Demedi demeyin

2019’da sadece 13 bin 729 oy farkla galip gelen CHP, seçime bu kez Millet İttifakı desteği olmadan giriyor.

Haberin Devamı

Bu ise aradaki farkı çok geriye çeken büyük bir handikaptır. Cumhur İttifakı blok halinde zaiyat vermeden giriyor. CHP’nin kimden, nasıl ve hangi aklı aldığını bilemem! Bildiğim bir şey var ki o da bizlerin telefonlarına cevap vermedikleri ve son seçimlerde sadece İstanbul’da aldığımız 50 binin üzerindeki oyu önemsemedikleridir.

Bana şimdi diyeceksiniz ki “Hocam siz yine de destek verin.” O iş öyle olmuyor maalesef! Seçmen partisini resmen ilan edilmiş bir birliktelik içinde görmediğinde oy vermiyor kardeşim. İttifak görüntüsü, katılan parti oylarının dışında sinerji oylarını beraberinde getiriyor. Sizler bizleri değil bunu göremeyen ya da görmek istemeyen CHP yönetimini ikaz ediniz. Zira bizler tüm iyi niyetimizle gerekeni yaptık.

Ne yazık ki kazanma ihtimalimiz olmazsa dahi ülke genelinde seçime katılmak zorundayız. Çünkü aksi halde hukuken bundan sonraki seçimlere katılma hakkımızı kaybederiz. Aynı şey CHP’nin araması gereken diğer partiler için de geçerlidir. Başta CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel olmak üzere tüm adayların da bunu biliyor ve görüyor olması gerekirdi. Ne yapılmaya çalışılıyor anlamak mümkün değildir.

Haberin Devamı

Kimse hayal görmesin. Başta İstanbul olmak üzere ülke genelinde büyük bir hüsran yaşanacaktır.

Demedi demeyin!

Bakın huzurunuzda Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş beylere son kez çağrı yapıyorum: Bırakın televizyonlarda gereksiz tartışmaları.

Millet İttifakı bileşenlerini, Adalet Partisi’ni, Genç Parti’yi, Zafer Partisi’ni, Memleket Partisi’ni, Doğru Parti’yi, Bağımsız Türkiye Partisi’ni, Milli Yol Partisi’ni tekrar tekrar arayın, ikna edin, aday koymuşlarsa geri çektirin ve ne yapıp edip büyük bir ittifak kurun. Katılmayanı ifşa edin zira bu seçim bundan sonra müspet ya da menfi yönde olacakların önünü açacak bir kader seçimi olacaktır. Biz hazırız ve bir telefon kadar yakınız. Aksi halde sizler de aynı yere hizmet ediyorsunuz.

Tarih sizleri affetmeyecektir.

Dr. Vecdet ÖZ

Adalet Partisi Genel Başkanı

 

Haberin Devamı

MERSİN’DE NELER OLUYOR?

 

NEŞET TARHAN FENA HARCANDI

- CHP Mersin’de atama krizi istifalara yol açtı. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan istifa edip bağımsız adaylığını ilan etti.

- Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan anketlerde birinci çıkmasına rağmen atanmadı. Mezitli CHP örgütü ve Mezitli halkı Neşet Tarhan’a sahip çıkıyor.

- Mersin’de krizin nedeni olarak Ali Mahir Başarır ve Veli Ağababa isimleri öne çıkıyor. Mersin’de iki isme tepki büyük. Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Urla ve Çeşme’de de tek seçici mi?

- CHP Genel Merkezi 14. kat Veli Ağbaba’ya teslim edildi. Bu katta Ağbaba’nın makamına görüşmeye girildiğinde cep telefonları ve dijital araçlar dışarıda bıraktırılıyor.

Haberin Devamı

BAKIRKÖY’DE ANLAMLI ADAY

- Bakırköy’de her cumartesi ilginç bir eylem yapılıyor. Bakırköylüler, Bakırköylü yerel aday istiyorlar. Bunlar kim mi? Belediye meclisinde yıllarca kamu alanlarını korumak için mücadele eden, mühendis ve Bakırköylü bir adayı tercih ediyorlar.

GÜÇLÜ ADAY: KARAMAHMUTOĞLU

Siyasette yarın İstanbul’da dengeleri karıştıracak adaylık için “CHP ve AK Parti’ye mecbur değiliz” diyenler yola çıkıyor. Bu isim, sempatik bir ‘Ülkücü’ olan Karamahmutoğlu oldu. Alpaslan Türkeş’in atadığı son Ülkü Ocakları Başkanı olan Azmi Karamahmutoğlu ve İstanbul’un 16 ilçe başkanının isimlerini, Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Taksim AVK Oteli’nde ‘Başlıyoruz’ sloganı ile kamuoyuna duyurdu.

Haberin Devamı

BODRUM’DA ‘BİZİM ALİ’YE DİKKAT

CHP, Muğla’da Dr. Osman Gürün sonrasında büyükşehir belediye başkanı arayışını sürdüryor. Özellikle Bodrum’da mevcut belediye başkanı Ahmet Aras, kendisi için büyükşehirde bir alan açmaya çalışırken, Bodrum’un yerel dinamikleri bir önceki dönem meclis üyeliği ve birçok STK’da yöneticilik yapan Harita ve Kadastro Mühendisi Ali Öztürk’ü işaret etmeye başlamış bile. Kampanyasını onlarca projeden oluşan ‘Birlikte Başarabiliriz Bodrum’ kitabı ve bu kitapta kendisine destek veren kanaat önderleriyle paylaşan Ali Öztürk ‘Bizim Ali yapar’ sloganıyla seçmenin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Mesleğinden gelen deneyimiyle Bodrum’daki birçok plan ve imar sorununa çözüm üreten Ali Öztürk’ün, anketlerde diğer adayların ve mevcut belediye başkanının da önünde çıkmayı başarmış diye konuşuluyor.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU’NUN İSTANBUL KAÇAMAKLARI

Kemal Kılıçdaroğlu, çalışmalarına sadece Ankara’daki bürosunda devam etmiyor. Arada İstanbul ‘kaçamakları’ yapıyor.

13 Ocak günü hiç kimseye haber vermeden sadece danışmanının bildiği İstanbul’da bir görüşme yaptı. Görüşmenin bazı akademisyenlerle olduğu söyleniyor.

Acaba bu çalışmaların hedefi yerel seçimlerde olumsuz bir sonuç alınırsa, olası bir kurultaya hazırlığın ön çalışmalarını yapmak mı?

 

ACI GERÇEKLER

Cehennemden korkuyoruz ama dünyayı cehenneme döndürmekte yarışıyoruz! Cennet doğayı kirletiyor, doğal güzelliklerin ırzına geçiyoruz. Rahat huzur batıyor bir yerlerimize, kavgasız, gürültüsüz yaşayamıyoruz! Gözlerimizi kamaştırıyor sevginin ve dostluğun ışığı. Savaşın, kinin, nefretin karanlığına sığınıyoruz. Özveriyi, erdemi çöpe atıp bencilliği tahta çıkarıyoruz! Ondan sonra da “Biz niye böyle olduk?” diye dövünüyoruz.        Erhan TIĞLI

Yazarın Tüm Yazıları