Konsey 1 yaşında

Genel başkan yardımcılığını yürüttüğüm, gazetecilik meslek örgütlenmesine yeni bir soluk getiren Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), kuruluşunun birinci yılını kutluyor.

Haberin Devamı

Genel Başkan Mehmet Ali Dim’in çabalarıyla 14 Ekim 2019’da kurulan KGK, hem Türkiye özelinde hem de dünya genelinde kısa sürede başarılı çalışmalara imza attı.

Ankara’da genel merkez binası ve İstanbul’da bir çalışma ofisi bulunan konsey, 79 ilimize de temsilci atadı.

Yanı sıra 34 ülkede temsilcisi bulunan KGK, yaygın, yerel ve dış medyayı bünyesinde barındıran ilk ve tek basın meslek örgütlenmesi olarak yoluna devam             ediyor.

Küresel Gazeteciler Konseyi’nin bir önemli misyonu da Türkiye aleyhindeki olumsuz propaganda ve algı faaliyetlerine karşı tepki ve eylem ortaya koyabilmek amacıyla, her türlü medya aracını da kullanarak ülkemizin kamu diplomasisi faaliyetlerine destek vermek...

Böyle bir oluşumda görev almaktan gurur duyuyor, bu vesileyle hem yönetimimizin hem de üyelerimizin birinci yıl dönümünü kutluyorum.

Haberin Devamı

Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.

Veliler servisten kaçıyor

Okullar açıldı ve yeniden yüz yüze eğitime başlandı. Gerçi Milli Eğitim Bakanlığı pandemiden dolayı okula gitmeyi zorunlu tutmuyor, kararı ebeveynlere bırakmış durumda.
Haliyle kimi “internet üzerinden eğitime devam” diyor, kimi “çocuk haftada iki gün bile olsa okuluna gitsin, öğretmenlerini görsün, psikolojisi düzelsin” düşüncesinde...
Ben de ikinci grupta olanlardanım. Hiçbir mecburiyet olmamasına rağmen pazartesi günü oğlumu okula gönderdim.
Uzun aradan sonra, okulun ilk günü heyecanıyla kapıda servisimizi beklemeye başladık. Sonunda Necip abimizin kullandığı araç gelip yanımızda durdu.
Tüm hijyen önlemleri alınmış, koca servis pırıl pırıl görünüyor. Gel gelelim bomboş...
Okula kimse gitmiyor mu, bir ben mi gözümü karartıp “Hadi oğlum okula” diye tutturdum acaba dedim. Yanılmışım.
Araçta oğlum dışında tek bir çocuk olacakmış ama sebep yüz yüze eğitimden kaçınılması değilmiş. Çoğu veli, çocuğunu okula kendileri götürüp getirme kararı almış. Yani Covid-19 korkusu servisleri çok fena vurmuş.
Anne-babalar elbette haklı. Çocuklarımız kendi canımızdan kıymetli. Ama açıkçası içime dert oldu, bugüne kadar çocukları emanet ettiğimiz servis çalışanları ne yapacak? Nasıl geçinecekler?
Zaten geçen eğitim-öğretim yılından beri zorda olan çalışanların durumu böyle giderse iyice çıkmaza girecek.
Hastalık kaygısı hepimizi esir aldı almasına ama bu böyle gidemez. Çözüm hepimizde...
Çözüm bilinçli olmakta, çocuklarımızı bilinçlendirmekte ve hijyen konusunu ciddiye almakta... Unutmayın; eğitim evde başlıyor.
Omuz omuza verip yüzyılın kabusundan milletçe uyanacağız hayırlısıyla...
En tez zamanda...

Haberin Devamı

Şimdi reklamlar

Aleyna Tilki daha çok şarkılarıyla konuşsa, nihayetinde bitmeyen senfoni tadındaki “dünya starıyım” iddiasını gerçeğe taşısa...
Hem o rahatlayacak hem biz...
Çünkü belli ki o güne kadar reklamlar devam edecek, ana akışa bir türlü geçemeyeceğiz.
Her yıl ısıtıp ısıtıp önümüze koyduğu “dünya starıyım, oldum oluyorum, patladım patlıyorum” söylemleri yetmedi... Bu kez sosyal medya hesabından Kylie Jenner’a seslendi Tilki...
Neden, çünkü yine kendisinin iddiasına göre onun geçen yıl giydiği Versace marka elbiseyi Jenner daha yeni giymiş.
Bunu kaçırmamış, “Önce ben giydim Kylie” deyip sosyal medyada paylaşmış.
İki elbisenin birbiriyle alakası yok. Ama önemli olan da o değil ki... İnsan bununla neden övünür bilemedim.
Böyle bir vizyonun varsa, bırak moda yazarları o benzerliği keşfetsin, sana “helal olsun” desin. Bi’ bırak... Bence...

Haberin Devamı

Uzmanına sormalı

İnternetten satış çağının gereklilikleri, girişimcileri harekete geçirdi. Geçenlerde de kontroledelim.com adlı bir siteden haberdar oldum. Bu yeni sitenin kurucusu emekli emniyet müdürü Yesugay Aksakal...
Aksakal, “Yeni nesil iş modeli olarak bir fikir ürettik. Her hizmet bir ihtiyaçtan doğar felsefesiyle de tasarlayıp çalışır hale getirdik” diyor.
Peki nasıl çalışıyor, neye yarıyor bu site?
İnternette bir otomobil görüp beğendiniz, satın almak istiyorsunuz diyelim...
Ama araç farklı bir şehirde, sizin de gidip görmeye, incelemeye zamanınız yok.
Bu durumda ilanı gönderiyorsunuz, görevliler gidip yerinde inceliyor, hasarlı mı değil mi tespit ediyor, sonra fotoğraflarıyla birlikte tüm bilgileri size ulaştırıyor.
Hatta istediğiniz takdirde sizin yerinize satın alıp hiç kilometre yaptırmadan kapınıza kadar da getiriyor.
Aksakal’ın niyeti, ekspertiz hizmetini araçla sınırlı tutmamak. Anlattığına göre sırada gayrimenkul ve elektronik eşya var.
İnternetten alışveriş yapan ama aynı zamanda güven sorunu yaşayanlara duyurmuş olayım.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları