25 canın gittiği tren kazasında 6 yıldır karar verilemez mi

Çorlu’daki tren kazasındaki karar, adalet raylarının altında kaldı.

Haberin Devamı

İlk defa bir mahkeme heyeti mahkeme salonundan tedirgin olarak çıktı. Ailelerin mahkeme salonunda başlayan isyanı Çorlu sokaklarına taştı. Duruşmaya CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile birlikte çok sayıda CHP milletvekili ve bölgeden çok sayıda CHP’li belediye başkanı ve başkan adayları katıldı.

Gazetecilerin yoğun ilgi gösterdiği duruşma 25 Nisan’a ertelendi.

Aileler kararı gözyaşları içinde protesto etti. Aileler adına Mısra Öz, Zeliha Bilgin, Hüseyin Şahin açıklama yaptı. 25 Nisan’da yapılacak dava için çağrı yapan aileler, “Daha kalabalık olmalıyız. Bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ederiz” dediler.

Faciada oğlunu kaybeden Mısra Öz, karardan sonra adliye önünde açıklama yaptı. Öz, şunları söyledi: “Adaleti biz mi sağlayalım? Muz cumhuriyetine çevirdiniz be ülkeyi!”

GÜNÜN SÖZÜ


“Cahil insan sorunun kaynağı kendisi olduğu halde başkasını suçlar.”

Epiktetos

Haberin Devamı

TRAKYA’DA KOKU VE NEDENLERİ (2)

TRAKYA
’nın çevre aktivisti ve mühendis Trakya Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Murat Sevgi, dünkü ilginç yazısının ayrıntılarına devam ediyor.

* Gece saatlerinde ve gün ışıyıncaya kadar süren kokunun nedenleri nedir?

Ergene Nehri ve kollarında rüzgârsız havalarda yoğunlaşan koku öbekleri, hafif rüzgarda insanlara ulaşıyor. Ergene ve kollarının kıyısındaki fabrikaların kimyasal atıklarının akarsulara verilmesi ile buharlaşan kimyasal koku üreticileri...

* Deri fabrikalarından aldıkları atıklardaki yağı ayrıştırmak için kaynatan korsan geri dönüşümcüler var. Bu işlem yapılınca leş kokusu ve yanık yağ kokusu geliyor.

* Arazi içerisinde rastgele dökülmüş bazı atıkların delilleri yok etmek için kasten yakılması da çok görülüyor. Bu tür atıklar genelde polyester-plastik atıklar için uygulanan bir yakma işi. Sert ve uzun süreli lodos esintilerinde ters basan lağım kanalları, sokaklardaki mazgallardan lağım kokusu salıyor.

GAZZE’DEKİ SOYKIRIM

7 EKİM
2023 günü Filistinli bir paramiliter örgüt olan Hamas’ın roket atışlarıyla başlayan İsrail-Filistin savaşı, 145 günden beri devam ediyor. Bu konuda eski Devlet, Millî Savunma ve Adalet Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk şu değerlendirmeyi yaptı: “Gazze’deki soykırımın önlenmesi için İsrail-Filistin savaşında acil ve kalıcı ateşkes ilân edilmesi, ABD ve bazı Avrupa devletlerinin İsrail’e destek vermekten vazgeçmeleri gerekir. Barış için savaşın durdurulması, İsrail’in işgal ettiği Filistin topraklarından çekilmesi, Gazze Şeridi ve Batı Şeria’da kurulan bağımsız Filistin Devleti’nin tanınması şarttır.”

Haberin Devamı

DEPREMLERDE YIKILMAYACAK BİNALAR İÇİN DOĞRU YALITIM ŞART

DÜNYANIN 
en etkin deprem kuşaklarından birinde yer alan Türkiye, orta ve büyük ölçekli depremlerin görüldüğü ülkeler arasında da ilk sıralarda yer alıyor. Bu nedenle depreme karşı alınacak önlemler, deprem anında ve deprem sonrasında yapılması gerekenler büyük önem taşıyor. Toplum genelinde farkındalık yaratmak ve deprem bilinci oluşturmak için her yıl 1-7 Mart arası ‘Deprem Haftası’ olarak anılıyor. Deprem gerçeğinin sadece bu hafta değil sürekli gündemde tutulması gerektiğini belirten İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, “Depremin yıkıcı sonuçlarını yaşatmayacak ve uzun yıllar boyunca güvenli barınma sağlayacak binalar için zemin etüdünün doğru yapılması, yapının tekniğine uygun olarak tasarlanması, iç ve dış etkenlerden yalıtım ile korunması ve bütün süreçlerin yine tekniğine uygun şekilde denetlenmesi gerekiyor. Bir yapı inşa edilirken binaların en büyük düşmanı olan korozyona karşı kalkan görevi gören su yalıtımının, binaların sağlam şekilde ayakta kalması noktasında hayati öneme sahip olduğunu unutmamak gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

BİLİYOR MUSUNUZ?

* İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş’ın, 200 lira ile 3 yıl önce 365 gramlık 50 pide alınabilirken, bu yıl sadece 250 gramlık 13 pide alınabildiğine dikkat çektiğini...

* TEPAV İstihdam İzleme Bülteni Kasım 2023 verilerine göre, Kasım ayında toplam sigortalı çalışan sayısı yıllık olarak yüzde 2.6 ve aylık olarak yüzde 0.6 azalarak 23 milyon 86 bin olarak gerçekleşti. Toplam sigortalı çalışanların yüzde 71’ini oluşturan sigortalı ücretli çalışan grubundaki yıllık istihdamın yüzde 5.0, aylık olarak ise yüzde 0.9 oranında azaldığını...

* CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, “Resmi verilere yansıyan rakamlara göre 4 milyon hane sosyal yardıma muhtaç, yaklaşık 16 milyon insan devlet desteği olmazsa artık yaşamını sürdürmekte sorun yaşıyor” dediğini...

DİDİM’E ÜNİVERSİTE

* CHP’nin Didim Belediye Başkan adayı Hatice Gençay oldu. Mali Müşavir olan Gençay, Didim’in yerlisi. Didim’i turizm ve kültür sanat merkezi yapmak istiyor. Projeleri arasında Didim’e bir üniversite, karavan köy, diş ve çocuk hastanesi var.

Haberin Devamı

MESAJ PANOSU

* AB İltica Ajansı’nın verilerine göre Türkiye’den Avrupa’ya iltica başvuruları 2022’ye kıyasla yüzde 82 arttı. Türkiye’den toplam 100 bin 870 iltica başvurusunda bulunuldu. Başvuruların çoğu Almanya’ya yapıldı. Almanya’yı Fransa ve Avusturya takip etti. Toplamda AB’ye iltica başvuruları yüzde 18 artışla 1.14 milyona ulaştı.

* KADIKÖY Belediyesi’nin Caddebostan Sahili’nde 26 Mayıs Pazar günü gerçekleştireceği Cadde 10K ve Cadde 21K Koşu Yarışları için kayıtlar bugün başlıyor. Çocuk koşusunun da yer alacağı yarışlara katılmak isteyenler www.cadde21k.kadikoy.bel.tr adresinden kayıt yaptırabilecek.

 

Yazarın Tüm Yazıları