Zeynep’e bu kadarı yeter mi?

19 yaşından beri şarkı söylüyor, söz yazıyor. Hocası Attila Özdemiroğlu. Peki Zeynep Doruk bu donanımıyla neden albüm çıkarmak için bu kadar bekledi?

Haberin Devamı

Zeynep Doruk İtalya ve Türkiye’de müzik, sahne ve gösteri sanatları üzerine eğitim almış. Hikâyesi Attila Özdemiroğlu’nun yanında 4 yıl boyunca solistliğini yaptığı İstanbul Gelişim Orkestrası’nda başladı. Ajda Pekkan, Yalın, Sertab Erener gibi önemli isimlere vokalistlik yaptı. ‘Hayat Bilgisi’, ‘Sessiz Gemiler’, ‘Seksenler’ gibi dizilerde oyunculuk deneyimi de yaşadı. Aynı zamanda bir şarkı yazarı, çok iyi bir şarkıcı.  Baktığınızda dört dörtlük bir tabloyla karşı karşıyayız. Sorum şu: Zeynep Doruk bu donanımıyla neden ilk albümünü çıkarmak için 30’larının ortasına kadar bekledi?

Baladların kadını

‘Unutmasınlar’ adlı ilk albümün en büyük artısı müzikal çıtasının yüksek oluşu. O müzikal tavır doksanlı yılları popüler müzik açısından Türkiye’de özel yapan unsurlara sımsıkı sarılıyor. Ajda’nın, Yalın’ın, Sertab’ın sahne tedrisatını düşünün... İlk öğretmenizin Attilla Özdemiroğlu olduğunu; o tavra sarılmayıp da piyasanın pop tekerlemelerinden medet ummak, geleneğinize ihanet anlamına gelmez miydi?. Ama tam bu sebeple; en büyük artınız en ağır yükünüze dönüşebiliyor.

Haberin Devamı

Tekliler yerine direkt ‘albüm’ tavrı koyduysanız, 30’larında yetenekli, deneyimli, güzel bir müzisyenseniz albümü topluca rokete bindirecek 1 ya da 2 şarkıya ihtiyacınız var. Biri versiyon olmak üzere albümdeki 8 parçayı beğenmekle birlikte bu noktanın altını çizmek isterim. Hele Doruk’un ‘Baladların kadını’ olduğunu düşünecek olursak o lokomotif şarkı ve sözleri daha da önemli hale geliyor. Zeynep’in sözlerle bazı damarlar yakalaması gerekiyor. Sözler nedeniyle kimi nakaratların gücünün azaldığına birkaç kez şahit oldum.

Özetle piyasanın aradığı o ÅŸarkı, klip ÅŸarkısı ‘Unutmasınlar’ deÄŸil, çok beÄŸendiÄŸim ‘Altın Kafes’, ‘Her Åžey AÅŸktan’, ‘Deli Düş’, ‘İki Kadın’ da deÄŸil. Ajda Pekkan’ın stüdyoda okuduÄŸu ancak kaydetmediÄŸi ÅŸarkısı ‘Kim Derse ki’ yorumu da yetmez füzeyi fırlatmaya...ÂAlbüm dinleyici tarafımı hızlıca içine aldı ancak ticari çıktılarıyla kariyerinin bu noktasında ilk albümünü yapan Zeynep’e yeter mi?
Zeynep’e bu kadarı yeter mi
(BEŞ ÜZERİNDEN ÜÇ YILDIZ)

ZEYNEP DORUK UNUTMASINLAR (Meypom)

 

 

Yazarın Tüm Yazıları