AKP, işlerini CHP’lileri istifa ettirerek yaptırıyor

AK Partili Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, Hayrabolu’da tarım arazinde akaryakıt istasyonu yapmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin’in eşi Sevgi Keskin üzerine kayıtlı tarım arazisinde akaryakıt istasyonu kurulması konusunun dilekçenin verildiği tarihten aylar sonra Meclis gündemine alınması rant iddialarını ortaya çıkardı.

Tekirdağ’da çıkan ‘HaberTrak’ bu konuda ayrıntılı bilgiler veriyor.

CHP’den istifa eden Hasan Aksu’nun da desteği ile Meclis’ten istediğini geçiren AK Parti ve Hayrabolu Belediye Başkanı Osman İnan’ın kasım ayı Meclis toplantısında Sevgi Keskin’in arazisine akaryakıt istasyonu kurulması konusunda nasıl görüş vereceği ise merak konusu oldu. Sızan haberlere göre kararın Meclis’ten geçmesi bekleniyor.

GÜNÜN SÖZÜ

HARF DEVRİMİ

1 Kasım 1928... 6 asır bilmediği bir dile mahkûm edilerek cahil bırakılmış bir halkın konuştuğu gibi yazmasını sağlayan milleti çağdaş eğitime, Türkçe’yi alfabeye kavuşturan Harf Devrimi’nin 93. Yılı kutlu olsun. ADD

Haberin Devamı

TÜRKİYE’DEN HAŞİM BAYRAM GEÇTİ

1989’DA Konya’da kurduğu Kombassan ile adı özdeşleşen, Erbakan’a yakın bir isim olan Kimya Müh. ve öğretmen Haşim Bayram(70) da Konya’da, bir hafta önce hayatını kaybeden eşi Emine Bayram gibi koronavirüsten vefat etti. Hakkındaki sermaye suçlamaları nedeniyle geçmişte sıkıntılı günler geçiren Bayram, Hacıveyis Camisi’nden öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra Üçler Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Zeki bir sanayiciydi, Kırşehir’de kurulu Petlas lastik fabrikasını daha sonra elden çıkardı. Kendisiyle konuşmuşluğumuz vardır. İlginç ifadeleri vardır: “Ben yasalara uymam, yasalar bana uysun”,“Bana en çok zarar veren sosyal demokrat gazeteciler oldu. Beni çok yanlış tanıttılar, veballeri çok büyük. Halbuki bana sahip çıkmalı, savunmalıydılar”, “Biz Almanya’ya giden Anadolu insanına sahip çıktık. Çöpçülük yapan, tuvalet temizleyen insanların paralarını topladık, fabrikalar yaptık. Bugün yüzden fazla fabrikada 25 bin kişi çalışıyor. Bu insanların alın teri vardır bu sermayede... Yeşil sermaye diyerek dış görünüme göre hüküm vermeyin.”

2000 yılındaki Bayram ile ilgili bazı yazılar Hürriyet’teki köşemizden bulunabilir.

Haberin Devamı

TÜRKİYE, 2030’DA KÖMÜRDEN ÇIKMALI

TÜRKİYE’nin Paris İklim Anlaşması’nı onaylaması ve 2053 için net sıfır karbon hedefini açıklaması hem Türkiye’de hem de dünyada memnuniyetle karşılandı. Peki, Türkiye’nin iklim hedefini yerine getirmek için ne gibi adımlar atılacak?

Çevre ve iklim örgütleri, Türkiye’nin karbon nötr bir ülke olma yolunda atması gereken en kolay ve gerçekçi adımın kömürden çıkmak olduğu konusunda hemfikir. Peki, Paris İklim Anlaşması’na uygun bir şekilde Türkiye’nin 2030’da kömürden çıkması mümkün mü? Bunun için ne gibi düzenlemeler gerekiyor? Kömürden çıkışın ne gibi faydaları olacak?

Kömürün Ötesinde Avrupa (Europe Beyond Coal), Avrupa İklim Eylem Ağı (CAN EUROPE), Sürdürülebilir Ekonomi ve Finans Araştırmaları Derneği (SEFiA), WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı), Greenpeace Akdeniz, İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği ve 350.org için APLUS Enerji tarafından hazırlanan ‘‘Karbon Nötr Türkiye Yolunda İlk Adım: Kömürden Çıkış 2030’’ raporu bu sorunun yanıtlarını veriyor. Raporun tanıtımı bugün 10:30’da Zoom üzerinden gerçekleşecek. https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZwpcuCgqjgoHdzCMUil2YBGkn8DVG7TpQTo

Haberin Devamı

BÜYÜK MARKETLER KAPIŞIYOR

SOSYAL medyaya bakıyorum, ŞOK, Bim, A101 tam bir yarış halindeler. Yarından itibaren indirim mi, damping mi neyse büyük indirim vaat ediyorlar. Birisi, fiyatların durmadan uçtuğunu yazıyor, 6.600’e TV almış, bir ay içinde zam gelmiş. Telefon için, ‘bir yerde telefon aldım, başka bir yerde daha ucuzmuş’ diyor. Reklam yapıyor. Biri, ‘depo 9’da açılıyor, 09.10’da gidiyorsun ürün bitmiş’, bu ne anlam ifade ediyor?’ Milletin kanı emiliyor. Bir ürün reklam veriliyor, gittiğinde yok deniyor.

“Gelecek ürünleri görmek ve beğenmek için tıklayın.”

Kafalar karışıyor, kim kime kazık diyor, bilemiyoruz.

Firmalar ya da insanlar ne kadar dürüst ve güvenilir. M.A.

Haberin Devamı

BİLİYOR MUSUNUZ?

ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği Beşiktaş Şubesi’nin bu yıl 6. kez verdiği Aydınlanma Ödülü’nün sahibi tiyatro ve sinema sanatçısı Gülsen Tuncer olduğunu...

CHP’li TBMM Adalet Komisyonu Sözcüsü, İstanbul Milletvekili Zeynel Emre’nin AK Partili kadroların yönetiminde olan vakıf ve derneklere kamu kurum ve kuruluşlarından aktarılan mali kaynaklar ile bu yapıların ‘devlette kadrolaştığı’ iddialarının TBMM’de kurulacak bir komisyon aracılığıyla araştırılması için önerge verdiğini...

TEKİRDAĞ Milletvekili Candan Yüceer’in, Bakan Fatih Dönmez’e “Kalıcı yaz saati uygulamasından geri dönülmesi gündeminde midir?” sorusunu yönelttiğini...

MESAJ PANOSU
4. KÜLTÜR MERKEZİ AÇILDI

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy, Ergene ve Kapaklı’dan sonra 4’üncü kültür merkezini Saray’da açtı. Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, Albayrak’a Saray’daki hizmetlerinden ötürü plaket takdim etti. Modern ve estetik bir tasarımdan oluşan beş katlı kültür merkezi 500 kişilik tiyatro salonu, iki cep sineması, lokanta, üç kafe, sergi alanı, normal ve çocuk kütüphanelerinden oluşuyor.

10 büyükelçiyle oynanan maçı kim kazandı, maç kaça kaç bitti? Yurtdışına asker gönderme, yurtiçine yabancı asker alma. Bu ne demek? Şanar YURDATAPAN

Yazarın Tüm Yazıları