Kılıçdaroğlu’nun danışmanları hep dinci, sağcı ve tarikatçı

Gazeteci Orhan Gökdemir, ‘Başkanın bütün danışmanları’ başlıklı bir yazı yazmış. Enver Aysever’le Kılıçdaroğlu’nu ziyarete gitmişler, Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanlık koltuğuna yeni oturmuş.

Haberin Devamı

Deniz Baykal’dan daha solda olduğuna inandırmıştı herkesi. Daha sonra Kılıçdaroğlu’nun danışmanlarına getiriyor konuyu: “2016’da kendine üç danışman atadı. İlki Veli Özdemir, gazeteciydi. ANKA’nın sahibiydi. Ama diğer ikisinin CHP için biraz tuhaf özgeçmişleri vardı. Rasim Bölücek tıp doktoruydu ama dediğine göre aslında siyaset reklamcısıydı. Reklam ajanslarında ‘yaratıcı yönetmenlik’ yapıyordu. MHP’nin 1999 seçim kampanyasını yürütmüş, ardından Devlet Bahçeli’ye danışman olmuştu. Şükrü Karaca ise Diyanet’ten geliyordu. Diyanet Vakfı Dış İlişkiler uzmanı olarak görev yapmıştı. Diyanet’in “na’t” yarışmasında ikinci, “münacaat” yarışmasında birinci olmuştu. Baktım bunlar hangi uzmanlık alanlarına denk düşüyor diye; birincisi peygambere sevgiyi, ikincisi Allah aşkını anlatan şiir dalıymış. Şükrü Karaca dini tekerleme yarıştırma uzmanıydı anlayacağınız. Herhalde bu bulunmaz uzmanlığından olacak, daha önce Çiller’le, Mehmet Ağar’la, Erkan Mumcu ile çalışmış, son durağı CHP’nin 14. katındaki danışmanlar odası olmuştu.”

Haberin Devamı

“Birkaç yıl önce eski MİT mensubu Enver Altaylı ve damadının da arasında bulunduğu 4 kişi hakkında “FETÖ” mensubu oldukları suçlamasıyla dava açıldı. Altaylı ile ilişkide olduğu iddia edilen sanıklardan biri Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı, ‘yaratıcı yönetmen’ Rasim Bölücek’ti. İddianamede, Enver Altaylı’nın Rasim Bölücek’le iki ayrı telefon hattından tam 1159 görüşme yaptığı iddia ediliyordu. Bölücek mahkeme safahatında görüşmeleri doğruladı, “Enver Altaylı hiperaktiftir, günde 10 kez arar” diye gerekçelendirdi durumu.”

MANSUR YAVAŞ’I KİM TANIŞTIRDI

“Rasim Bölücek, İYİ Partili Hasan Bölücek’in kardeşi. Hasan Bölücek, daha önce BBP ve MHP’de de görevler aldı. Babaları Cemal Bölücek MHP içinde ülkücü militan Muhsin Yazıcıoğlu’na yakındı. 12 Eylül faşizmi kapıyı çalmadan önce sokaklarda solcu avlamaya birlikte çıkıyorlardı. MHP ile olan kan bağını CHP’ye taşıdı. Mansur Yavaş’ı, Kılıçdaroğlu ile Rasim Bölücek tanıştırdı söylenenlere göre. 2015 ağustosundaki AKP-CHP koalisyon görüşmelerine de Kılıçdaroğlu’nu temsilen dört üye ile birlikte katıldı. Sıkı durun, Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday yaptıran ve ‘Ekmek için Ekmeleddin’ sloganını icat eden de oydu. Kılıçdaroğlu, CHP’den aday yapmak istediği İhsanoğlu, MHP’nin kapısını çaldı ama vekil olamadı.” 

