İnönü’den Şişli açıklaması

ŞİŞLİ Belediye Başkanı H. Hayri İnönü dünkü “Şişli Belediyesi’nde neler oluyor?” başlıklı, bir belediye çalışanının 43 satırlık mektubuna yaklaşık 120 satırlık bir açıklama gönderdi. İnönü, soruları, ‘İftira, asılsız ve karalama amaçlı’ olarak niteliyor. Her maddeyi uzun uzun yanıtlayan İnönü daha sonra şöyle diyor:

Haberin Devamı

“Belediye Başkanı sıfatı ile üst düzey yakın çalışma ekibimi belirlemedeki kararlarımın, iftiralarla karalanmasının benimsenmesi mümkün olmadığı gibi, çalışmalarımı aksatacağı da düşünülmemelidir. Aldığım aile terbiyesi, eğitimim ve tecrübelerim ile ne olursa olsun yoluma devam edeceğimin bilinmesini isterim.
Ailemin ve şahsımın maruz kaldığı mağduriyet üzerinden halen şahsım ve CHP’yi yıpratabilmek için “Emir Sarıgül’le yaşanan kriz” nitelendirilmesi yapılmakta ve uğradığım hakaretler dahi yok sayılmaktadır. Liyakat esasına dayalı olarak şeffaf ve dürüst yöneticilik anlayışını benimsemiş üst yönetim çalışma arkadaşlarımı seçmemin ise ne sebeple rahatsızlık yarattığı anlaşılamamaktadır. İstanbulumuzun değişik ilçelerinde yıllarca üst düzey yöneticilik yapmış ve başarıları ile anılan bazı müdürlerimizin atamaları dışında başkaca bir görev değişikliği yapılmamıştır. Reorganizasyon ilkelerini dışlamak isteyen, kamuda verimlilikten öte şahsi menfaat peşindeki anlayışa dayalı iftiraların, köşenize taşınmasını kabul edemiyorum.
Bugüne değin seçilerek görev almış Şişli belediye başkanlarından hiçbirisinin fotoğrafları boy boy odalara asılmamışken Sayın Sarıgül fotoğrafları ile bezenmiş belediye hizmet alanları yerine Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk fotoğraflarının asılmasından rahatsızlık duyulmasını ise bu defa biz, okurlarınızın takdirlerine bırakmaktayız. Ancak, ne eski Belediye Başkanımız Mustafa Sarıgül’ün ne de başka bir kimsenin fotoğrafları çiğnenmemiş ve çöpe atılmamıştır. Bu şekilde gerçekleşmiş bir eylem var ise gerekli her türlü idari işlemin derhal yapılması için gerekli talimatları vermek öncelikli anlayışımdır.
Genel İş Sendikası İşyeri Temsilcisi Sayın Zeynel Şahin, sendika seçimleri neticesinde oluşan yeni yetkili kurulları ile 25.02.2015 günü başkanlık makamında nazik ziyaretlerini gerçekleştirmiştir. Hakkımızdaki yıpratma kampanyası iftiralarının aksine dileğimiz olduğu üzere kendisinin en sağlıklı hali memnuniyet yaratmıştır. (İnönü, ziyaret fotoğraflarını gönderdi.)
İçinde bulunduğum üzücü şartlar ve genel güvenlik önlemi çerçevesinde doğal olarak halen iki koruma görevlim bulunmaktadır. Benzer haldeki seçilmiş ya da diğer kamu görevlilerinin koruma görevlilerini gündeme getirmeyen, söz etmeyen zihniyetin şahsımın iki koruma görevlisi ile gündem yaratmak istemesi sanırım şahsımdan ve çalışmalarımdan duyulan rahatsızlık sonucudur.”

Haberin Devamı

ERDOĞAN YILDIZ

Haberin Devamı

ŞİŞLİ Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün, genel hatlarıyla gazetede yer verdiğimiz açıklamanın baş tarafında, seçtiğimiz konular üzerinde şu yanıtı veriyor:
“Belediyemiz nezdinde Teknik Başkan Yardımcılığı’na atanmış Sayın Erdoğan Yıldız, İnşaat Mühendisi olup, kendisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Boğaziçi İmar Müdürlüğü görevlerini başarı ile yürütmüş, İstanbul’a verilmiş Belediye hizmetlerinde önemli vazifeler altında imzası bulunan bir kamu görevlisidir. Sayın Erdoğan Yıldız kendisi hakkındaki kamu davasından da beraat ederek, aklanmıştır.

