vardır ama CHP dağılmış mı nedir?

HARARETLİ TOKALAŞMA

Divan Başkanlığı’na daha önce belirlendiği gibi Ekrem İmamoğlu seçildi. Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu seçimden sonra hararetli şekilde el sıkıştılar, bu tablo gerekliydi. Ama ‘öpüşmüş olsalar’ daha iyi olmaz mıydı? İmamoğlu’nun ‘gücünü’ anlatmamız gerekiyor. İmamoğlu önceki akşam yaklaşık 196 delege dahil toplam 3 bin partiliye 10’a yakın otelde zengin menülü-içkili ve alkışlı bir yemek verdi. Dün öğle saatlerinde de sofra açıktı.

Haberin Devamı

‘EN ZAYIF GİRİŞ’ OLDU

Kılıçdaroğlu salona saat 12.15’te Ankara İl Başkanı Doç. Dr. Ümit Erkol, parti grup başkanvekili Burcu Köksal ve parti çalışanları ile girdi. Mustafa Sarıgül’ün oğlu Emir Sarıgül de Kılıçdaroğlu’na destek veriyor artık. Oğul Sarıgül, sosyal medyada “Onun rehberliğinde muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracağız” dedi. Bir dostumuz “Kılıçdaroğlu 7 kurultay yaşadı bugüne kadar. Ancak bugünkü kurultaya girişi en zayıfı idi” dedi.

Kurultay notları I Kılıçdaroğlu kırgın Özel ise hiddetliydi

İMAMOĞLU DAMGA VURDU

Beklenenden uzun süre sahnede kalan İmamoğlu’nun özellikle ‘değişim’ ve ‘dönüşümü’ içeren vurgulu konuşması alkışlarla karşılandı. Yorumlara göre Ekrem İmamoğlu bu konuşmasıyla ‘kongreye damga vurdu’.

Diğer adaylar Prof. Örsan K. Öymen, İlhan Cihaner gerekli olan 64 imzayı bulamadı. Öymen’in ’CHP İlke ve Demokrasi Hareketi’ imzalı broşüründe ‘CHP’de devrim Türkiye’de devrim! Cumhuriyetçilik ve laiklik, milliyetçilik, halkçılık, devletçilik, devrimcilik, sosyal  demokrasi ve demokratik solculuk’ ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

Bu arada İmamoğlu’nun konuşmasından sonra Özel için sık sık ‘Özgür Başkan’ ve ‘Değişim’ sloganı atıldı.

TARAFLARIN SLOGANLARI

Özgür Özel için şu sloganlar dikkati çekti: ‘Değişim Yüzyılı, Yüzyılın Değişimi’, ‘Mustafa Kemal Atatürk’ün İzinde Özgür CHP’, ‘Güçlü Örgüt Özgür Gelecek’, ‘CHP, gücünü devrimcilikten, yani sürekli, süratli, temelli değişebilme yeteneğinden alır.” (Ecevit fotoğraflı) ‘Sokağın sesine kulak ver’, ‘Özgür CHP, özgür Türkiye.’

Kılıçdaroğlu’nun sloganları ise şöyleydi: ‘Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıracağız’, ‘Kılıçdaroğlu halktır. Halk yenilmez, Kılıçdaroğlu halktır halk susturulamaz’, ‘Bay  Kemal’in yol arkadaşı olmak kolay değildir’, ‘Üreten hakça bölüşen, çağdaş ve özgür Türkiye’yi biz kuracağız’, ‘Birleşerek güçleneceğiz, yenilenerek başaracağız.’

Haberin Devamı

KURULTAYDA RAP VE HORON

Kurultayda ‘vakit geçirmek’ için uzun süre şarkı ve türküler söylendi. Bu arada pek alışık olunmadığı halde rap müziği de yer aldı. Bu sıkıntı yaratmadı değil, o parçanın ardından Karadeniz horonu söylendi.

Yazarın Tüm Yazıları