Ne izlesem okusam dinlesem

Thor serisinin dördüncü filmi “Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü” sinemalarda. Chris Hemsworth’ü bir kez daha Thor rolünde izleyeceğimiz filmde Jane Foster rolünde Natalie Portman seriye geri dönerken, galaktik kötü Gorr’u Christian Bale canlandırıyor. Platformlarda küçük izleyicilere ve animasyon tutkunlarına “Deniz Canavarı” haftanın en eğlenceli seçeneği. Gazeteci ve yazar Serdar Korucu’nun istos yayın’dan çıkan sözlü tarih kitabı, “Şimdi Kim Kaldı İmroz’da?” bu hafta kitap raflarından tavsiyemiz.

Haberin Devamı

FİLM

Ne izlesem okusam dinlesem

THOR: AŞK VE GÖKGÜRÜLTÜSÜ / THOR: LOVE AND THUNDER (Sinema)
Yönetmen: Taika Waititi / Oyuncular: Chris Hemsworth, Tessa Thompson, Natalie Portman, Christian Bale / 2022-AVUSTRALYA-ABD-125’ / FANTASTİK, GERİLİM, AKSİYON

Emeklilik hayalleri kuran Thor’un planları, tanrıların yok edilmesini isteyen galaktik katil Gorr tarafından kesintiye uğrar. Bu tehditle mücadele etmek için Kral Valkyrie, Korg ve eski kız arkadaşı Jane Foster’ın yardımına başvuran Thor, Gorr’u durdurmak için korkunç bir kozmik maceraya atılır. Serinin bir önceki filmi “Thor: Ragnarok” ile olumlu eleştiriler toplamış Taika Waititi’nin bir kez daha kamera arkasına geçtiği filmin kötüsü Gorr rolünde Christian Bale’i izliyoruz.

Ne izlesem okusam dinlesem

HAYVANLAR / ANIMALS (Sinema)
Yönetmen: Nabil Ben Yadir / Oyuncular: Soufiane Chilah, Gianni Guettaf, Vincent Overath / 2021-BELÇİKA, FRANSA-91’ / DRAM, GERİLİM

Haberin Devamı

35 yaşına giren Brahim, ona çok bağlı annesinin düzenlediği doğum günü partisinde, ailesine açılmaya karar verir. Kimliğini açıklaması inançlarına ve geleneklerine bağlı ailesi içinde büyük gerilim yaratır. Tek başına hayal kırıklığı içinde kalan Brahim’in hayatı, yolda karşılaştığı dört adam tarafından dağıtılacak, paramparça edilecektir. Yapımcıları arasında Dardenne kardeşlerin olduğu “Hayvanlar”, Belçikalı yönetmen Nabil Ben Yadir’in dördüncü filmi.

Ne izlesem okusam dinlesem

DENİZ CANAVARI / THE SEA BEAST (Netflix)
Yönetmen: Chris Williams / 2022-ABD-115’ / FANTASTİK, GERİLİM, AKSİYON/ BELGESEL

Korkutucu deniz canavarını yakalamak için mürettebatıyla okyanusa açılan meşhur denizci Jacob Holland’ın yolculuğunda beklenmedik bir şey olur. Maisie Bramble adlı bir kız çocuk, gemisine saklanmıştır ve bu tehlikeli yolculukta onu korumak Holland’a düşer. “Bolt” (2008), “Big Hero 6” (2014), “Moana” (2016) gibi büyük ilgi görmüş animasyonların da yaratıcısı olan Chris Williams’ın yönettiği filmi, küçük izleyiciler kadar türün tutkunlarına da öneririz.

Ne izlesem okusam dinlesem

KAN KOKUSU / SHARK BAIT (Sinema)
Yönetmen: James Nunn / Oyuncular: Holly Earl, Jack Trueman / 2022, ABD, 87’ / GERİLİM

Haberin Devamı

Bahar tatilini Meksika’da geçiren bir grup gençten ikisi, sahilde çok eğlendikleri gecenin sabahında bir jet ski çalıp denize açılırlar ve onları açıklarda tehlike beklemektedir. Dehşet saçan köpek balığı gerilimlerine meraklıysanız…

MÜZİK

Ne izlesem okusam dinlesem

DANSA DAVET - Hey! Douglas, Tekli
KUŞ SÜRÜSÜ - Sera Savaş, Tekli
BU İŞ BİTMİŞ - Melek Mosso, Tekli
KARAKOL - Mabel Matiz, Tekli
O SON KUSURA BAKACAKTIK - Ceylan Ertem & Deniz Taşar, Tekli
SAKLASAM KENDİMİ - Birsen Tezer, Tekli
GÜNEŞLİ BAHÇE - Jehan Barbur & Mehmet Güreli, Tekli
GÜNEŞ - Furkan Çavuş & Melisa Şey, Tekli
YENİ İLAHİLER - Burakbey & Aga B, Tekli
BEBEK - Belki Biraz, Tekli
KURTULSAK İNSANDAN - Tunç Aydoğmuş, Co., Tekli

Haberin Devamı

KİTAP

Ne izlesem okusam dinlesem

ŞİMDİ KİM KALDI İMROZ’DA? - Serdar Korucu, istos yayın, Tarih-Anı, 304 sayfa

İlk adı İmroz olan, 1970 yılından itibaren de Gökçeada adını alan, Türkiye’nin en büyük adasının dönüşüm hikâyesini tanıkların eşliğinde anlatan “Şimdi Kim Kaldı İmroz’da?”, istos yayın’dan çıktı. Gazeteci ve yazar Serdar Korucu’nun hazırladığı kitap, 60’lardan itibaren adada yaşananların tanığı olan 28 İmrozlu ile Türkçe, Rumca, İngilizce ve Fransızca dillerinde yapılan görüşmelerden oluşuyor. Dönemin devlet politikalarının adadaki yaşama etkisini ve basında tahrif edilerek yansımış ve genel kamuoyunun algısını belirlemiş olayları da su yüzüne çıkaran kitap, İmroz/Gökçeada’nın ‘Mutlular Adası’ndan ‘Yasak Bölge’ye dönüşmesinin hikâyesinin peşinde etkileyici bir sözlü tarih örneğine dönüşüyor.
SEN BENİM KİM OLDUĞUMU BİLİYOR MUSUN? KİBRİN TARİHİ - Ari Turunen, İletişim, Tarih
SÜLEYMANİYE GÜNLÜKLERİ - Tesadüf Özlem Demir, İletişim, Anı
KVAİDAN: TUHAF ŞEYLERE DAİR ÖYKÜLER VE İNCELEMELER - Lafcadio Hearn, İthaki, Öykü

Yazarın Tüm Yazıları