Eğitimin içinden

Sayın Bakan,Bu mektubu size 26 yıl öğretmenlik yapmış, bu ülkenin kurduna, kuşuna, dağına, taşına sevdalı bir eğitimci olarak yazıyorum.

Haberin Devamı

Fikri hür, vicdanı hür bir gençlik; bilimin, aklın kılavuzluğunda olur. Bu toprakları çok seven bir nesil, yurt sevgisiyle yetişir.

Eğitim sistemimizin nesil yetiştirmek için hiç kimseye ihtiyacı yoktur. Bunu ‘bin yıllık eğitim sistemimiz’ müfredatıyla kendisi yapar.

Geçmiş ülke deneyimleri gösterdi ki bu bize çok şey kaybettirdi. Bunu en iyi siz içeriden biliyorsunuz. Çocuk ilkokuldan itibaren hem yerel değerlerimizi alsın hem de evrensel değerleri kazansın. Yunus’u tanıyan çocuk Kant’ı da bilsin. Necip Fazıl’ın Sakarya Türküsü’nü bilen çocuk Nâzım Hikmet’in ‘Bu Memleket Bizim’ dizelerini de tanısın. Paket program yüklemek eğitimde verimi hiçbir zaman artırmıyor. Ürün de vermiyor. Daha özgürlükçü; düşünen, tartışan bir eğitim sistemi ideal olmalı. Din öğretimi de akıl ve bilim çizgisinden çıkmadan tabii her zaman öğretilsin ama ehil ellerde. Öğretmenliğim sırasında ders kitaplarında yanlışlar çok gördüm. Örneğin 7. sınıf Türkçe ders kitabında “abartma” konusuna örnek olarak ülkenin kurucusu ile ilgili metinlerin örnek verildiğini gördüm. Bu yetmedi, İstiklal Marşı’nın dizelerini de gördüm. Bunların hazırlanmasında, incelenmesinde metin araması yapılmadığına, kolaya kaçıldığına inanıyorum. Öğretmenler kurulu ve şube öğretmenler kurulu işlevini yitirmiş. Bunun yerine daha verimli çalışma olmalıdır.

Haberin Devamı

Öğretmen odalarını bilimin, müziğin, sanatın ve edebiyatın konuşulduğu yerler haline getirmeliyiz.

Bu eğitim için bir şanstır. Tarih tekerrür etmesin, havanda su dövmeyelim. Umut ÖZKAN

GÜNÜN SÖZÜ

İnsanlar sadece konuştukları şeylerden değil, sustukları şeylerden de sorumludur.”  Uğur MUMCU

‘RUSYA GÜNÜ’ KUTLANDI

Rusya Sovyet Federatif Sosyalist Cumhuriyeti parlamentosunun, 12 Haziran 1990’da Sovyetler Birliği’nden ayrılarak egemenliğini ilan ettiği ‘Rusya Günü’ İstanbul’da kutlandı. Rusya İstanbul Başkonsolosluğu’nca Conrad Otel’de düzenlenen günde konuşan Başkonsolos Andrey Buravov, “Bu tarih, Rusya devletinin modern tarihinin referans noktasıdır. Rusya, tüm insanlık adına barış ortamının sürekli olarak gelişmesi için birleştirici ve yapıcı bir misyona sahiptir” dedi. Resepsiyona diplomatik temsilciler, akademisyenler, işinsanları ve İlber Ortaylı başta olmak üzere bilim insanları katıldı.

Haberin Devamı

BAL SATIŞI İLE ÖĞRENCİ OKUTULUYOR: BİTLİS BALI ‘ALTIN BAL’ ÖDÜLÜ

BETAV Balcılık ve Arıcılık A.Ş., uluslararası bir başarıya daha imza attı. İlk defa katıldığı halde, 2023 Londra Uluslararası Bal Yarışması’nda poliflora kategorisindeki bal markaları arasında birinci seçilen BETAV, ‘Altın Bal’ ödülüne layık görüldü. BETAV A.Ş., yıllardır sektörde öncü konumundaki üreticilerle ve teknik kadroyla bu yıl üretime başladı. Gerçek balın sağlık açısından önemi konusunda da BETAV Balcılık ve Arıcılık, önemli bir toplumu bilinçlendirme görevi üstleniyor. Bitlis bölgesindeki üreticiden topladıkları balları teste sokarak sertifikalı ve yüksek onaylı balları satışa sunuyor.

Haberin Devamı

Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV), maddi imkânları eğitimini karşılamaya yeterli olmayan öğrencilerin eğitimine katkı sağlıyor. BETAV A.Ş.’den elde edilen gelir öğrencilerin eğitim yaşamını destekliyor. Şu anda 600 öğrencinin eğitimine destek olan vakıf 4600 öğrenci mezun etti.

BİLİYOR MUSUNUZ?

- Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen 6. İstanbul KOBİ’ler ve Bilişim Kongresi’nin bu sene “KOBİ’lerde Yapay Zekâ ve Dijital Gelecek” teması ile 15 Haziran’da İstanbul Dudullu OSB Sanayi Bölgesi DES Konferans Salonu’nda yapılacağını...

MESAJ PANOSU

- EĞİTİM-İŞ’ten: “Mesleki onurumuz, insanca yaşayacak koşullar ve çocuklarımızın eşit ve nitelikli eğitim hakkı için 15 Haziran Perşembe günü alanlardayız. Attolos Meydanı’nda, 12.30’da Genel Başkan Kadem Özbay’ın katılımıyla.”

Haberin Devamı

- 65 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren Roche, 6 Şubat’taki depremin ardından Malatya İnönü Üniversitesi ile bir işbirliği gerçekleştirdiğini duyurdu. İşbirliği ile hastane bünyesinde prefabrik klinik araştırmalar ünitesi kurulacak.

Yazarın Tüm Yazıları