Süper Lig'e bir adım daha

PTT 1. Lig’e dair daha önce defalarca vurguladım; sosyo-ekonomik potansiyellerine rağmen futbolumuz asıl vitrini ‘Süper Lig şenliği’nde bulunması gereken iki şehir var ülke çapında: Adana ve İzmir.

Haberin Devamı

Bu iki kentten ‘Çukurova cephesi’, bu sezon ‘hasret’i bitirme yolunda umut veriyor.

 

‘Egeliler’ ise, üç temsilcisine rağmen bitime yedi hafta kala zirvenin uzağına düştü (ki bu üç temsilciden biri, KafKaf, iddialı başladığı sezonda küme düşmemeye oynuyor).

 

Bu tabloda dünkü Karşıyaka-Adanaspor randevusu, liderle sonuncunun mücadelesiydi. Maç öncesi hedeflere bakıldığında konuk ekip Süper Lig’le olan mesafesini kısaltmak, ev sahibi ise kümede kalma ümitlerini sürdürme niyetindeydi.

 

KIRMIZI KARTLA DENGELER DEĞİŞTİ

 

Maç iki tarafın birbirini tartma ve bir an önce golü bulma hamleleriyle başladı.

 

Haberin Devamı

Karşıyaka Can’la, Adanaspor da Didi’yle ilk önemli fırsatlarını harcasa da maçtaki ilk gol, bu iki ismin bulunduğu pozisyonda geldi.

 

22’de soldan yapılan ortada Can ve Didi yükseldi, meşin yuvarlak Brezilyalı stoperin kafasına çarpınca ev sahibi, rakibinin kendi kalesine attığı golle öne geçti.

 

Sonrasında turuncu beyazlılar, oyun olarak pek ümit veremezken, 55’te Youssef’in gördüğü kırmızıyla dengeler değişti ve 59’da Uche’nin içeri çevirdiği topta Nduka beraberliği sağladı.

 

Engin İpekoğlu’nun takımı 11’e 10’luk sayısal üstünlüğünü 78’de tabelaya da yansıttı ve Uche ile 2-1 öne geçti. 89’da Gökhan Ünal’ın golü ev sahibini ümitlendirse de 90+1’de Canberk ile son sözü Adana söyledi.

 

Adanaspor, Süper Lig’e bir adım daha yaklaşırken Kaf-Kaf, iyice dibe vurdu.

Yazarın Tüm Yazıları