Ne izlesem okusam dinlesem

Tunç Şahin’in yazıp yönettiği, başrollerini Burcu Biricik, Pınar Deniz ve Aras Aydın’ın paylaştığı gerilim draması “İnsanlar İkiye Ayrılır”, sinemalarda haftanın en iyi seçeneği. Aubrey Plaza ile Michael Caine’i buluşturan “Çok Satanlar”ı da komedi arayanlara ve edebiyat tutkunlarına öneririz. Mary Elizabeth Winstead’ın başrolünde olduğu aksiyon “Kate” ve Bergman’ın aynı adlı meşhur dizisinin ABD uyarlaması olan “Bir Evlilikten Manzaralar”, bu hafta ekranlarda öne çıkanlar. İtalyan felsefeci Federico Campagna’nın VakıfBank Kültür Yayınları’ndan çıkan kitabı “Teknik Ve Büyü: Gerçekliğin Yeniden İnşası” ise rafların dikkat çekeni.

Haberin Devamı

FİLM

Ne izlesem okusam dinlesem

İNSANLAR İKİYE AYRILIR(Sinema)
Yönetmen: Tunç Şahin
Oyuncular: Burcu Biricik, Pınar Deniz, Aras Aydın, Nezaket Erden
2020, TÜRKİYE, 101’/DRAM
“Karışık Kaset”in(2014) yönetmeni ve BluTV’nin büyük ilgi gören serisi “7Yüz”ün (2017) yaratıcısı olarak tanıdığımız Tunç Şahin’in son filmi “İnsanlar İkiye Ayrılır” sinemalarda. Başrollerini Burcu Biricik, Pınar Deniz ve Aras Aydın’ın paylaştığı film, borçlu insanları psikolojik baskı altına alarak koparabilecekleri en yüksek tahsilâtı yaparak geçinen Duygu ve Bahadır’ın, yeni kurbanları Ceren’in hayatlarına girişiyle gelişen gerilim dolu olayları anlatacak. Geçen yıl Antalya’da En İyi Senaryo Ödülü’nü alan ve Nezaket Erden’e En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Altın Portakal getiren film, yılın en iyi yerli yapımlarından.

Ne izlesem okusam dinlesem

ÇOK SATANLAR/BEST SELLERS(Sinema)
Yönetmen: Lina Roessler
Oyuncular: Aubrey Plaza, Michael Caine, Cary Elwes
2021, ABD-KANADA, 100’/KOMEDİ, DRAM
Ekranların meşhur komedisi “Parks & Recreation”tan başlayarak sıkı takibe aldığımız Aubrey Plaza ile Oscarlı usta aktör Michael Caine’i buluşturan komedi, kariyerinin son yıllarını inzivada geçirmek isteyen bir yazar ve onu yeniden yazmaya ikna etmeye çalışan genç bir editörün maceralarını konu alıyor. Edebiyat meraklıları özellikle kaçırmasın.

Ne izlesem okusam dinlesem

KATE(Netflix)
Yönetmen: Cedric Nicolas-Troyan
Oyuncular: Mary Elizabeth Winstead, Woody Harrelson, Michiel Huisman, Tadanobu Asano
2021, ABD, 106’/AKSİYON, MACERA, SUÇ, DRAM
Tokyo’daki bir yakuza üyesini hedef alan bir görev sırasında zehirlendiğini öğrenen Kate’in, onu 24 saat içinde ölüme sürükleyecek zehirden kurtulmak için zamanla verdiği yarışı anlatacak Netflix yapımı aksiyonda, “10 Cloverfield Lane / Cloverfield Yolu No: 10” (2010), “Birds of Prey / Yırtıcı Kuşlar” (2020) filmlerinin yıldızı Mary Elizabeth Winstead başrolde. 2016’da çektiği “The Huntsman: Winter’s War” ile tanıdığımız Cedric Nicolas-Troyan’ın yönettiği film, türün tutkunları için birebir.

DİZİ

Ne izlesem okusam dinlesem

SCENES FROM A MARRIAGE(HBO&beIN CONNECT)
Yaratıcılar: Amy Herzog, Hagai Levi
Oyuncular: Jessica Chastain, Oscar Isaac, Nicole Beharie
2021, ABD, MİNİ DİZİ, 5 BÖLÜM/DRAM
İsveçli efsanevi sineması Ingmar Bergman’ın en önemli yapıtlarından “Bir Evlilikten Manzaralar” (1973), 5 bölümlük modern uyarlamasıyla HBO ekranlarına geliyor. Jessica Chastain ve Oscar Isaac’i buluşturacak mini dizi, Jonathan ve Mira adlı bir çiftin 10 yıla yayılan beraberlikleri boyunca yaşadıkları türlü duyguyu, kavgalarını, aşklarını, kimi zamanda nefret ve ihanete dönüşen ilişkilerini anlatacak. 12 Eylül’den itibaren HBO ve HBO Max ekranlarında olacak ve Cuma günleri yeni bölümleri yayınlanacak dizi, Türkiye’de beIN CONNECT’te izlenebilecek.

KİTAP

Ne izlesem okusam dinlesem

* TEKNİK VE BÜYÜ: GERÇEKLİĞİN YENİDEN İNŞASI-Federico Campagna, VakıfBank Kültür Yayınları, Felsefe, 328 sayfa
Genç kuşak filozofların önde gelen isimlerinden Federico Campagna’nın 2018’de yayımlandığında büyük ilgi gören kitabı Türkçe’de. İtalyan felsefecinin metafizik, felsefe, fizik ve zaman arasındaki ilişkiyi modellediği kitabı, çağımızın sancıları ve hastalıklarının çözümünün güncel siyaset ya da ekonomiden uzakta ve daha derinlerde bir yerlerde yattığına işaret ediyor. Heidegger, Jung, Stirner gibi isimlerden Vedanta, Bhartrhari, İbnü’l-Arabî, Şihabettin Sühreverdî ve Molla Sadra gibi felsefeci ve düşünürlere uzanan referanslarıyla okuru alternatif bir gerçeklik sistemine davet eden kitap, Campagna’nın dünyasıyla ilk kez tanışacaklar için doğru bir başlangıç olabilir.
* DOĞUM LEKESİ GİBİ BİR GÜLÜMSEME - Barış Bıçakçı, İletişim Yayıncılık, Öykü
* VEGANİZM-Renan Larue, İletişim Yayıncılık, Araştırma
* HURRA AŞAĞILARA YOKUŞ AŞAĞILARA!-Süreyyya Evren, Can Yayınları, Roman
* YENİ BİR GÜNE ŞARKI-Sarah Pinsker, İthaki Yayınları, Roman

MÜZİK

Ne izlesem okusam dinlesem

* SOMETIMES I MIGHT BE INTROVERT-Little Simz, Rap, Albüm
* NEV-İCAT-Develer, Dünya, Tekli
* DAWN OF CHROMATICA-Lady Gaga, Pop, Albüm
* KANLI KARNAVAL-Kayra, Hip Hop, Tekli
* ESRA-Cem Özel, Alternatif, EP
* DONDA-Kanye West, Rap, Albüm

Yazarın Tüm Yazıları