Antalya suyu çekilmiş bir ırmağa döndü

ISPARTA, Bursa ve Antalya’dan 4 dönem milletvekilliğinin yanında 1997-99 döneminde Turizm Bakanı olarak görev yapan İbrahim Gürdal, 2016 yaz sezonuyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Haberin Devamı

Antalya’da 1 milyon yatak kapasitesi olduğunu söyleyen Gürdal, “Ama şunu açık söylüyorum, yüzde 20’si zor dolacak. Bu, şu demek; bu yaz turizm dip yapacak. Bunu çok açık beyan ediyorum. Ben soruyorum çünkü... Bu şuradan tespit edilir. Bakınız havalimanında uçaklar fır hattı kiralar normalde ama bu sezon kiralanmadı. Uçaklar da fır hattını kiralamadılarsa gelmiyor demektir” dedi.

 

Turizmcilerle her gün görüştüğünü kaydeden eski Bakan Gürdal, “Antalya suyu çekilmiş bir ırmağa döndü, çok üzülüyorum. Bunun her yere tesiri olur çünkü turizm 360 sektörle çalışıyor, 360 sektör. Bu durum yumurtacıdan tavukçuya, dereotundan maydanoza varıncaya kadar her şeye tesir eder. Yalnız bu sezon değil biz bunu 3-4 senede zor atlatırız. Bu bakımdan farklılık yaratmamız lazım” diye konuştu. Antalyalılara sabır dilemek gerekiyor.

 

Haberin Devamı

19 MAYIS UNUTTURULAMAZ...

 

ANKARA’da yasak masak tanımadan CHP öncülüğünde Anıtkabir’e yürüyen Atatürkçü Cumhuriyet gençliğinin heyecanı, Şişli’den Dolmabahçe’ye gürül gürül akan Türkiye Gençlik Birliği’nin seliyle birlikte değerlendirilirse... Silinmek istenen 19 Mayıs ruhunun bu topraklardaki geleceğine dair umutlarımız yeniden yeşerdi.

 

Türk gençliği 19 Mayıs 1919’u unutamaz ve anmaktan asla vazgeçemez.

 

GÜNÜN SÖZÜ

 

“Yürürlükteki Anayasa’yı sürekli ihlal eden bir irade, yeni anayasal düzene neden uysun? Tam anayasasızlık denemesi ardından, ‘Haydi şimdi bu fiili duruma uygun anayasal düzenleme yapalım’ denecek. Ve yeniden soralım: Derin bunalımın nedeni gerçekten ‘sistem’ mi, yoksa ‘kişi’ mi? Yanıtı pek yalın; yeter ki biraz dürüst oluna!”

Prof. Dr. İbrahim KABAOĞLU

 

Müteahhitlere, akademisyenlere, bürokratlara... Prof. Mete Sözen’i dinleyin

 

Haberin Devamı

PROF. Dr. Mete Sözen, 1951’de Robert Kolej’den mezun olduktan sonra ABD’ye gitti ve uzun yıllar University of Illinois, Urbana-Champaign de çalıştı. Halen Purdue University’de profesör olarak çalışıyor. ABD Bilimler Akademisi’nin üyesi olan ve çok sayıda uluslararası başarı ödülü alan Sözen, Betonarme Yapı Tasarımı ve Deprem Mühendisliği konularında çok önemli katkılarda bulundu. Örnek verecek olursak; bir dönem, Amerikan Beton Enstitüsü’nün (ACI) Betonarme Yapı Tasarım Şartnamesi’nin ‘Döşemeler Bölümü’nün sonunda verilen 18 referanstan, 15 tanesi Mete hocanın, 2 tanesi öğrencilerinin ve sadece bir tanesi başkasının makalesiydi. Çok detaylı ve uzun bir şekilde hazırlanmış olan Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği (TBDY) taslağının hararetle tartışılmakta olduğu bugünlerde, Prof. Dr. Sözen’in bugün yapacağı YTÜ-Davutpaşa Kampusu’ndaki konuşmayı Betonarme Yapı Tasarımı ve Deprem Mühendisliği ile ilgilenen profesyonellerin, bürokratların, akademisyenlerin ve öğrencilerin izlemesi önerilir.

