İstanbul’da üç kılıç

CHP’de Kılıçdaroğlu, Toprak ve İmamoğlu ekipleri savaşıyor

Haberin Devamı

CHP kaynıyor. Hangi gruplar diye sorarsanız: Ekrem İmamoğlu ile Erdoğan Toprak ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında demek gerekiyor. En sessizi Toprak çünkü Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu arasındaki çekişmenin sonucuna göre pozisyon alacağı biliniyor. Yani ilçe ve il seçim sonuçlarına göre tercih yapacak.

Geçen hafta dört ilçe kongresi yapıldı, bunlar Beylikdüzü, Zeytinburnu, Gaziosmanpaşa ve Tuzla. Kongreler bu hafta da sürecek. “Çekişme beklenenden de öte” diye konuşuyor üyeler.

Soru soran çok. İstanbul örgütünde gruplar kimlerden oluşuyor diye.

1- Genel Başkan (Kemal Kılıçdaroğlu)

2- Ekremgiller (İmamoğlu)

3- Toprakgiller (Erdoğan)

Böyle tabir ediyorlar.

En oynak ‘güç’ Erdoğan Toprak, peki hangi ilçeleri elinde tutuyor: Tuzla, Kartal, Bahçelievler, Beşiktaş. (Bunlar nüfus bakımından ağırlıklı ilçeler.) Sonrası daha zayıf olan Zeytinburnu, Beyoğlu, Gaziosmanpaşa ve Güngören.

Haberin Devamı

Toprak ile İmamoğlu aslında birbirlerine yakın, güç dağılımına göre ‘kayma’ yapabilirler. Ancak ikisi de açık tavır ortaya koymuyor şimdilik. Örneğin, Bahçelievler’de...

İlçe Başkanı Özgür Çelik’i İmamoğlu il başkanlığına ‘hazırlamak’ istiyor, Toprak da belediye başkanı olmasını düşünüyor. Bahçelievler’de dengeler her zaman değişebilir. Aday çok, aday adayı çok. İl Yönetim Kurulu üyesi Gökmen Güneş, -İmamoğlu kendisini başka bir ilçeye aday olarak önerebilir-. Bahçelievler’de başkan adaylığı için yarışabilecek isimler: Turan Aydoğan, Seyhun Şahin ve M. Ali Özhan.

Beşiktaş Başkan Yardımcısı İnan Güney Beyoğlu’na verilebilir. Eski Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’a Beyoğlu adaylığının götürülebileceği öne sürülüyor.

Yarın: Kemal Kılıçdaroğlu’nun taktiksel yanlışları neler?

GÜNÜN SÖZÜ

“(Ekrem İmamoğlu’na) CHP kimsenin kariyer yapma yeri değildir.” Battal İLGEZDİ

KORUYUCU SİGORTANIN ÖNEMİ

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, sürekli çağrı yapmalarına rağmen hâlâ yangın riskinin büyük olduğu geri dönüşüm, kimya, çırçır, kâğıt ve plastik fabrikalarının koruyucu sigorta kapsamına alınmamasına tepki gösterdi. Milli ekonomiye sahip çıkılmasını, sanayici ve girişimcinin korunmasını isteyen Barut, “Sanayici ve girişimciyi sigorta ile koruyun ki milli servetimiz kül olmasın. Çünkü bu yangınlarda aslında yok olan milli servettir” dedi.

Haberin Devamı

BALKAN KISA FİLM FESTİVALİ
‘VAROLUŞ NEDENİ; UMUT’

GERÇEĞİN dağlarına umutsuzlukla çıkılmaz”
diyen Nietzsche, bir anlamda insanoğlunun varoluş nedenine de vurgu yapmıştır. Evet, 5 yıldır farklı başlıklar altında düzenlenen bu seneki 5. Rotary Örsçelik Balkan Kısa Film Yarışması’nın konusu ‘Varoluş Nedeni: Umut’ Bitmeyen savaşlar, doğal afetler, salgın hastalıklar, insan kıyımları, zorunlu göçler umudumuzu yerle bir etse de üretmeye, çalışmaya, faydalı olmaya ve insanca yaşamaya ve varoluş nedenimizi unutmamaya devam edeceğiz.