Haberin Devamı

FETÖ BAĞLANTILARI

Yalnızca Rasim Bölücek değil, Kılıçdaroğlu’nun pek çok danışmanı ‘FETÖ bağlantısı’ iddiasıyla yargılandı, sorgulandı. Eski başdanışmanlarından Fatih Gürsul, ‘FETÖ’nün İstanbul Üniversitesi’ndeki akademik yapılanması’na ilişkin davada ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yine eski danışmanlarından gazeteci Murat Aksoy, ‘FETÖ’nün medya yapılanması’na ilişkin davada yargılandı; yattı, çıktı. Murat Aksoy’u tanırım, Fethullah’la ilişkisi olduğunu sanmıyorum ama doğrusu neden başdanışman yapıldığını ve ne danışıldığını müthiş merak ediyorum. Bir gün anlatırsa öğreniriz. Eski danışmanlarından Koray Çalışkan, ‘Fethullahçıların akademik yapılanması’na yönelik soruşturma kapsamında 10 Temmuz 2017 tarihinde gözaltına alındı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Eski danışmanlarından Alper Keten’in, örgütün haberleşme programı olduğu söylenen ByLock’tan ‘FETÖ’ yöneticileriyle irtibat kurduğu iddia edildi. Hakkında yakalama kararı çıkarılan Keten yurtdışına kaçtı.”

Haberin Devamı

“Kılıçdaroğlu, 2017’de Nuray Çepni’yi başdanışman atadı. Nuray Çepni’nin en önemli özelliği partinin az sayıdaki türbanlı kadın üyelerinden biri olmasıydı. 2012 yılında CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı’na adaylığını açıklamış, sonra baskı gördüğü gerekçesiyle adaylıktan çekilmişti. Çepni’ye göre, o dönemin CHP İstanbul İl Başkanlığı baskıcı ve taraflı tutum takınmıştı kendisine karşı. Arada yumuşama sağlanmış olmalı.”  Bu ilginç yazıya devam edeceğiz.

GÜNÜN SÖZÜ
BULGARİSTAN SEÇİMLERİ

“Hala yüzde 10 üzerinde bir azınlık olarak yaşamaya devam eden Bulgaristan Türkleri tüm dünyanın gözleri önünde gıpta edilecek bir demokrasi mücadelesi gösterdi. Biliniz.”
Yavuz Selim BİRTANE

Haberin Devamı

MESAJ PANOSU

ENERJİ fiyatlarındaki artış Türkiye’nin cari açığı üzerinde baskı oluşturuyor. Türkiye’nin enerji ithalatı faturasının düşürülebilmesi için en önemli faktör, yenilenebilir enerjiye yatırım yapılmasıdır.”

Ömer ÖZTÜRK ‘Kalen’

DUBAİ merkezli ajans ‘AsdaaBsw’nin, yaklaşık 200 milyon Arap gencin yaşadığı 50 şehir, 17 ülkede 18-24 yaş arası gençlerle yaptığı ankete göre, Arap gençlerin yüzde 78’i Çin’i, yüzde 77’si Türkiye’yi, yüzde 72’si Rusya’yı en güvenilir müttefik görüyor.

60.000 kişilik camide 60 kişi bile yokken, 30 kişilik sınıflarda 60 kişi var. Cami yerine okul yapılması daha doğru değil midir?

Prof.Dr. Ahmet SALTIK

BİLİYOR MUSUNUZ?
KILIÇDAROĞLU TÜRKİYE’Yİ TURLAYACAK

Haberin Devamı

AYDINLIK yazarı İsmet Özçelik’in, ‘Millet İttifakı adayını ne zaman açıklayacak?’ başlıklı yazısında, (CHP kaynaklarına dayanarak) “Önce Cumhurbaşkanı Yardımcısı açıklanacak, ekonomide koordinasyonu Babacan sağlayacak, Akşener’e biçilen görev ‘Başbakan Yetkili Cumhurbaşkanlığı Yardımcısı’, seçim takvimine kadar Kemal Kılıçdaroğlu aday gibi dolaşacak” diye yazdığını...

GAZETECİ Enver Aysever’in, M. Ali Çelebi için yazdığı “Genelkurmay Başkanı olsun” ifadelerini içeren yazısını canlı yayında yırtıp attığını...

‘TÜRKİYE’NİN PSİKOLOJİSİ’

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun, Sağlık Bakanı’na “Türkiye’nin psikolojisi bozuldu. Neden?” diye sorduğunu...

Yazarın Tüm Yazıları