İmamoğlu bu PR’ı biliyor

81 il başkanı İstanbul’da toplanıyor

Haberin Devamı

CHP’nin ‘iki genel merkezi oldu’ başlıklı dünkü yazımızdaki tespitimizin nasıl doğru olduğunu yeni bir gelişme ortaya çıkardı. CHP’nin 11 büyükşehir belediyesi bulunmasına karşın sürekli İBB’nin ön plana çıkarılması diğer belediye başkanlarını rahatsız etmez mi? Özgür Özel dünkü grup toplantısında sadece İBB’yi anlattı. Gelişme şöyle; ikinci genel merkez İstanbul’da. Kurultay sonrası Ekrem İmamoğlu’nun çağrısı üzerine 81 il başkanıyla İstanbul’da beş yıldızlı son derece lüks bir otelde 24-26 Kasım günlerinde İstanbul buluşması programı düzenleniyor. Menü geniş. Ünlü restoranlarda yemekler, masraftan kaçınılmamış. Programa baktığımızda İBB’nin faaliyetlerinin sunulması, fidanlık açılışı, kısaca Ekrem İmamoğlu CHP il başkanlarına kendini anlatacak.

Haberin Devamı

Bu kadar masrafa gerek var mı? Gönderirsin faaliyet kitabını biter gider. Konuşmacılar Özgür Özel, Özgür Çelik, Ekrem İmamoğlu... Hepsi ‘değişimci’, aykırı sese tahammül yok.

Partililer diyor ki; Özel ilk ziyaretini Hatay’a yaptı, keşke bu toplantı deprem bölgesinde yapılsaydı, tekrar depreme dikkat çekilmeliydi.

Ne diyelim; İmamoğlu’nun PR’ı devam ediyor.

SANAT VE SAMİMİYET

* (CHP Genel Başkanı Özgür Özel için)

SANAT ve sanatçı insanlıkla yaşıttır. Tarih boyunca krallar, padişahlar, her alanda hükmedenler sanat karşısında her zaman hayranlıkla ve saygıyla eğilmiştir. Sanat ve sanatçı dün vardı, bugün var ve yarın da var olacaktır.

Ben bu fotoğrafta zarafet, saygı ve bir kadına gösterilebilecek en zarif eylemi görüyorum.

Bu fotoğrafta itiraz ancak cehalet, ırkçılık ve sevgisizlik olarak tanımlanabilir!

Keşke bütün siyasiler ve bütün egemenler sanat karşısında samimiyetle eğilebilseler. İşte o zaman dünya biraz daha güzelleşir.
Ahmet GÜNEŞTEKİN

ÖNSEÇİM Mİ, ANKET Mİ, EĞİLİM YOKLAMASI MI İSTERSİNİZ

CHP
’de bir soru var, önseçim mi, anket mi, eğilim yoklaması mı istersiniz.

Kulislere soruyoruz:

Ordu Büyükşehir Belediye (OBB) Başkanı Hilmi Güler’in ikinci kez adaylığa soyunduğunu, eski OBB Başkanı ve vekil Enver Yılmaz’ın belediyeden adaylık niyetinde olduğunu, eğer gösterilmezse RP’den tercih yapabileceğini; CHP’den Seyit Torun’un OBB’ye üçüncü kez adaylık başvurusunda bulunabileceğini, ancak CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel’in de aday olmak istediğinin konuşulduğunu; Ordu’nun CHP’den tek belediye başkanı olan Gülyalı Belediye Başkan Ulaş Tepe’nin merkez ilçe Altınordu’dan, Seyit Torun’un yeğeni, Ulubey ilçesinde aday olup kazanamayan, şimdiki meclis üyesi Sami Torun’un bu kez Altınordu’ya adaylık başvurusu yapacağını, aynı şekilde CHP içinden gelen Serkan Çelik’in de adaylığının söz konusu olduğunu...

Haberin Devamı

ARAK’LIDAN 5 ÇEBİ 

* Trabzon’un Araklı ilçesi belediye başkanlığına Çebi ailesinden 5 kişinin AKP’den aday adayı olduğunu ve İstanbul eski Orman Bölge Müdürü Faruk Çebi’ye de bağımsız aday olması yönünde baskı yapıldığını... Trabzon’un eski belediye başkanı CHP’li Volkan Canalioğlu’nun eski başkan yardımcısı Cahit Erdem’in, Beşikdüzü ilçesine aday olduğunu açıkladığını...

NUHOĞLU VE ODABAŞI

* Şişli Belediye Meclis Üyesi Tonguç Çoban’ın, Genel Merkez’den bir ismin Sarıyer Belediye Başkanlığı için bir yakınının kulağına üflediğini... Geçen dönemki Kadıköy Belediye Başkanı Av. Aykut Nuhoğlu’nun bu dönem bir adaylık hamlesi daha yapmak istediğini, ancak Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’nın ‘adaylık’ sözü aldığını...

Haberin Devamı

Partililere soralım; önseçim mi, anket mi, eğilim yoklaması mı istersiniz?

Ama bir soru daha var; hani önseçim yapacaktınız?

DİŞ HEKİMLİĞİ GÜNÜ’NDE TAVSİYELER

DİŞ
Hekimi Mehtap Ketenci, 22 Kasım Diş Hekimliği Günü’nde yerli ve yabancı hastalara, estetikten çok sağlığa öncelik vermelerini önerdi, “Dişte en iyi tedavi; zarar vermeden mevcudu korumak, doğal olanı taklit etmek, doğal olanı güzelleştirmek, diş kesilince geri dönüşü yok” dedi. Dr. Ketenci “Koruyucu hekimlik sağlık sisteminin üzerindeki maddi yükü büyük oranda azaltıyor. Koruyucu hekimlik politikaları aslında devletin en fazla tasarruf sağlayacağı alanlar. Çünkü bizim ülkemizde birçok sağlık hizmeti devlet tarafından karşılanıyor. Bir hastalığı tedavi etmek onu korumaktan çok daha maliyetli. Dolayısıyla hastalıklar oluşmadan önlemek; kişileri hasta olmadan bilinçlendirmek bizim asli görevlerimizden birisi” diye ekledi.

Haberin Devamı

OKUYUNUZ
hurriyet.com.tr/yazarlar


YEKTA Güngör Özden ‘Atatürkçülüğe Adanmış bir Ömür’ Nehir Söyleşisi (Hazırlayan: Hazar Arısoy) Nihat Genç ‘Bu Toprağın Dalkavukları’ (Pankuş), Niyazi Dalyancı (1943-1923) (Adalı yayınları), Ali Rıza Özdemir ‘Kayıp Türkler/Kürtleşen Türkmen Aşiretleri’, Burak Artuner ‘Yangın Olur’ (Narsist), Gazeteci-turizm yazarı Fehmi Köfteoğlu’nun anıları ‘Yarım Asrın Ardından’ (Ekin Kitap)

MESAJ PANOSU

Dünyamızın yaradılışından günümüze kadar en büyük sorundur; çölleşme. Eski çağlarda yeşil yok edilerek toprağın kuma dönüşmesiyle oluştu. Çağımızda ise yeşilin betona dönüşmesiyle oluşmaktadır. Her ikisinde de (Fas&İstanbul) canlılara nefes olan toprak işlevini kaybediyor. F. Ç.

Yazarın Tüm Yazıları