CHP’de kontenjanlar değişecek mi?

CHP bu listelerle giderse, tavan oyu en fazla yüzde 25’tir. Bunun altı üstü yoktur.

Haberin Devamı

Konuştuğumuz birçok siyasetçi de bunu açıkça ifade ediyor; durum değişmez diye. Genel Merkez’de ağırlıklı bir görüş var; aynı isimlerle yarışa girelim diye... Daha doğrusu ‘dayatıyorlar’, Kılıçdaroğlu onlara karşı direnemiyor.
Oysa AKP tek başına iktidara gelebilmek için Türkiye’yi ateşe attı, adaylarını ‘harman’ etme kararı aldı, yani eskiler de ‘sahneye’ çıkabilecekler. Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni isimlere güvenmiyor anlaşılan. AKP “Ben değişiyorum, her sahaya dalarım” diyor; CHP ise “Hayır, bu isimlerden memnunum” demek istiyor, ama taban tepkili, ‘yarış’ istiyor. Koşulların değiştiğini görmüyor.
Bir PM üyesi “Kemal Kılıç-
daroğlu rahat bırakılmıyor, eli rahat değil” diyerek baskı altında olduğunu söylüyor.
Milletvekili aday listelerinde bazı ‘tanzim’ler yapılabileceğini, az oyla kaybedilen sıraların önünün ve arkasının takviye edilmesi gerektiğini anlatıyor. “Bir kere eşlik ve akrabalık durumlarında’ hassasiyet gösterilmelidir” görüşünde olduğunu belirtiyor PM üyesi...
Bir konu var ki daha da dikkat çekici:
“Önseçimle gelenlerin niye sesleri hiç çıkmıyor. Hiç merak etmeyin, gerekli ‘zaman’ vardır, ama bu siyaset başka siyasettir! Biz sürprizi severiz.”
Şunu mu demek istiyor; “Kontenjanların hepsi değiştirilebilir”.
Sosyal demokrasiye emek vermiş, seçmende karşılığı olan gerçek CHP’liler Osman Korutürk, Kadir Öğüt, Ercan Karakaş, Burhan Şenatalar, Ünal Çeviköz, Umut Oran, Hurşit Güneş ve Nebil İlseven hiç kulak çınlatmaz mı?

Haberin Devamı

Tarihi Yarımada’nın planlarının üzerinde ne oyunlar oynandı


Fatih’te olanlar oldu!


FATİH Belediyesi tarafından yapılan Tarihi Yarımada’nın 1/1000’lik planlarının İstanbul 2. İdare Mahkemesi tarafından yürütülmesinin durdurulması kararı verildiğini bu köşeden duyurmuştuk. CHP’nin itiraz ettiği 70 konudan 60’ına yürütmeyi durdurma kararı verilmişti. Geri kalan 10 konu ile ilgili itirazın ise tebligattan itibaren 7 gün içinde yapılması gerekiyordu. Ancak CHP Fatih İlçe Başkanı Fatih Sülek ve Fatih Belediyesi meclis grup başkan vekili Sümer İmer, itiraz edilmesi gereken dosyayı, imza sahibi ve itiraz edecek kişi olan meclis üyesi Fazıl Uğur Soylu’ya, 7 günlük itiraz süresini geçirdikten sonra veriyor. Soylu’nun 10’uncu günde yaptığı itiraz doğal olarak reddediliyor. Bu arada Fatih Belediyesi’nin yaptığı itiraz kabul ediliyor. CHP’den bir yönetici duruma kızgın “CHP zamanında itiraz yapmış olsaydık, bölge idare mahkemesi böyle bir karar alamayacaktı” dedi. CHP Fatih örgütünden bazı üyelerin, Fatih Sülek ve Fatih Belediyesi meclis grup başkan vekili Sümer İmer’in partiden ihracı için il başkanlığına belge ve bilgi sundukları öğrenildi.
Fatih planlarının ‘taktiksel’ oyunlarla, yani yürütmeyi durdurma kararının kalkması üzerine kentsel dönüşüm için belediyenin önündeki sıkıntılı engeller ortadan kalkmış oldu. Fatih Belediyesi’nin 2012’de sözleşme yaptığı TOKİ’nin taraf olması da mahkeme tarafından kabul edildiğinden, çok sayıda gayrimenkulün istimlaki gündeme geliyor. Vatandaş ne yapar, boynu kıldan incedir. Daha önce Sulukule ve Süleymaniye’de yapılan ‘yağma’nın benzer bir uygulaması ile karşılaşmaktan korkuyorlar şimdi.
Bir hatırlatma yapalım: Fatih’te AKP’nin 25, CHP’nin 12 meclis üyesi var. Başkan AKP’li Mustafa Demir, geçen yılbaşından sonra meclis üyelerini Güney Afrika turuna götürmüş, bunlardan Fazıl Uğur Soylu, Mehmet Maranki, Ayşe Görgü, İsmail Koç dışındaki 8 CHP’li de 5 bin dolar maliyetli geziye katılmışlardı. Akıllı başkanlar ‘işlerini’ bilirler. Görüyor musunuz, CHP’li, işleri mali müşavirlik olan iki üyenin ‘aymazlığı’ 500 bin nüfuslu Fatih’te nelere mal oldu? Gelen mektubu gariban bir çaycıya nasıl aldırmışlar; sorulup öğrenilirse, bakalım Gürsel Tekin o kişilerin kulaklarını nasıl çekecek...

