Kılıçdaroğlu: Özgür Özel’e sahip çıkın

Kılıçdaroğlu’nun Ankara’daki çalışma ofisi dolup taşıyor.

Haberin Devamı

Ziyaretçilere beş dakika ile sınırlı randevu kısıtlamasını sürdürüyor. Kılıçdaroğlu konu açılırsa “Özgür Özel’e sahip çıkın” diyor. Ancak Ekrem İmamoğlu için benzer bir şey söylemiyor.

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nu İstanbul’daki tanıtım lansmanına gelmesi için cep telefonundan aradı. Ancak Kılıçdaroğlu aramalara dönmediği gibi İstanbul’daki lansmana da gitmedi. 

Kılıçdaroğlu, “Özgür Özel’e marj tanınmalı” derken, genel başkanlıkta ‘başarılı’ olacağını düşünüyor; günü ve zamanı geldiğinde, seçim süreci geçtiğinde masaya ‘yumruğunu vuracak’ dediği de çevresinde konuşuluyor. Ve onlara diyor ki:

“Özel’in babası ve annesi emekli öğretmendir. Göçmen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiş. Eğitim hayatı yatılı yurtlarda geçmiş. Eczacı. Rezidans merakı yok. Hatta Ankara’da evi bulunmuyor, misafirhanede kalıyor. Kızı İstanbul’da okuyor, eşi Manisa’da eczanenin başında duruyor. Partideki makamların hepsine mücadele ederek geldi.”

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun, Özgür Özel’in dürüstlüğüne inancı tam ve kendisinden yerel seçimlerle ilgili en ufak bir talebi olmamış. Tam bir K.K. tavrı değil mi?

GÜNÜN SÖZÜ

“Eğer kış, baharı yüreğimde saklıyorum deseydi, ona kim inanırdı?” Halil CİBRAN

YENİÇİFTLİK’TE RÜZGÂR SANTRALI

TEKİRDAĞ
, Çorlu, Marmaraereğlisi, Muratlı, Süleymanpaşa ilçesi sınırları içerisinde; Zorlu Elektrik Enerjisi İthalat, İhracat ve Toptan Ticaret AŞ tarafından yapılması planlanan Yeniçiftlik Rüzgâr Enerji Santralı (250 MWE, 42 adet türbin) Enerji Depolama Tesisi (250 MWE/250 MWh) projesi ile ilgili ÇED süreci başladı ve başvuru dosyası halkın görüşüne açıldı. Toplantı 24 Ocak’ta yapılacak.

ANALIM UNUTMAYALIM

* SÜREYYA Berfe’yi 81 yaşında, ustası Cemal Süreya’nın 34’üncü ölüm yıldönümünde kaybettik. Bugün şiirimizden bir ‘S’ daha eksildi. Sözcükleri sağ olsun!  Cihan DEMİRCİ

* ÖLÜM yıldönümünde bir Lüleburgazlı Cahit Irgat’ı (5 Ocak 1971) unutmak olmaz. 1 Temmuz 1916’da Lüleburgaz’da doğdu. Anne, Bayraktaroğulları’ndan Hasan Ağa’nın torunlarındandır. Makbule Akçar’ın bugün Lüleburgaz’da yakınları yaşamaktadır. Kentimizin büyük değerlerinden olan Cahit Irgat’ın sayfalara sığmayacak biyografisini Can Yücel’in dizeleriyle bitirelim:

Haberin Devamı

“Cahit ki bu hasta düzende, sağlıklı bir kanserdi. Cahit, zaten azalarak yaşayanlardan değil, çoğalarak ölenlerdendi.”

Onun bir sözü de “Ekmeğimi gözyaşıma bandım da yedim”dir, bunda çok şey diyebilirsiniz.

Ali ARSLAN
E. Öğretmen, yazar LÜLEBURGAZ

* MURATHAN Mungan’ın 995 Km (Metis) kitabı için Nurcan Akad “Her satırında hayret ve hayranlıkla tadını çıkardığım muazzam bir işçilik. İlginç, sarsıcı ve çok önemli bir kitap 995 Km. Okumayanlar varsa hararetle tavsiye ederim” diyor.

* ŞEMS-İ Tebrizi diyor ki, “Kimse kimseyi kaybetmez, giden başkasını bulur, kalan kendini. Ben unutmam.”  Mahmut ŞENOL

BİLİYOR MUSUNUZ?

* KOCAELİ Milletvekili Mühip Kanko’nun, 4 milyon 486 bin 343 vatandaşın borcunun 2 trilyon 800 milyar liraya ulaştığını, bunların bankalar, finans kuruluşları ve varlık yönetim şirketleri tarafından icra takibinde bulunduğunu bildirdiğini, ‘ayrıca vatandaşın da TOKİ’ye 59 milyar borcu’ olduğunu açıkladığını...

Haberin Devamı

CUMHURİYET VE HUKUK

BİLİMİN
Işığında Cumhuriyet’in Yeni Yüzyılı panelleri, ‘Cumhuriyet ve Hukuk’ konulu panel ile devam ediyor. ‘2024 Bahar Panelleri’nin ilki, Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Bertil Emrah Oder moderatörlüğünde ‘Cumhuriyet ve Hukuk’ konusuyla 19 Ocak 18.30’da Yapı Kredi Loca’da gerçekleşecektir. Panelin konukları Prof. Dr. Fazıl Sağlam, Prof. Dr. Nevin Ünal Özkorkut ve Prof. Dr. Başak Baysal. Cumhuriyet ve kadın hakları, hukuk devrimi gibi konuların tartışılacağı panel ücretsiz ve herkesin katılımına açıktır. www.bilimakademisi.org

ÜMRANİYE’YE ÇEVRE AKTİVİSTİ

* ÜMRANİYE’de uzun yıllardır çevre ve doğa mücadelesi veren, 1982 Karabük doğumlu, Kastamonulu Bulut Can Okuducu uluslararası ilişkiler mezunu, sigorta acenteciliği yapıyor. Kuzey ormanları savunması aktivisti, Mahalle Afet Gönüllüsü, Ümraniye Genç Platformu (2019) ve Ümraniye Kent Savunması (2022) Sözcüsü Okuducu,CHP’den Ümraniye aday adayı. 

Yazarın Tüm Yazıları