TORUNLAR İNŞAAT

Sayın Erdoğan Yıldız’ın yaş haddinden emekliliği 14.02.2015 tarihi itibarı ile gerçekleşmiştir. Sayın Erdoğan Yıldız Belediyemizde emekliliği tarihine kadar üstlendiği görevleri başarı ile yerine getirilmiştir. Özellikle sosyal medyada art niyetle ileri sürülen iddialar, hakkımızda yürütülmek istenen yıpratma kampanyasının en açık ifadesidir.
Torunlar GYO A.Ş’ce yürütülmekte olan inşa faaliyeti sırasında ülkemizi yasa boğan iş kazasında can vermiş emekçilerin kanı üzerinden kirli siyaset yürüterek belediyemiz faaliyetlerinin asılsız ve kötü niyetli iddialarla gündeme getirilmesi kabul edilemez. Kamu parselindeki inşai faaliyete 03.08.2012 tarihinde önceki dönem Belediye yönetimince verilmiş Yapı Ruhsatı ile TOKİ tarafından başlanmıştır. Ancak 26.11.2014 tarihinde Torunlar GYO A.Ş. adına tapu tescili yapılması üzerine, Belediyemize yapılan başvuru, imar mevzuatı çerçevesinde kesin yasal süre içerisinde değerlendirilmiş, 13.02.2015 tarihinde isim değişikliğine dayalı proje tasdik işlemleri tamamlanarak yapı ruhsatı düzenlenmiştir. Düzenlenen ruhsatın tabi olduğu hükümler çerçevesinde tahakkuk ettirilmiş harç ise yasal şartlara uygun olarak Belediyemizce tahsil edilmiştir. Her türlü işlemi idari soruşturma ile yargı denetimine tabi Belediyemiz hakkında hiçbir yasal dayanağı olmayan, haksız ve karalama niteliğindeki beyanların araştırılmadan, değerlendirilmeden yayımlanması Doğan Grubu Yazılı Medya Yayın İlkeleri ile bağdaşmadığını görmek derin üzüntü vermiştir.
İş güvenliği düzenlemesi bakımından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın 13.11.2014 tarih ve 679-10100 sayılı yazısı konusu işin durdurulması kararının kaldırılmasına ilişkin Heyet Karar Tutanağı gereğince Belediyemiz işlemleri tamamlanmıştır.

ŞAKAYIK SOKAK

Haberin Devamı

İlçemizde bir çok tarihi bina bulunmakta olup, tadilat ve onarım işleri dahil yeni inşaat ruhsatları düzenlenmesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu iznine tabidir. Bu nedenle, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu izni ya da inşaat ruhsatı bulunmayan tüm inşa faaliyetlerine belediyemizce hiçbir ayırım gözetilmeden gerekli yasal müdahaleler yapılarak yapım faaliyetleri durdurulmaktadır. Yasal şartları taşımayan her işin takipçisi olarak şeffaf ve dürüst belediyecilik anlayışı altında oluşturulan idari işlemlerimizin, bazı menfaatler gözetilerek yıpratılmaya çalışılmasına köşenizin aracı edilmemesi gerektiği inancındayım. Kaldı ki, Nişantaşı Mahallesi, Şakayık Sokak’ta ruhsat alınmadan başlanmış herhangi bir hafriyat bulunmamaktadır.

Haberin Devamı

6 ARAÇ İHALESİ

Belediyemiz makam aracı ihtiyacı olarak gösterilip Mart/2014 ayında KİK denetimine tabi biçimde açık ihaleye çıkılmış, 6 adet araç kiralaması yapılmıştır. Söz konusu ihale ve sözleşme yasal şartları taşımakla birlikte sözleşmenin imkanlar dahilinde sonlandırılması talimatı tarafımdan verilmiştir. Ancak yasal yükümlülükler nedeniyle kamu zararına yol açmayacak işlem yürütülmesi için gerekli çalışmalar sürdürülmektedir. Sözde eleştiri niteliğindeki okur mektubunda bahsi geçen Volvo S marka araç ise bu kiralamaya dahil değildir. Diğer hizmet araçlarımızın kiralama ihalesine dahil olarak aylığı 1.233,42.-TL’na kiralanmıştır. Yine hizmet araçları kiralaması için daha önceden 70 adet araç kiralaması yapılmakta iken hizmet aracı kiralaması sayısı 54 adete düşürülecek yeni ihale hazırlıkları tamamlanmıştır.

