99. yılda coşku, gurur ve onur

Evet... Güçlü gelecek, Cumhuriyetimizi korumak ve yaşatmakla mümkündür.

Haberin Devamı

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Geleceğe güçlü biçimde ulaşabilmek, Cumhuriyetimizi korumak ve yaşatmakla olanaklıdır’ sözüyle bizlere önemini en iyi şekilde anlattığı Cumhuriyetimizin 99’uncu yıldönümünü coşku, gurur ve onurla kutluyoruz. Mutluluğumuzun, heyecanımızın nedeni, Cumhuriyetimize, ulusal birliğimize ve toprak bütünlüğümüze yönelik, içten ve dıştan tehditlere, saldırılara milletimizin kararlılıkla karşı çıkması ve korumasıdır.

99 yıllık Cumhuriyetimiz dost, düşman herkese göstermiştir ki, laiklikle İslamiyet’i bir arada, barış içinde yaşatan, toplumsal hayata uygulayan Türkiye Cumhuriyeti, Cumhuriyet ile demokrasiyi de yaşatmıştır ve yaşatacaktır.

Minnettarız Ata’m... Yaşasın Cumhuriyet.” (Vecdi GÜNDOĞDU)

GÜNÜN SÖZÜ

BİR okurumuzdan köşemize yakışan bir söz:

Haberin Devamı

“İnsanın vicdanını iki şey özgür kılar: Karşılıksız iyilik ve tertemiz bir kalp.”

 

ZEYTİNYAĞI FABRİKALARI YENİLENMELİ SOĞUK SIKIM ZEYTİNYAĞI YENİLMELİ

MİLAS Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminin Ankara’da Muğla milletvekillerini ziyaret ederek sundukları 25 maddelik raporun zeytincilikle ilgili bölümü, TBMM’nin 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu görüşmelerinde dile getirildi.

Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, bütçe komisyonunda söz alarak yaptığı konuşmada, MİTSO raporunda zeytincilikle ilgili dile getirilen sorunları ve dilekleri kendisine tanınan 1 buçuk dakikalık süre içinde okudu. Girgin konuşmasında, “Zeytinyağı üreticilerinin talepleri var” diyerek MİTSO raporunun zeytinyağı ile ilgili öneri ve dileklerini komisyonda okudu. Süleyman Girgin’in okuduğu MİTSO’nun raporunda “yüksek kaliteli zeytinyağına daha çok, düşük kaliteli zeytinyağına daha az prim verilmesi, erken hasat, soğuk sıkım zeytinyağının teşvik edilmesi, 30 ve daha eski zeytinyağı fabrikalarının modernizasyonu için düşük faizli teşvik kredisi verilmesi, zeytinyağı sektörünün desteklenmesi ve halk sağlığı bakımından zeytinyağının iç tüketiminin artırılması, bunun için özellikle öğrenci yurtlarında, hastanelerde, üniversite ve diğer okulların yemekhanelerinde, askeri mutfaklarda, resmi kurumların yemekhanelerinde hazırlanan yemeklerde gerçek zeytinyağı kullanılma zorunluluğunun getirilmesi” gibi öneriler yer alıyor.

Haberin Devamı

MİTSO Başkanı Reşit Özer, raporun Muğla Milletvekili Süleyman Girgin tarafından TBMM’de, bütçe komisyonunda okunması üzerine Girgin’i arayarak teşekkür etti.

KIBRIS’TA EN ANLAMLI SÖZ

"KIBRIS’ımızda oynanan çok büyük bir oyun vardır. Onun için biz hep Kıbrıs’ta deriz ki, “Kıbrıs müşterek bir davadır”. Sadece Kıbrıs Türklerinin değil, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin de milli bir davasıdır. O yüzden Kıbrıs meselesi milli bir davadır, Türklük davasıdır ve oradaki bizlerin örf, adet, gelenek, kültür gibi her türlü maneviyatı ve tabii ki Türk milletinin kopmaz bir parçası olarak varlığımızı sürdürmek için Türkiye’nin desteği şarttır ve vazgeçilmezdir.” (Altınbaş Üniversitesi’ndeki konuşmasından) (KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar)

Haberin Devamı

‘İYİ BİR GAZETECİYİ DAHA KAYBETTİK’

GAZETECİ, yazar Ahmet Tulgar’ı 63 yaşında kaybettik. Değeri bilinmeyen bir yazardı. Avusturya Lisesi’ni bitirdi, Viyana’da Siyaset Bilimi, Boğaziçi’nde İngiliz Dili ve Edebiyatı okudu. Komünizm propagandası yaptığı iddiasıyla cezaevinde yattı. Son yazısını, o şahane portrelerinden sonuncusunu, güzel insanlardan biri olarak bildiğimiz, dinlediğimiz, sevdiğimiz Halit Kıvanç için yazmış. ‘Türkçenin sivil neşesi’ demiş, güzel demiş.