Haberin Devamı


Beşiktaş Belediyesi’ne komşu kaçak kat


BEŞİKTAŞ Belediye Başkanlığı binasını herkes bilir; Etiler’e girişteki Nispetiye Caddesi üzerinde; (Altında, önde Migros var) kapısı da nedense yan sokaktadır. Aytar Caddesi, Başlık Sokak’taki yapı ANAP’lı İlyas Namoğlu döneminde yapılmıştır. Bu binaya yapışık, Boğaz yönüne bakan bir bina daha vardır; MM Plaza. Bu arsada eskiden Trafik Vakfı’nın araçları park edilirdi. Bir gün bakıldı ki, bu 3.8 dönümlük yer vakfın elinden alınmış, Birleşik İnşaat’a (Güngör Çepni) 12 yıllığına kiralanmış. Onlar da MM Plaza’yı yükseltmişler o sokakta. Altta da dört kat otopark (9 bin m2) yapmışlar. Ama son seçimde belediye yönetimi değişince ‘rant’ hareketliliği öne çıktığından, belediye binasının Boğaz’ı gören en üst toplantı salonunun önü (Boğaz ön görünümü) kapanıvermiş. Çelik konstrüksiyonla 1400 m2’lik kaçak kat, belediye binasının seviyesine yükseltilmiş, yani kendine ihanet etmiş belediye. Hatta belediye toplantılarının yapıldığı kaçak kattan deniz de görülemez olmuş. Bunu düşünen ve yapanları kutlamak gerekiyor. Kamu mu diyorsun; sizlere ömür, kamu yararı ‘kişisel ve isteğe bağlı’ modele dönüşmüş!... Kimse bunları sorgulamaz mı? “Burası Dingo’nun ahırı mı?” diye. Bakalım başka neler göreceğiz... Danıştay tarafından 26.06.2015 Özelleştirme İdaresi’nin ihaleyi usulsüz yapmasından dolayı yürütmeyi durdurma kararı verilen Göztepe’deki Fowinds Projesi’nin, 341 dairesini 580 milyon TL’ye satın alan Birleşik Gayrimenkul Geliştirme AŞ’nin ortakları arasında Güngör Çepni’den başka Ömer Derbazlar da bulunuyor.

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ


“Hukuka güvenmeyen toplum paranoyak olur.”
(Hayrettin Ökçesiz)

Terör, seçim, demokrasi..

BUGÜNÜN öncelikli meselesi seçim, demokrasi değil ‘Oslo’da itiraf edilen’, ulusal güvenlik meselesidir.
Sühan ÖZKAN
A.M. Celal Şengör, Bakan Yalçın Akdoğan’ın, Yarbay Mehmet Alkan’ın kardeşi, şehit Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenazesinde “Üniforma içindeki bir insanın bunları söylememesi lazımdı” demesini ‘El insaf... O hepimizin hissiyatına tercüman olmuştur. Artık yeter!” diyerek karşılıyor.


YARIN: Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci “Küçükbük Koyu da sizlere ömür” yazısına bir açıklama gönderdi. “Besa Grup olarak bu yeri 2014’de yabancı bir şirket olan Ottoman Found Ltd’den satın aldım. Ülkemize değer katabilmek amacıyla yatırım yapıyoruz. Amacımız ağaç ya da yeşillik katliamı olmadığı gibi, bu değerlerin de yer aldığı bir projeyi hayata geçirmektir.”

Yazarın Tüm Yazıları