Haberin Devamı

KENT YOL ŞİRKETİ

Belediyemiz iktisadi teşekkülü niteliğindeki Kent Yol A.Ş. firmasının sosyal belediyecilik anlayışına hizmet edecek biçimde daha etkin ve kârlı hale getirilmesi için Yönetim Kurulu değişikliğine gidilmesi zorunlu hale gelmiş, gerekli atamalar yapılmıştır. Anılan Şirketin faaliyetleri konusunda kişiliğine ve mesleki tecrübelerine güven duyulan Sayın Ömer Engin Baysal’ın atanması gerçekleştirilmiştir. Sayın Ömer Engin Baysal’ın, eşim Sayın Nazlı İnönü ile ikinci dereceden akrabalık bağı olup, uzun yıllar sürmüş mesai birlikteliğim söz konusudur. Kendisinin kişiliğine yönelik asılsız iddialar ve hakaretler bilinçli bir planın parçasıdır. Belediye Başkanı sıfatı ile üst düzey yakın çalışma ekibimi belirlemedeki kararlarımın, iftiralarla karalanmasının benimsenmesi mümkün olmadığı gibi, çalışmalarımı aksatacağı da düşünülmemelidir. Aldığım aile terbiyesi, eğitimim ve tecrübelerim ile ne olursa olsun yoluma devam edeceğimin bilinmesini isterim.
Ailemin ve şahsımın maruz kaldığı mağduriyet üzerinden halen şahsım ve CHP’ni yıpratabilmek için “Emir Sarıgül’le yaşanan kriz” nitelendirilmesi yapılmakta ve uğradığım hakaretler dahi yok sayılmaktadır. Liyakat esasına dayalı olarak şeffaf ve dürüst yöneticilik anlayışını benimsemiş üst yönetim çalışma arkadaşlarımı seçmemin ise ne sebeple rahatsızlık yarattığı anlaşılamamaktadır. İstanbul’umuzun değişik ilçelerinde yıllarca üst düzey yöneticilik yapmış ve başarıları ile anılan bazı Müdürlerimizin atamaları dışında başkaca bir görev değişikliği yapılmamıştır. Reorganizasyon ilkelerini dışlamak isteyen, kamuda verimlilikten öte şahsi menfaat peşindeki anlayışa dayalı iftiraların, köşenize taşınmasını kabul edemiyorum.

SARIGÜL’ÜN FOTOGRAFLARI

Bugüne değin seçilerek görev almış Şişli Belediye Başkanlarından hiç birisinin fotoğrafları boy boy odalara asılmamışken Sayın Sarıgül fotoğrafları ile bezenmiş belediye hizmet alanları yerine Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk fotoğraflarının asılmasından rahatsızlık duyulmasını ise bu defa biz okurlarınızın takdirlerine bırakmaktayız. Ancak, ne eski Belediye Başkanımız Mustafa Sarıgül’ün ne de başka bir kimsenin fotoğrafları çiğnenmemiş ve çöpe atılmamıştır. Bu şekilde gerçekleşmiş bir eylem var ise gerekli her türlü idari işlemin derhal yapılması için gerekli talimatları vermek öncelikli anlayışımdır.

Dinden çıkar sağlayanlar...

ATATÜRK’ün din yorumlarından biri de şöyleymiş:
“Evet din, lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletin devamına imkân yoktur. Yalnız şurası vardır ki, din, Allah ile kul arasındaki kutsal bir bağlılıktır. Dinden maddi çıkar sağlayanlar alçak kişilerdir. İşte biz, bu duruma karşıyız. Bu gibi din ticareti yapan kimseler, saf ve masum halkımızı aldatmışlardır. Bizim ve sizin mücadele edeceğimiz ve ettiğimiz bu kimselerdir.”
(Atatürk’ün Din Anlayışı, s.143, derleyen: Harika Yamak, Atatürk ve Din Eğitimi, Ahmet Gürtaş, DİB Yayınları s.12) Ayşe ERKLİ

Ali Koç’a kulak verin

EĞER Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, gelir dağılımındaki adaletsizlikten, eşitsizlikten, çığ gibi artan işsizlikten, orta sınıfın yok olmaya başlamasından yakınıyorsa ekonomide durum vahim, hem de çok vahim demektir. Yatırımları ile yüzbinlerce kişiye iş, aş, ekmek sağlayan ülkenin en büyük holding temsilcisinin yakınması, feryadı iktidarın öne sürdüğü gibi ekonomide her şeyin tozpembe olmadığının, aksine sorunların katlanarak arttığının kanıtı değil mi? İşsizlik çift haneli rakama ulaşarak aldı başını gidiyor. Koç’un yakınmalarını DİSK, KESK, Türkiye Kamu-Sen, TMMOB ve diğer kitle kuruluşlarınca yıllardır dile getiriliyor. Eylem yaparsa da dövülüyor.
Hadi işçi ve memurun yakınmalarını görmezden geliyor, ideolojik buluyorsunuz. Hiç olmazsa Ali Koç’un sesine kulak verin.
Şükrü KARAMAN

