Köpeğiniz size bir şey anlatmak istiyor

Köpekler bizler gibi isteklerini ve rahatsızlıklarını sözlü olarak anlatan canlılar değildirler. Kendilerini ifade etmek için çoğunlukla vücut dillerini, bazen de seslerini kullanırlar. Köpeğinizle iletişim kurabilmek için onların bu sinyallerini okuyabilmeniz oldukça önemlidir.

Haberin Devamı

Köpeğin size bir şey anlatmak istediğinde kullanacağı ifadelerin birkaçını şöyle örnekleyebiliriz:
-Köpeğiniz sürekli kafasını sallıyor, halılara kafasını sürtüyor ve boynunu bir tarafa doğru eğik tutuyorsa bu onun kulak enfeksiyonu geçiriyor olabileceğinin sinyali olabilir.

Köpeğiniz size bir şey anlatmak istiyor

-Köpeğiniz yüzünüze bakarak ve kuyruğunu geniş salınımlarla sallayarak mızıldanıyor ya da havlıyorsa tuvalet için sıkıştığı ve dışarı çıkmak istediğini anlatmaya çalışıyor olabilir.
-Köpeğiniz evde ya da dışarıda kızaklama hareketi yaparak poposunu yere sürtüyorsa anal keseleri dolmuş ya da enfekte olmuş olabilir.
-Ön ayaklarının üzerinde çökmüş, kalçasını havada tutarak kuyruk sallayan köpeğiniz sizi oyuna davet etmek istiyordur.
-Bir simit gibi top haline gelerek yatan köpeğiniz üşüyor ya da kendini güvende hissetmiyor, hacmini genişleterek yayılarak yatıyor ise sıcaklamış ya da kendini güvende hissediyor olabilir.

Haberin Devamı

Köpeğiniz size bir şey anlatmak istiyor

-Gün içerisinde sürekli yatarak uyur pozisyonda gördüğünüz köpeğiniz, ağrısı olduğu için bunu yapıyor ya da depresyonda olabilir.
-Patolojik bir sebebe bağlı olmaksızın arka arkaya silkelenen, esneyen ve dudaklarını yalayan köpek akut bir strese maruz kaldığını ifade etmeye çalışıyor olabilir.
-Ön ve arka bacaklarını sıklıkla yaladığını gözlemlediğiniz yaşlı köpeğiniz eklem ağrıları olduğunu anlatmak istiyor olabilir.
-Evde yalnız kaldığında ağlayan ve uluyan köpek acıktığını ya da yalnız kalmaya tahammül edemediğini bildiriyor olabilir.
Köpeğinizin vücut diliyle anlatmaya çalıştıklarını kavrayabilmek ilişkinizin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için oldukça önemlidir, onun vereceği sinyalleri doğru yorumlayabilmenin tek yolu budur.

Yazarın Tüm Yazıları