İşte Bahattin Yücel

Türkiye’nin lokomotifi turizm ise turizm bölgelerine yakın birini ister misiniz?

Haberin Devamı

Muğla bir dünya şehri. Bodrum’u, Marmaris’i, Fethiye’si, Göcek ve Milas’ı ile bir dünya şehri. Coğrafyası ve kıyıları ile öyle. Her bölgesi bir marka. Bu ölçeği, doğayı, markalarını ve iklimini, yatırımlarını anlayacak, bu beklentilere cevap verecek çok nitelikli bir büyükşehir başkanı gerekiyor bölgeye.

Bu sıkıntılı süreçte aday çokluğu dikkat çekiyor. Örneğin Bodrum’da 25, Muğla’da 10, Milas’ta 8 aday var.

Bize ‘fısıldanan’ isim Bahattin Yücel... Yerellik ilgisi, uluslararası ilişkiler, sektör içinden gelmiş olması, siyasi geçmişinde gösterdiği performansla, örneğin casinolara karşı takındığı tutumla ‘ilk akla gelmesi gereken kişi bu’ dedik biz.

Kendisine CHP’den bir heyetin giderek teklifte bulunacağı konuşuluyor.

Kendisi de hiç beklentisi olmaksızın, Antalya, İstanbul, Marmaris, Bodrum gibi turizmin öne çıkan bölgelerinde panellere katılarak belediye başkanlarına ‘fahri danışmanlık’ yaparak duyduğu sorumluluğu yerine getirmeye çalıştı. 

Haberin Devamı

Fakat bu isim belediye başkanı olarak akla gelmedi.

Bahattin Yücel’i kolundan tutun ve konuşun...

HANİ NAMUS SÖZÜ; ÖNSEÇİM

Bazı ilçelerde başkan adayları açıklandı. Fatih, bürokrat Mahir Polat’ın ismine teslim edilmek isteniyor. Şişli’de, İmamoğlu’nun Beylikdüzü dahil en yakın çalışma arkadaşı, İBB Meclis üyesi en güçlü aday Resul Emrah Şahan’ın ismi sahneye çıkartılıyor. Bazı ilçelerde başkan adayı olarak adı geçenlerin bir araya gelerek sorunu görüştükleri ve “Dışarıdan atanmış bürokrat belediye başkanı istemiyoruz” diyerek açıklama yaptıkları biliniyor. Ancak kim dinler! Örneğin, haksızlığa uğradığı düşünülen şimdiki başkan Muammer Keskin’in çok sayıda destekçisi olduğu anlaşılıyor. “Bizim başkan, Sayın Keskin’in, belediyeyi soygundan kurtardığı ne çabuk unutuldu” diyenler dikkat çekiyor. Peki karşıtlar, hak aramak için bildiri yayınlarlar mı?

BAKIRKÖY-SARIYER NE OLUR?

Büyük bir tartışma da Bakırköy adayları arasında yaşanıyor, belediye başkanlığı adaylığına neredeyse kesin gözüyle bakılan Dr. Ayşegül Ovalıoğlu için “CHP’de hiçbir hizmeti yok, örgütte kendisini kimse tanımaz, sokakta bilinmez. Üstelik eşi Dr. Cem Ovalıoğlu AK Parti’den Kastamonu’dan milletvekili adaylığına resmi olarak başvurmuş. Ayşegül Hanım’ın adaylığı netleşirse CHP’nin Bakırköy seçimlerini kazanması zora girecek gibi” diye konuşanları duyduk. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç iddia edildiği gibi aday gösterilmezse istifa eder mi, bir soru olarak konuşuluyor. Gelen tepkileri toparladığımızda belediye başkan adayları kesinleştiğinde büyük bir kaos olacak gibi. Bu durum sandıklara olumsuz yansır mı?