Tunus’ta öğretmen grevi yürüyüşünü imrenerek izledik

15-22 Şubat 2015 tarihleri arasında yaptığım cruise turunda gemimiz Tunus’a da uğradı. Otobüsle liman şehrinin kapalı çarşısına doğru ilerlerken rehberimiz öğretmenlerin grev yaptıklarını ve o gün hükümet meydanında gösteri yapacaklarını söyledi. Ortalama 500 Euro olan maaşlarını az buldukları için grev yapıyorlarmış. Otobüsümüz meydana çok yakın (50 m kadar) bir durakta bizi bıraktı. Rehberli gezi bitip serbest süre sonunda Maliye Bakanlığı binasının da bulunduğu meydana geldiğimizde kalabalığın meydana girmiş olduğunu, ellerinde Arapça yazılmış dövizler ve Tunus bayrakları taşıdıklarını gördük. Maliye Bakanlığı önünde iki polis arabası, birkaç polis, meydanda da birkaç araba ve 7-8 polis gördük. Trafik sıkıntısı yaşanmaması için meydanın sadece bir kısmı paravanlarla çevrilmişti. Ne TOMA’lar, ne gaz sıkan çevik kuvvet polisi, ne “Sık lan sık” diye meslektaşının ensesine sarılan amirler, ne de coplarla insanlara saldıran polisler vardı. Gösteri bitene kadar polisler oldukları yerde beklediler. Gösteri bitti insanlar dağıldılar, kalanlar gruplar halinde meydandaki heykelin civarında aralarında konuşmaya devam ettiler. Küçük bir trafik sıkışıklığı dışında hiçbir olumsuzluk yaşanmadı. Hayret, burası ‘Arap Baharı’ ile demokrasiye ulaşmak isteyen ülke, biz ise ileri demokrasinin yürürlükte olduğu ülkeyiz.
M. GÜREL

Doğu Perinçek: Barajı aşarız

VATAN Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve ekibi önceki akşam bir grup gazeteci ile yemek yedi. Yanında yeni ekibinden eşi Şule Perinçek, E. Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Yunus Soner, Yaşar Okuyan, Tayfun İçli de bulunuyordu.
Perinçek, 28 Şubatta Başer Esat’la görüşmek üzere Suriye’ye gideceğini açıkladı. Beyrut üzerinden yapılacak yolculuk 3 marta kadar sürecek. Perinçek Barış için İranla ve Irak’la da görüştüklerini söyledi.
Konuştuklarından ve soru cevaplarından bir özet yaparsak...
- “İnsanlığın en anlamlı sözcüğü Vatan’dır... IP yerine bu anlamlı ismi verirken “Vatan için birleştik” dedi.
- “Üreten Türkiye, birleşen Türkiye” sloganlarının büyük destek gördüğünü anlattı. Son kongre ile ilgili olarak video gösterisi yaptı; “Ankara Arena’da 15 bin kişilik daha bir kongre yapılmadı” dedi. “Davul bizim enstrümanımızdır” diye de ekledi. Perinçek, ünlü Selanik türkü “Çalın davulları...” hatırlamış olabilir.
“Esaslı bir gençlik kadromuz var... Bugünkü çoğunluk 68’lilerden çalışkan, akıllı, birikimli ve olgun...
Türkiye’nin sokaklarını düşmanlara bırakmayacağız.
Türkiye karma ekonomiye geçmelidir. Dıştan para açılımı kontrol edilmesidir.
Türkiye yeni bir çözüm sürecine girdi.

PKK BAŞAŞAĞI GİDİYOR

PKK baş aşağı gidiyor. PKK’nin silahlı gücü olamaz, vergi toplayamaz. Devlet kuramaz, güvenlik sağlayamaz. Güneydoğu’da halk birlik ve güvenlik istiyor. Kürtler, vatandaşlar Türkiye’den ayrılmak istemiyor. Ve çözüm sürecine de inanmıyor. Türkiye’de iki ordu (TSK ve PKK) diye bir şey olamaz.

- Kandil yakında ‘beyaz bayrak’ çekecek... Zaten bu iktidar da bitti. Bölücüler kaybetti. Cumhuriyet bölünemez.
-Beş ülke (Türkiye, Azerbaycan, Suriye İran, Irak), beş deniz (Akdeniz, Ege, Kızıldeniz, Umman, Hazar) birleşirse, dünyaya bir baraj gelir. Biz bölge sınırlarının oynanmasına karşıyız; bunu kabul edemeyiz.
- Beş ülkedeki Kürtler özgür ve eşit bir şekilde istikrar içinde yaşar. Devlet talepleri olmaz.
- Biz mi? Mardin, Urfa ve Batman’da büyüyoruz. Mardin’de 78 köy muhtarını bir araya getirdik. Biz PKK’dan korkmayız.

Yazarın Tüm Yazıları