Yavru köpek sahiplenecekleri bekleyen zorluklar

Her canlının yavru olanının daha fazla ve sık ilgiye ihtiyaç duyduğu gibi yavru köpekler de fazla mesai gerektirecek yoğunlukta ilgiye ihtiyaç duyarlar.

Haberin Devamı

Yavru köpek sahiplenecekleri bekleyen zorluklar

Çoğunlukla köpeğin yavruluktan itibaren yetiştirildiğinde sahibine bağlı olabileceği yanılgısıyla birçok yavru köpek sahiplenenler bu sorumluluğu kaldıramayacaklarının farkına varmazlar. Yavru bir köpeğe bakmak tıpkı bir bir bebeği büyütmek gibidir. Tüm bu sebeplerden dolayı bir yavru köpeği sahiplenmeden önce bazı konuları dikkate almanızı öneririm...

SIK SIK BESLENME İHTİYACI VAR

- Yavru köpekler sık beslenmeye ihtiyaç duyarlar. Onları günde 4-5 defa besleyebilecek bir mesai programına sahip olup olmadığınızı gözden geçirin.
- Yavru köpekler bakım sıklığına duydukları ihtiyaçtan dolayı uzun süreli yalnızlıklara tahammülsüz olurlar.
- Bebeklik dönemlerinde köpeklerin bilişsel algısı sınırlı ve zayıf olduğu için temel öğreti ve eğitimleri alması zaman gerektirir, bu da bazı insanların sabrını ve toleransını zorlayabilir.

TOLERANSLI OLMANIZ GEREKİR

- Yavru köpekler oyun oynamayı çok severler ve buna ihtiyaç duyarlar. Onların bu oyun isteklerine karşılık verebilmek ekstra enerji gerektirir.
- Köpekler yavruluk dönemlerinde sık sık tuvalet ihtiyacı içerisine girerler. Onların tuvalet alışkanlığını kazanması ve bu konuda yönlendirilip eğitilmeleri yaşanılacak birçok kazaya göz yummanızı ve toleranslı olmanızı gerektirir.

Yavru köpek sahiplenecekleri bekleyen zorluklar

DÜZENLİ KONTROLE GÖTÜRÜLMELİ

- Yavru köpekler zayıf bağışıklık sistemine sahip oldukları için sık sık rahatsızlanabilirler. Onları düzenli olarak veteriner kontrollerine götürmek ekstra mesai ve maliyet anlamına gelir.
- Yavru köpekler sizin kılavuzluğunuza ihtiyaç duyarlar. Onların sosyal algılarını geliştirmek toplumsal yaşantıda uyumlu olmalarını sağlamak ve eğitmek yoğun ilgi ve zaman ayırmayı gerektirir.
***
Tüm bu sebeplerden dolayı yavru köpek sahiplenmeden önce bir kez daha düşünün. Ani bir hevesle plansızca alacağınız bir karar her iki taraf için de mutsuzluk verici sonuçlanabilir. İstatistiki olarak bakamayarak köpek terk etme vakalarının çoğunluğunun köpeğin yavruluk döneminde alınan kararlar olduğunu unutmayın. Sizin için anlık olarak içinizi burkacak terk etme kararı bir köpeğin kötü kaderi anlamına gelir.

Yazarın Tüm Yazıları