AKP, 2023’ün startını verdi

AK Parti, 2023 seçimleri için ‘yumuşak’ bir kampanya ile sahneye iniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afyon’daki konuşmasında ipuçları ortaya çıkan ‘Yüz Yüze 100 gün’ kampanyasının içeriği dün Haliç Kongre Merkezi’nde, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe tarafından açıklandı. Meclis tatile girdiği için milletvekilleri kendi bölgelerinde vatandaşlarla buluşacaklar.

Haberin Devamı

AKP’nin İstanbul’daki kampanyasına 37 milletvekili, bakanlar ve örgüt üyeleri katılacak. TBMM’de AKP’nin 286 milletvekili bulunuyor. 2023 seçimlerinin kadrolarını bu makamlar oluşturacak.

Her gün neredeyse 50-100 kişilik kadrolarla yürütülecek kampanya için İl Başkanı Kabaktepe şu vurgulamalarda bulundu:

TARİHİ KUCAKLAŞMA

“100 gün boyunca İstanbul’un sokakları, caddeleri, meydanları, haneleri ve işyerleri; sandık kurulu üyelerimizle, mahalle yönetimlerimizle, ilçe teşkilatlarımız, il yöneticilerimiz, belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz, milletvekillerimiz, genel başkan yardımcılarımız ve bakanlarımızla tarihi bir kucaklaşmaya sahne olacak. Milletin sesi, AK Parti’nin ilhamıdır. O sesi tüm teşkilatlarımızla bir kez daha duymak ve bütün kılcal damarlarımıza nakşetmek için tam kadro sahada olacağız.

Haberin Devamı

Yeni üyeler kazanacağız, milyonlarca hanemizi, yüz binlerce işyerimizi, binlerce STK’mızı ziyaret edeceğiz.

İstanbul, tek vücut, bugün yaşayan ve gelecek için çarpan tek kalp, ülke ve millet bekasıyla varlık bulan tek ruh olarak 2023’e yürüyecektir. AK Parti kadrolarımızın katılımı, milletimizin teveccühüyle kutlu destanımıza ait yeni ve ehemmiyetli bir sayfanın açılmasına vesile olacaktır.

2023 zaferini inşa edeceğimiz bu yolda İstanbul’la birlikte, yepyeni bir solukla, vatandaşlarımızın sesi, nefesi ve varlığıyla... Yeniden Bismillah”

GÜNÜN SÖZÜ

“Önümüzdeki seçimler, kura sistemiyle belirlenmiş il ve ilçe seçim kurulları yönetiminde yapılacaktır. Ancak sonraki seçimde, bu yöntem kaldırılıp yeniden kıdem esasına göre belirlenme yöntemine dönülmelidir.

Dr. Enver KUMBAR

Yargıçlar Sendikası

Genel Sekreteri

BAŞLANGIÇ SULTANBEYLİ’DEN

YÜZ yüze 100 gün kampanyası Sultanbeyli’den başlatılacaktır. Vatandaşlarla kucaklaşmak esas olacaktır.

Seçim sandıklarındaki sorumlular ciddiyetle seçilecektir. Her sandıkta 2 kişi görevlendirilecektir.

180 bin okulda oy kullanılacaktır. Her sandıkta iki avukat görevlendirilecektir, müşahit olarak her sandıkta 5 kişi yer alacaktır.

Üvey ve yetim yüzlerce komisyon oluşturulacak, bunlar yeni kesimlerle irtibatlandırılacaktır.

Haberin Devamı

10 bin genç kampa götürülecektir.

AVM’lerde ve STK’larda vatandaşlarımızla kucaklaşılacaktır.

ÖYMEN’LERİN ACI KADERİ

ALTAN Öymen’in kardeşi, gazeteci Örsan Öymen’in Alman uyruklu eşi Gisela Öymen (83) dün İstanbul’da vefat etti. Öymen’lerin çocukları Prof. Örsan Öymen ve kızı Yasemin Öymen, bugün babalarını, ölüm yıldönümünde anacaklarını, anma toplantısından sonra annelerini babalarının Zincirlikuyu’daki mezarlarının yanında toprağa vereceklerini açıkladılar.

Öymenlere başsağlığı diliyoruz.

HEYBELİADA’DA LOZAN KUTLAMASI

LOZAN Barış Konferansı ve Antlaşması’nın 99. yıldönümü etkinlikleri, 24 Temmuz Pazar günü Kınalıada’daki İnönü Evi Müzesi’nde yapılacak. Anma toplantısı için İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker, ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel ve Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül bir çağrı yaptı. Pazar günkü anmada Toker, Yüksel ve Gül ile emekli büyükelçi Onur Öymen konuşacaklar. Bu arada Öymen’in yeni çıkan ‘Çöken İmparatorluktan Çağdaş Cumhuriyet’e Giden Yolda Lozan Zaferi’ kitabının tanıtımı yapılacak. Müzik dinletisi Doğukan Uzun. Sunuş; Garip Başakçı.

Haberin Devamı

BİLİYOR MUSUNUZ?
5 KEZ ZAM OLUR MU

TEKEL Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş’ın bir içki grubuna ait ithal şarap, votka, viski ve likör ürünlerine sene başından beri 5’inci kez zam yapıldığını, son zammın yüzde 12 ile yüzde 23 oranında olduğunu bildirirken, “Gelen zamların hızına biz de yetişemez olduk. Son iki şarap grubuna yüzde 25 zam geldi. Biraya zam da yolda” ifadelerini kullandığını...

İZMİR Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç’ın “Meclis açılır açılmaz ilk işi sözleşmeli ve taşeron personelin kadroya alınması olmalı” dediğini ve “Verdiğimiz kanun teklifleri komisyonlardan genel kurula neden getirilmiyor” diye sorduğunu...

ERGENE’YE CEMEVİ

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak’ın, Ergene ilçesinde yapımı tamamlanan Ergene Sosyo- Kültürel Tesis, Cemevi ve Aşevi’nin (1780 m2, üç katlı) 29 Temmuz günü 17.00’de düzenlenecek törenle vatandaşların hizmetine sunulacağını açıkladığını...

Yazarın Tüm Yazıları