Haberin Devamı

CHP örgütünde birçok alanda çalışmış, parti emekçisi sosyal belediyeciliği öne çıkaran, şeffaf yönetim sözü veren, işinsanı, köşe yazarlığı, mahalli idareler ve şehircilik bölümünde yüksek lisans yapan Yusuf Erciyas, Maltepe belediye başkanlığına adaylığını açıkladı.

GÜNÜN SÖZÜ

“Gelir vergisi tarife dilimlerinin düşük belirlenmesi sonucu 2024 yılı içinde işçi sınıfı yine gelir kaybına uğrayacaktır. Vergide adalet için hazırladığımız kanun teklifi TBMM’den oybirliği ile geçirilmelidir.” DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu

DELEGE HEP ALDATILIYOR

Her daim önseçim. Eski İstanbul il başkanı, 25, 26 dönem İstanbul Milletvekili Ali Özcan öncelikle az sayıda kalan, partinin tarihini bilen bir CHP aşığıdır, kendi deyimi ile hiçbir genel başkana adaylık başvurusu dilekçesi sunmamıştır. Yıllardır bir önerisi vardır. Yerel seçimlerde başarının, hâkim gözetiminde kayıtlı üyeye dayalı önseçimden geçtiğini her platformda söyler. Ayrıca görüşlerini 81 il başkanı ile paylaşıyor. Aksi halde seçim hezimetinin kaçınılmaz olduğunu anlatıyor. Aslında bu sözü Kemal Kılıçdaroğlu vermişti, Sayın Özgür Özel de kurultay konuşmasında önseçimin yapılacağına dair namus sözü verdi. Sonra ‘süre yeterli değil’ diyerek vazgeçtiler; bu olmaz. Tüzüğümüz önseçimi mecbur koşuyor. Yerel yöneticilerin bile genel merkez tarafından belirlenmesi demokrasinin ruhuna aykırıdır, demokrasinin tam anlamıyla hayata geçmesi için ısrarcı olmalıyız. Zira bu bizim asli görevi bu olmalıdır.

Haberin Devamı

ADAY ADAYLARI ÜZERİNE DAVUL, TOKMAK HESABI

BARAJ KOLAY GEÇİLMİYOR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bazı bürokratlarını başkan adayı yapması üzerine CHP belediye başkan aday adaylarının tepkilerini köşemizde dile getiriyoruz da ne oluyor! Hiçbir şey kimsenin umurunda değil. Bakın yeni bir model daha geliştirilmiş. Yeni model şöyle: Adaylar açıklanınca muhtemel tartışmaları önlemek için belediye başkan adayı olarak bazı ilçelerde kadın adaylar gösterilecek ancak ikinci adam olarak adı belediye başkanlığında geçen gelen tepkiler üzerine aday olamayan bürokratlar, belediye meclis üyesi yapılacak, dolayısı ile belediye başkanı üzerinde kontrol sağlanmış olacak. Yani davul belediye başkanının boynunda, tokmak başkasında... Muhatabımızı dinliyoruz:

Haberin Devamı

LİYAKATIN ÖNEMİ YOK

“Yalçın Bey durum şöyle: MYK, PM, İmamoğlu’na yakın Gökhan Zeybek, Gökhan Günaydın ya da İmamoğlu ile bir bağlantınız yoksa aday olma şansımız yok. Bu adaylar arasında kabul görmüş durumda. Yani liyakat kamuoyu araştırması vb. hiçbir önemi yok. Söyleyin; bu mu değişim. Çoğu aday adayı ‘Kandırıldık’ diyor.”

Bir olay da Muğla’da, ilçelerde anket yapılıyormuş; ne yazık ki üç kişi arasında. Böyle şey olur mu? Peki birçok aday var deniyor; 10, 15 hatta 20 aday adayının başvurduğu ilçelerde böyle bir oyun olur mu? Yoksa adayların bir tertibi mi var! Bilen açıklasın!”

Yazarın Tüm Yazıları