Bu sene 5. yıldönümünü kutlayan yarışmanın ana jürisi kıymetli kişilerden oluşuyor. Rotary Kısa Film Komitesi ise Doç. Dr. Nurdan Tümbek Tekeoğlu başkanlığında, Aysun Azak, Murat Sevinç ve Deniz Doğa Tegün’den oluşuyor. Birinciye 35.000 TL, ikinciye 20.000 TL, üçüncüye ise 15.000 TL ödül verilecek. Ödül töreni ve galası 19 Nisan 2024 tarihinde yapılacaktır. Yarışmaya 30 dakikayı geçmeyen filmler katılabilecektir. Filmlerin son gönderim tarihi 15 Mart 2024’tür. Katılım, başvuru: rkf.rotery2420.org

Haberin Devamı

FINDIK AZ, PALAMUT YOK

KARADENİZLİNİN
geçim kaynağı fındık ve palamut, bu sezon bölge halkını hoşnut etmeyecek gibi. Bazı bahçelerde fındık yok denecek kadar az. Ağaçların yaşlı olmasından dolayı rekoltede düşüş yaşanıyor. Gerekli bakım da ıskalanınca doğal olarak ürün azalıyor.

Sahil kesiminde hasadı başlanan fındıkta taban fiyat, Giresun fındığı için 84 lira, levant fındık için 82.50 lira olarak saptandı. İşçilik ve diğer girdilerdeki artıştan ötürü üretici taban fiyatın en az 100 lira olmasını istiyordu çiftçi. Günlüğü 500 liraya yükselen işçi ücretleri cep yakıyor. Akaryakıttaki artış patoz fiyatlarını da geçen yıla göre oldukça yükseltti. Tüm bu ölçütler dikkate alındığında üreticinin en az 100 lira beklentisi son derece doğaldı. Ancak beklentileri karşılanmadı.

Haberin Devamı

Fındık taban fiyatını olumlu karşılayanların yanında tepki gösterenler çoğunlukta. TMO’nun tekel firmaların ön almaması adına hasat dönemi sonlanmadan alım kampanyasının uzun süre devam etmesini istiyor yüz binlerce üretici. Zira piyasa istediği atı oynatan tekel firmalara kalıyor.

AV SEZONU 1 EYLÜL’DE

Denizlerde yeni av sezonu 1 Eylül’de başlıyor. Hazırlıklarını tamamlayan balıkçı tekneleri ve tayfaları ‘vira bismillah’ nidaları ile 1 Eylül gecesi denizlere ağlarını salacak. Sezon öncesi kıyı balıkçıları avlanmayı sürdürüyor, bol mezgit ve kıraça yakalıyor. Bugünlerde kendini göstermesi gereken çingene palamudu yok. Çingene palamudunun ilaç niyetine bile olmaması bu sezon palamutta kıtlık yaşanacağının işareti olarak değerlendiriliyor. Şükrü KARAMAN

BİLİYOR MUSUNUZ?

İBB MİRAS, PÜLÜMÜR’DE

* İBB Miras örgütün, Pir Sultan Abdal’ın yaşadığı 2 ocaktan biri olan Tunceli Pülümür Hacılı köyündeki cemevini aslına uygun olarak restore etmek için harekete geçti. Hacılar köyünde Alevi vatandaşlarla buluşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, “Tarih olarak unutulmuş, belki üstü örtülmüş bir hazineyi tekrar ülkemize kazandıracağız” dediğini...

Haberin Devamı

* ÜNİVERSİTE İdari Personel Sendikası’nın, YÖK ve Çalışma Bakanlığı önünde bulunan bilboard’larda üniversite çalışanlarının sorunlarını dile getiren afişler astığını...

* ARTER’in 2023 programı kapsamında ‘Cengiz Çekil: Bugün de Yaşıyorum, Eva Kotátková: Bir Balıkmışım Bacakları Olan, Elina Brotherus: Large de Vue, Sarkis: SONSUZ ve Nuri Kuzucan: Pasaj’ başlıklı sergilerinin yer alacağını...

Yazarın Tüm Yazıları