Spor dünyasının ve Türkçenin en önemli isimlerinden Halit abiyi dün Zincirlikuyu’da toprağa verirken Ahmet Tulgar’ı da bugün Altunizade İlahiyat Camisi’nde, ikindi namazından sonra Ümraniye Kocatepe Mezarlığı’nda toprağa vereceğiz.

Haberin Devamı

PEN yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Edebiyatımız muazzam bir yazarını ve Türkiye iyilik dolu, zarif, candan, yürekten, az bulunur bir adamı yitirdi. Biz Ahmet Tulgar’ı adaletli, merhametli, vicdanlı biliriz. Devridaim olsun.”

 

İKTİDAR MUHALEFETİ DİKKATLE DİNLEMELİ

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan TBMM’de yaptığı konuşma ile KYK borcu olan gençlerin borç faizlerinin silinmesi, EYT sorununun derhal çözülmesi ile staj ve çıraklık döneminin emeklilikten sayılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İktidarın muhalefeti daha dikkatli dinlemesi gerektiğini söyleyen Arslan, konuşmasında Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği; emeklimize 2 dini bayramda ikramiye verilmesi, elektrik faturalarından TRT payının kaldırılması, taşeron işçiler ile ilgili adımların atılması, 3600 ek gösterge meselesi, asgari ücretin enflasyona göre yeniden düzenlenmesi gibi konuları hatırlattı. CHP’li Arslan, “İktidar mensuplarını, muhalefeti daha dikkatli dinlemeye ve izlemeye davet ediyorum. AK Parti iktidarı veya Cumhur İttifakı, sırf muhalefet öneriyor diye milletimizin hayrına olan düzenlemeleri parmak üstünlüğüne güvenerek reddetme alışkanlığından bir an önce vazgeçmeli” dedi.

Haberin Devamı

DORUK UN, ÇALIŞAN SAYISINI 4 BİNE ÇIKARIYOR

TÜRKİYE’de önemli buğday unu üreticisi ve ihracatçısı olan Tekirdağ’daki Doruk Un, yeni dönemde başta perakende olmak üzere tarım ve tohumculuk, noodle, makarna, yem ve yem hammaddeleri alanında 1.1 milyar TL yatırım yapmayı hedefliyor. Söz konusu yatırımları 5 yıllık projeksiyonda gerçekleştirmeyi planladıklarını kaydeden Doruk Un Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Gürsel Erbap, un ve unlu mamüllerde yüzde 200 üzerinde, diğer yatırım ve işkollarıyla birlikte ise yüzde 400’ün üzerinde büyüme öngördüklerini ifade etti. Erbap, ek olarak kendi enerji ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik RES ve GES yatırımı planladıklarını duyurdu. Buğday ve buğday bazlı ürünler alanında en büyük üç markadan biri olduklarını ileri süren Erbap, 20 bin metrekarelik ileri teknolojik tesiste yıllık 438 bin ton buğday kırma, 350 bin ton un üretim ve 60 bin ton buğday kapasitelerinin bulunduğunu söyledi. Perakende markasının Panpan olduğunu açıklayan Erbap, yeni yatırımlarla çalışan sayısının 4 bine çıkacağını bildirdi.

BİLİYOR MUSUNUZ?

* NKÜ Hastanesi ve Süleymanpaşa Belediyesi işbirliğiyle inşa edilecek olan 80 yatak kapasiteli Kemoterapi Merkezi’nin temel atma töreninin gerçekleştirildiğini...

* THY’nin, Irak’ın ‘Kerkük’ ve Türkmenistan’ın ‘Türkmenbaşı’ şehirlerine tarifeli sefer başlatma kararı aldığını...

Yazarın Tüm Yazıları