Korkak ve ilkesiz muhalefet

Dağ başında değil, ‘mega kent’ İstanbul’da, kendi evlerinin bahçesinde içki içen kadınları hastanelik edecek kadar döven erkekler, bu ülkede başkalarının yaşam tarzına müdahalenin bir başka örneği olmuş.

Haberin Devamı

Ne acıdır ki bu ve benzeri faşizan girişimlere siyaseten müdahale eden bir muhalefet de yok artık bu ülkede!

Aman bize de içkici derler bahanesinin ardına saklanan korkak ve de ilkesiz muhalefet anlayışı, ‘endişeli muhafazakârların endişesi’ ile meşgul olurken, içki üzerinden estirilen düşmanlığın mağdur ettiği insanların endişelerini ne duyan var ne de gören! (Bu ve benzeri saldırıları görmeyen, duymayan medyaya da ne demeli bilmem ki!) Meselenin içki içmenin de ötesinde siyasi bir anlamı olduğunu görmemekte ısrar edenler, Türkiye, ‘Afganistan-Pakistan’ kırması bir ülke olunca konuşacaklarını sanıyor herhalde.

Eğer öyleyse, uyumaya devam edebilirler! Yaşar ALTINTARTI

TARTIŞILMASI GEREKEN

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, “Cumhurbaşkanlığı adaylığı, birliğimizi zedelememelidir” başlıklı açıklamasında şöyle diyor:

Haberin Devamı

“Değişik inanca mensup CHP’lilerin ve bu milletin, sayın Kılıçdaroğlu’nun mezhebiyle bir sorunu yoktur. Sayın Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin ideolojisiyle, kuruluş değerleriyle, ulusal sorunlarımızla sorunu vardır.

GÜNÜN SÖZÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ankara’da görüşen Hollanda Dışişleri Bakanı Wopke Hoekstra’nın, terörizm konusunda Türkiye’ye hak vermiş olması Hollanda medyasının hoşuna gitmedi. Ülkenin büyük gazeteleri, görüşme öncesini haber yaparken, görüşme sonrasında tek satır yazmadılar; sağır ve dilsiz kaldılar.”

Gazeteci İlhan KARAÇAY

OKURLARDAN ÜÇ SORU

SAYIN Cumhurbaşkanım, ev kiralarına yüzde 25’lik zam limiti koydunuz ama önce mazota, benzine, elektriğe ve doğalgaza da benzer bir limit koysanız halk rahatlamaz mıydı? Emin olun dua alırdınız.

ZİRAAT Mühendisi Hidayet Bilgiç diyor ki: “TMO buğday fiyatlarını yıllık değil de aylık olarak güncellemeli. Çiftçinin kâr edeceği ve üretimi bırakmayacağı yöntemler geliştirilmeli.”

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Bakan Vahit Kirişçi’ye “İddialı bir proje olan elektrikli traktör projesinden neden vazgeçildiğini” sormak istiyor.

TALEBİMİZDE ISRARLIYIZ

KAZDAĞI Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Süheyla Doğan Ünal, “Assos Antik Limanı davasını kazandık (!)” duyurusunda, “Ancak geç gelen adalet Assos Antik Limanı’nın katledilmesini engelleyemedi! Üzgünüz” dedi. Açıklamanın özetinde deniliyor ki: “Bir bilim heyetinin teşkil edilerek, Assos Antik Limanı’nda can ve mal güvenliğinin sağlanıp sağlanmadığının tespitini ve bundan sonra yapılması gerekenlerin belirlenmesini, bölgenin bu denli tahrip edilmesinde görev ihmali bulunanlar hakkında gerekli soruşturmanın yürütülmesi ve yöre halkı ile turizmcilerin mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyoruz.”

Haberin Devamı

BARAJLARI TEHDİT EDİYOR

BİR ay içinde Utku Çakırözer, Orhan Sarıbal ve Veli Ağbaba ile iki kez Erzincan’a esnaf ziyaretine giden Dr. Ali Şeker, barajların çöp istilasına uğradığını anlatan bir açıklama yaptı:

“Erzincan’ın İliç ilçesinin hemen yanıbaşındaki Çöpler köyüne kurulan altın maden sahası büyütülmek; maden sahasındaki atık havuzunun duvarlarına da dolgu yapılarak yükseltip havuzun kapasitesi artırılmak isteniyor. Çöpler madeni, 1. derece deprem kuşağında ve Fırat’ın da kenarında. Karasu’yu -Fırat’ın en büyük kolu-, oradan Keban Barajı’nı tehdit ediyor, Karakaya’yı, Atatürk Barajı’nı, bütün Doğu ve Güneydoğu Anadolu’yu tehdit ediyor. Çöpler’de yaşanacak bir felaket, özellikle iklim değişikliğinin bu kadar tehlike saçtığı bir dönemde her an Karasu’ya, Keban’a, oradan da diğer barajlara ve bütün Anadolu’ya zehir olacak.

Haberin Devamı

Siyanürle altın ayrıştırılan madenden devlete kalan para çok komik. Daha önce Çanakkale’de, Kaz Dağları’nda altın madeni faaliyetlerinde, bütün işletme süresi olan 25 yıl boyunca devlete kalacak para 50 milyon dolar demiştim. Felaketi düşünün bir de...”

BİLİYOR MUSUNUZ?

ANTALYA Büyükşehir’in, emekliler için ücretsiz çay sunulacak olan Düden Park ve İsmet İnönü Kent emekli kahvelerini açtığını...

MİLLİ Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır’ın, TV42’de, 3. bir ittifakın sinyallerini vererek “MYP olarak diğer bütün bileşenleri yanımıza alarak milletin önüne milliyetçi, ülkücü bir aday koyacağız” dediğini...

YAYINCILIK sektörünün ilgiyle beklediği Türkiye Yayıncılık Kurultayı’nın 15-16 Haziran tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirileceğini...

Haberin Devamı

MESAJ PANOSU
Dağ fare doğurdu

SAĞLIK çalışanlarının özlük hakları ile ilgili kanun teklifinin TBMM’de görüşülmesi sırasında, ilgili komisyonun CHP Grubu Sözcüsü Ünal Demirtaş, “Bu son derece yetersiz bir düzenleme. Beklenti çok yüksekti, ‘Dağ fare doğurdu’ diyebiliriz” dedi.

Bakana kitap

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erden Kılıç, Meclis kürsüsünden, mezun olduğu üniversitenin İktisat Ana Bilim Dalı Başkanı’nın yazdığı ‘İktisada Giriş’ kitabını, okuması için kargo ile gönderdiğini açıkladı.

Yazarın Tüm Yazıları