İBB’de 2 dakikalık seçim

İBB’de 26 ihtisas komisyonu var; her komisyonda sekiz üye bulunuyor. Dağılım 5 AKP, 3 CHP oranında.

Haberin Devamı

Bunları ne için yazıyoruz.

CHP’nin komisyonlardaki toplam üye sayısı 78. Bir önceki dönem sandıklarda adaylar yarışır, yoğun tartışmalar olurdu. Üç yıldır ise seçim yok.

Bu dönem seçim iki dakika sürdü, bu siyasette bir rekordur.

Geçen hafta bu manzara CHP’li üyelerce tepki ile karşılandı. CHP’li iki dönem Meclis üyeliği yapan Hüseyin Sağ bu konuda bir açıklama yaptı. Anlattıkları şöyle:

“Beni bu dönem üye yapmadılar. Takip ettiğim kadarıyla, grup seçimine Kaftancıoğlu ve İmamoğlu katıldı.

Seçime geçilmeden Kaftancıoğlu grup üyelerine ‘Biz eski arkadaşlarla devam etme kararı aldık. Seçim yok’ diyor. Tüzükte ise kapalı oy açık tasnif yapılması hükmü yer alıyor. İl Başkanı verdiği demeçlerde AKP’nin antidemokratik yönetim şeklinden söz edip kendisinin ‘demokrat’ olduğunu ileri sürüyor. Ne yazık ki, tek bir Meclis üyesi de ‘seçim yapılsın’ demiyor. İnsan tüzüğü hatırlatmaz mı? AKP’de seçim nasıl oluyor? Önceden üyeler aranıyor, aday olur musun diye soruluyor. CHP bunun bile gerisinde kaldı. Seçim yapmıyoruz ne demektir! CHP’ye değil siyasete yazık. “Yerel yönetimde böyle davranılırsa ülke yönetiminde sen ne yapacaksın?” diye sorarlar adama. Hem yazık, hep ayıp demek durumundayız.

Haberin Devamı

Sonuç itibarıyla CHP Meclis üyeleri olarak yapılmayan seçime itiraz etmiyorsun, sonra dışarıda AKP’nin davranışları antidemokratik diyorsun. Tam bir çifte standartlık değil midir bu!”

GÜNÜN SÖZÜ

“32 milyon Evlad-ı Fatihan olarak, Akçakoca müftüsünü kınıyoruz ve kendisini lanetliyoruz. Cumhuriyeti kuran Rumeli delikanlılarının başta Atatürk olmak üzere kim olduklarını öğrenemediyseniz yazıklar olsun sizlere!”

İnş.Müh. Necmettin DÖNMEZ

ISTRANCALAR KORUMA ALANI İLAN EDİLMELİ

ISTRANCA dağlarında, Kırklareli il sınırları içinde 2.117 bitki türü ve 2.062 hayvan türü olmak üzere toplam 4.179 tür canlı tespit edildi. Trakya Bölgesi’nin konumu itibarıyla iki kıta arasında bir köprü olması ve coğrafi özellikleri nedeniyle birçok farklı türlere sığınak olması, farklı iklimsel koşullara ve farklı ekosistemlere sahip olması Kırklareli’nin biyoçeşitlilik zenginliğinin başlıca nedenleri arasındadır.

Haberin Devamı

Bu nedenle Istrancalar; ülkemizin, Trakya Bölgesi’nin ve Kırklareli’nin çok önemli bir doğal zenginliğidir. Trakya ve İstanbul’un da havasının ve suyunun kaynağı konumundadır. Bu korumacılık yapılmazsa ihanet içinde olmamamız gerekiyor.

HELALLEŞME DEĞİL HESAPLAŞMA

MUHALAFETİN ‘erken seçime gidin, sandığı koyun helalleşelim’ söyleminin geçerliliği yoktur, yanlıştır. Çünkü sandıkta helalleşme olmaz, sandıkta hesaplaşılır. Hesaplaşma da yasalarla yargı önünde yapılır. Ama ‘devri sabık yaratmayacağız’ söylemindeki bir muhalefet, işbirlikçidir, yok hükmündedir. Doğru bir muhalefet bilgili, bilinçli olmalı, ülke gerçeklerini bilmeli, muhalefet etmek adına tuzağa düşmemeli ve siyasi iktidara gollük pas vermemelidir.

Haberin Devamı

Ama işin en kolay yolunu helalleşmek olarak görenler, bu sorumluluğun altında kalacaklar ve er ya da geç gerekli hesabı vereceklerdir. Suay KARAMAN

‘USULSÜZ ARSA SATIŞLARINA KANMAYIN’

HİSSELİ satışlar konusunda 2016 yılından bu yana vatandaşları uyarmaya devam ettiklerini belirten Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, “Arsa niteliği taşımayan tarla vasıflı araziler üzerinde, tacirler tarafından çizilmiş ve herhangi bir geçerliliği olmayan krokiler üzerinden yapılan satışlar konusunda vatandaşlarımızı bir kez daha uyarıyoruz” dedi.

Çorlu’da Seymen, Önerler ve Şahpaz mahallelerinde usulsüz olarak tarla vasıflı araziler üzerindeki arsa özelliği taşımayan tarımsal arazilerin hisse satışlarının yapılmaya devam edildiğini dile getiren Çolpan, yaptıkları tüm uyarılara rağmen vatandaşların halen kandırıldığını belirtti. Çolpan şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Bu konuda bilerek veya bilmeyerek açıklamalarda bulunanlara, sizi kandırmak isteyen tacirlere inanmayın, güvenmeyin... Bu konuda en doğru başvuru adresiniz kadastro, tapu ve belediyelerdir” dedi.

Marmara Ereğlisi, Ergene, Çerkezköy ve Saray ilçeleri içinde de dikkatli olmamız gerekiyor.

MESAJ PANOSU

EN son cesur bir savcımız Viranşehir’de çıktı ama, onun da defterini hemen dürüverdiler. Peki ne olacak bu durumda, kime güveneceğiz?   Refik POLATKAN

EKONOMİ GELİR YARATAMIYOR

YEMİNLİ mali müşavir Ahmet Akın “ekonomide kara bulutlar dağılmıyor” diyor ve nedenini şöyle açıklıyor: “Türkiye ekonomisi gelir yaratamıyor. İtibardan tasarruf olmaz diyen çağdışı anlayış ve yönetim değişmedikçe kan kaybı devam edecektir. Geleceğimiz ipotek altına alınıyor.”

Haberin Devamı

BİLİYOR MUSUNUZ?

CHP Adana milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin’le bir araya gelen soğan ve patates üreticileri ile tüccarların, maliyetten üretime ve pazarlamaya kadar birçok sorun yaşadıklarını anlatarak “2021 bizim için kâbus oldu” diye yakındıklarını...

DEVA Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu’nun Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a “Venezuela’dan peynir ithalinde gümrük vergisi neden sıfıra indirilmiştir” diye sorduğunu...

CHP NİĞDE milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, ildeki esnaf ve çiftçileri ziyaretlerinde “Her kesimden vatandaş dişe dokunur destek bekliyor. Ekonomik buhran vatandaşın boğazını sıkıyor” dediğini...

EĞİTİM-İş Sendikası Antalya Şubesi’nin “İktidarın çiçeği burnunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kadına şiddeti normalleştiren bir aile bakanı, tolere edilemez” açıklamasını yaptığını...

 

Yazarın Tüm Yazıları