CHP Egelilere emanet

Ve CHP İzmir’de yarışacak adayları belirledi.

Haberin Devamı

Yankıları devam edecek. Öncelikle şu tespitte fayda var. Günahıyla sevabıyla İzmir ve Manisa Listesi’nin mimarı Genel Başkan Özgür Özel ve arkadaşları oldu.

Sanıldığı gibi Ekrem İmamoğlu’nun listeye müdahalesi yok. Çeşme adayı Lal Denizli dışında. Listenin çok parlak olduğunu kimse söyleyemez. Bu sebeple şimdi belediye meclis üyeleri daha önemli hale geldi. CHP aslında şu anda bir Ege ve Marmara ağırlıklı yönetime sahip. Özgür Özel Manisa, örgütten sorumlu Ensar Aytekin Balıkesir, Sözcü Deniz Yücel ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke İzmir milletvekilleri. CHP’de ilk dört numara Ege’den. Bu da sorumluluklarını artırıyor.

Bu arada bir konunun altını çizmekte fayda var. İsmet Orhan siyasetin içinde yoğrulmuş tecrübeli bir isim. Başarılı bir siyasetçi ve yazar. Halen İBB Başkanvekili. İzmir’de çok yararlı hizmetler yaptı. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e bir mektup yazarak Orhan’ın değerlendirilmesini istedi. Bu destek 600 sanatçıdan oluşan sanatçılar girişimi ile daha da büyüdü. Orhan Aydın, Müjdat Gezen, Ataol Behramoğlu ve Genco Erkal’ın sözcülüğünü yaptığı 600 sanatçının bir mektupla açık açık tam destek verdiği Orhan, belediye başkanları listesinden çıkmadı. Bakalım Özgür Özel, İsmet Orhan’ı nasıl değerlendirecek?

Haberin Devamı

Bugün listelerin kesinleştiği son gün. Listelerde itirazlar nasıl değerlendirilecek, çık-gir olacak mı, doğru yol bulunacak mı?

TUNÇ SOYER BARUT GİBİ

İzmir BBB Tunç Soyer aday gösterilmemesinin ardından zehir zemberek bir açıklama yaptı. Genel Merkez’i suçlayarak, “Yeniden aday gösterilmeyeceğimi MYK toplantısından 5 dakika önce öğrenmemi en hafif deyimiyle siyasi nezaketsizlik olarak değerlendiriyorum. Daha da vahimi, aday belirleme sürecinde eksikler ve hata olduğunu düşünüyorum” dedi.

GÜNÜN SÖZÜ

27. Dönem İstanbul Milletvekili Prof. İbrahim Özden Kabaoğlu “TBMM’de Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi hukuken yok hükmündedir” dedi.

BİR BELEDİYE BAŞKANI KOLAY OLUNMUYOR

EKİR Ödemiş, İTÜ jeoloji mühendisiydi. Kamu yönetimi uzmanı da olmuştu. Ayaş Hızlı Tren projesi dahil birçok projede mühendis ve şantiye şefi görevlerinde bulundu. CHP Eminönü Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı’nda görev yaptı. Ankara’da Murat Karayalçın döneminde Gölbaşı ve Yenimahalle Belediyeleri’nde çalıştı. ‘Yerel Yönetim Yerinden Yönetim’ başlıklı ilk kitabıyla dikkat çekti. ‘Kapadokya’nın kalbi’ Ürgüp’te iki dönem belediye başkanlığı yaptı. Ürgüp’ü, küçük bir Anadolu kasabası kimliğinden çıkarıp dünya kenti yaptı, Türk film sektörüne sevdirdi. Bekir Ödemiş, sosyal belediyecilik anlayışıyla kısa zaman içinde dönüştürdüğü Kapadokya bölgesini, birikimlerini ve deneyimlerini paylaşmaya devam ettiği Ankara’yı, kültürel mirası ve kent kimliğini koruma yolundaki çabalarını Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde müdür olarak çalışarak gösteriyor. Şimdi Çankaya Belediyesi aday adayı.

Haberin Devamı

Çankaya’yı değiştirecek tek adam deniyor kendisi için. Biz de belediye başkanlığı kolay olunmuyor diyelim.

MESAJ PANOSU

TÜRK Ulusu’nun, devletimizin ve halka dayalı ve halk mayalı Cumhuriyetimizin varlığını ve sürekliliğini ilke edinen, anayasal düzene ve ulusal egemenliğe sahip çıkacağına ve savunacağına inancımız tamdır.        Dursun ATILGAN

TARHAN’DAN BİR MÜJDE DAHA

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Cumhuriyet’in 100. yılı nedeniyle ilçede yaşayan emeklilere sunulan 1000 TL’lik yardımın yanı sıra, borçlanmadan işçilere en yüksek ücreti vermeyi başardıklarını hatırlattı. Tarhan şimdi de Belediye Meclisi’nin şubattan itibaren emeklilere her ay 500 TL destek sağlama kararı aldığını açıkladı.

 

Haberin Devamı

BİLİYOR MUSUNUZ?

 

SEÇİM VE KULİS

-ESKİ Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın, CHP’nin Ordu Büyükşehir Belediye Bakan adaylığı teklifini kabul etmediğini...

-DP GİK üyesi ve Genel Başkan adayı Cenk Küpeli’nin “DP’ye yapılan sistematik bir küçültme hatta bitirme çalışmasıdır. 13 senedir aynı senaryo ile devam. Yerel seçim sonuçlarına göre DP’mizin oy oranını  göreceğiz. Ama bilinsin ki, bu sefer biz varız, bizler olacağız” dediğini...

-UŞAK’ta İYİ Parti’den 250 kişinin istifa edip CHP’ye geçtiğini...

-ABB Başkan adayı Mansur Yavaş’ın, BTP lideri Hüseyin Baş’ı ziyaret ederek 4 milyon seçmenin tümünün oyuna talip olduğunu söylediğini...

-DP milletvekili Cemal Enginyurt’un, Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesi karşısında “Muhalefet olarak ne yaptık” diye sorduğunu...

Haberin Devamı

-TGC önceki Başkanvekillerinden ve eski Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenlerinden gazeteci Abdi İpekçi’nin bugün 11.00’de Zincirlikuyu’daki mezarı başında törenle anılacağını...

 

KILIÇDAROĞLU’NU UNUTMAYIN

1999’daki yerel seçimlerden sonra
26 Temmuz’da Afyon’da düzenlenen ‘CHP Belediye Başkanları Çalış-tayı’nda Kılıçdaroğlu’nun hafızalarda yer eden sözlerini hatırlatmak istiyoruz. Belki şimdiki ‘atamalar’ için yararlı olur.

-Yönetici atamalarında liyakat esasına mutlaka uyunuz.

-Partizanca uygulamalardan kesinlikle kaçınız.

-Halkçılığın bir diğer temel ilkesi olan işi ehline verme kuralını her atamada göz önünde bulundurunuz.

KEMAL BEY’E HATIRLATMA

Haberin Devamı

Beşiktaş Belediyesi’ne, hakkındaki o kadar eleştiriye karşın yeniden atanan Başkan Rıza Akpolat için o kadar eleştiri var ki, bekleyiniz. İlk önce borçlardan başlayacağız. Kurultay’a ne kadar para verdi? Sana bu kadar borçlanmayı kim önerdi? Bunun bedelini Ekrem İmamoğlu mu ödeyecek?

Yazarın Tüm Yazıları