Ne izlesem ne okusam ne dinlesem

13 yıl sonra kavuştuğumuz ikinci ‘Avatar’ filmi ‘Avatar: Suyun Yolu’, Claire Denis’den tutkulu aşk gerilimi ‘Öğle Güneşinde Yıldızlar’ ve Vicky Krieps’in ödüllü performansıyla da kaçmaz ‘Korsaj’, sinemalarda haftanın filmleri.

Haberin Devamı

 Londra’nın West End’inden ödüllü oyunları beyazperdeye taşıyacak ‘Tiyatro Başka Sinema’da’ programının ilk oyunu ‘Prima Facie’, tiyatroseverleri ve Jodie Comer hayranlarını sinemaya bekliyor.

FİLM

Ne izlesem ne okusam ne dinlesem

AVATAR: SUYUN YOLU / AVATAR: THE WAY OF WATER (Sinema)

Yönetmen: James Cameron / Oyuncular: Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver / 2022-TÜRKİYE, FRANSA, ALMANYA, HOLLANDA-129’ / DRAM, SUÇ

Ne izlesem ne okusam ne dinlesem

James Cameron’ın 13 yıl önce gösterime girdiğinde ‘devrim’ olarak karşılanan filmi “Avatar”ın merakla beklenen ikinci filmi nihayet sinemalarda. Bir kez daha Pandora gezegenine götürecek film, evlerini terk etmek zorunda bırakılan Sully ailesinin, yeni ev arayışında yolda karşılaştıkları zorlukları ve hayatta kalmak için verdikleri mücadeleyi anlatacak. Na’vi’lerle insanların yeniden karşılaşacağı bu macerada, Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Michelle Yeoh gibi yıldız isimler rol alıyor.

Haberin Devamı

ÖĞLE GÜNEŞİNDE YILDIZLAR / STARS AT NOON (Sinema)

Ne izlesem ne okusam ne dinlesem

Yönetmen: Claire Denis / Oyuncular: Margaret Qualley, Joe Alwyn, Danny Ramirez / 2022-FRANSA, PANAMA, ABD-135’ / DRAM, AŞK

Usta yönetmen Claire Denis’in Cannes’dan Jüri Büyük Ödülü ile dönen son filmi, geçen yılın övülen dizilerinden “Maid”de izlediğimiz Amerikalı oyuncu Margaret Qualley ile İngiliz aktör ve müzisyen Joe Alwyn’i buluşturan romantik bir gerilim. Denis Johnson’ın iç savaş sırasında Nikaragua’daki deneyimlerini anlattığı aynı adlı romanından uyarlanan film, günümüz Nikaragua’sında mahsur kalan genç bir Amerikalı gazeteci ile kaçmak için en büyük şansı gibi görünen esrarengiz İngiliz iş adamı arasındaki tutkulu aşkı anlatıyor.

Haberin Devamı

KORSAJ / CORSAGE (Sinema)

Ne izlesem ne okusam ne dinlesem

Yönetmen: Marie Kreutzer / Oyuncular: Vicky Krieps, Colin Morgan, Finnegan Oldfield / 2022-ABD, MEKSİKA, FRANSA-117’ / DRAM

Bavyera Düşesi Elisabeth’in 40. doğum günü kutlamalarını dönüm noktası alan film, Sisi olarak da bilinen Avusturya İmparatoriçesi Elisabeth’in, zincirlerini kırmaya niyetli, bilgiye ve yaşama aç bir kadın olarak portresini çiziyor. Cannes’ın Belirli Bir Bakış bölümünde En İyi Performans Ödülü’nü alan ve en son geçtiğimiz hafta Avrupa Film Ödülleri’nde de En İyi Kadın Oyuncu seçilen Vicky Krieps’in Oscar’a yürüyen oyunculuğuyla da yılın en dikkat çekici yapımlarından.

TİYATRO

PRIMA FACIE (Sinema)

Ne izlesem ne okusam ne dinlesem

Yönetmen: Justin Martin / Oyuncu: Alfred Molina, Rossif Sutherland, Joe Cobden / 2022-BİRLEŞİK KRALLIK-117’ / DRAM, TİYATRO

Haberin Devamı

Ünlü West End oyunlarını canlı çekimleri ile beyazperdeye taşıyan “Tiyatro Başka Sinema’da” programının ilk oyunu “Prima Facie”, sinemalarda tiyatroseverleri bekliyor. Suzie Miller’ın ödüllü tek kişilik metnini sahneye taşınan oyun, genç ve başarılı avukat Tessa’nın hukukun ataerkil hegemonyası, ispat yükümlülüğü ve ahlaki değerler arasındaki çizgilerle yüzleşmesini anlatıyor. Harold Pinter Theatre’daki temsilinden izleyeceğimiz oyunda, “Killing Eve” ile tanıdığımız Jodie Comer, ‘En İyi Çıkış’ ödülüne layık görülen tek kişilik performansıyla büyülüyor.

KİTAP

Ne izlesem ne okusam ne dinlesem
Ne izlesem ne okusam ne dinlesem

*DEVE CÜCE - John Crowley, İthaki, Roman
*FOUCAULT VE ŞEYLER - KURMACA BİR SÖYLEŞİ - Michel Foucault, Metis, Felsefe-Söyleşi
*MUTEDİL DALGALI - Ömür İklim Demir, YKY, Öykü
*SON KİŞOT - Cem Akaş, Can, Öykü
*İKTİDAR TOHUMLARI - OSMANLI ÇEVRE TARİHİ ÜZERİNE İNCELEMELER - Kolektif, İletişim, Tarih-Ekoloji
*YOKUŞ AŞAĞI PORTAKALLAR - Zeynep Uzunbay, Sel, Roman
*AKIŞKAN KÖTÜLÜK - Leonidas Donskis, Ayrıntı, Felsefe
*ÇAĞDAŞ SANATIN SAHTEKARLIĞI - Avelina Lesper, Tellekt, Sanat

MÜZİK

Haberin Devamı

Ne izlesem ne okusam ne dinlesem

*SON GÜZEL HAVALAR - Sera Savaş, Albüm
*MERHEM (REMIXES) - Melike Şahin ve çeşitli sanatçılar, Albüm
*BİZE BİR ŞEY OLMAZ - PEK, Tekli
*SENİNLE SONBAHAR - The Away Days, Tekli
*SONUMUZ - Mavi Zebra, EP
*EN YANI - Cihan Mürtezaoğlu, Tekli
*SEN VARSIN - Göksel, Tekli
*FARK ETMEDEN - Evdeki Saat, Tekli

Yazarın Tüm Yazıları