 

Haberin Devamı

AVM/rezidans yerine spor ve kültür merkezi yapalım - Topbaş cevap bile vermiyor

 

NE ilginçtir ki, devletin veyahut yarı devlet kurumu Emlak GYO’nun bana göre ‘şaibeli’ satın almış olduğu Küçükyalı’daki 123 dönümlük Karayolları arsasına, rant için AVM ve söylenildiği üzere yaklaşık 1500 rezidans yapmak girişimine karşılık, biz vatandaşlar olarak ve şehirlerde mecburi donatı alanı olması gereken, yavrularımızı okul koridorlarında spor yapmalarından kurtarmak, kulüplerin antrenmanlarını ve uluslararası karşılaşmalarını yapılabileceği, öğrencilerin müsamerelerini çok güzel mimarili bir mekânda sunabileceği, STK’ların konferanslar verebileceği, etkinlikler yapabileceği, tüm okullar, spor kulüpleri ve vatandaşların çevre iller ile beraber istifade edebileceği, en az 1000 kişiye de iş, aş ve katma değer sağlayacak, oteli de olan spor ve kültür kompleksi, teknik lisei, 15 dönüme kurulu bir belediye binası, anaokulu, kreşi, camisi, metro/otoparkı, bir heykel ile donatılmış havuzlu güzel bir meydanı ve yeşil alanların yapılmasını istemek için mücadele ediyoruz... Oysa devleti idare eden ‘vizyoner’ bürokratların önce parayı değil vatandaşları düşünerek bizlere teşekkür etmeleri gerekirdi.

 

Haberin Devamı

Ne enteresan değil mi? Siyasi yaklaşımdan uzak, sadece ‘doğru’yu yaptırmak için mücadele ediyoruz.
İstanbul’un, Anadolu yakasının çıtasını yükseltecek bu muhteşem projemiz için kamuoyunun yardımını bekliyoruz. (Sınıf arkadaşımız Kadir Topbaş vatandaş olarak yazdıklarıma cevap vermiyor. Ona çok kırgınım.)

A. Asaf EREM - Mimar

 

SON KİTAPLAR

 

MİNE Kırıkkanat ‘Hiç Kimse’ (Kırmızı Kedi Yayınevi), Faik Bulut ‘Kim Bu Fethullah Gülen-Dünü, bugünü, hedefi)’ (Berfin), Halil Nebiler ‘Türkiye’de Şeriat’ (Kaynak Yayınları), Onur Öymen ‘Arka Plan-Teröre Yön Verenler’ (Remzi Kitabevi), Hüsnü Mahalli ‘Al Sana Bahar’ (Destek Yayınevi), Ali Bulaç ’İslam Düşüncesinde Din Felsefe/Vahiy-Akıl’, Ergün Poyraz ‘Faili Meçhul mü?’ (Bilgi Yayınevi), Soner Yalçın ‘Galat-ı Meşhur’ (Kırmızı Kedi Yayınevi).

 

Haberin Devamı

BİLİYOR MUSUNUZ?

 

TEMA İstanbul Gönüllüleri’nin, kömürün ve kömürlü termik santralların zararlarını anlatmak üzere düzenledikleri ‘Kömür mü? Ömür mü? Bisiklet Turu’ etkinliğinin Pazar 09.30’da Kartal Cumhuriyet
Meydanı’nda başlayıp Cadde-bostan’da sona ereceğini...

 

MESAJ PANOSU

 

YABANCI biri olarak tek umudum, Türkiye’nin her yerindeki iyi niyetli insanların dış politika meselelerinin aciliyeti konusunda birleşmesi ve Davutoğlu’nun istifasından kaynaklanan liderlik sorunlarını çözmeye çalışarak dikkatlerini fazlasıyla dağıtmamaları.Prof. Richard FALK  Ortadoğu Uzmanı

 

 

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları