En ilginç köpek ırkları

Hayvan türleri içinde en yüksek çeşitliliğe sahip olan tür köpeklerdir.

Haberin Devamı

Dünyada standartları belirlenmiş kayıtlı olan beş yüze yakın köpek ırkı bulunmaktadır ve ilginç olan bu ırkların birbirlerinden farklı fiziksel ve davranışsal özelliklere sahip olabilmesidir. Köpek ırklarının içerisinde bizi şaşırtacak farklılıklara sahip olan bazılarını şöyle sıralayabiliriz...

En ilginç köpek ırkları

*Chow Chow: Kökeni Çin olan bu ırkı diğer ırklardan ayıran şaşırtıcı farklılık dillerinin mor-mavi arası bir renkte olmasıdır. Bu ilginç özellik chow chow larda nesilden nesile aktarılmaktadır.

En ilginç köpek ırkları

Haberin Devamı

*Tarsus Çatal Burun: Ülkemize ait olan bu ırkın enteresan özelliği burun yapılarındaki farklılıktır. Burunları bir çiftelinin namlusunun ucu gibi anatomik olarak ikiye ayrışmıştır.

*Basenji: Mısır kökenli olan bu köpeğin diğer ırklara mensup köpeklerden farklı olarak hiç havlamıyor olması enteresan bir özelliktir. Basenjiler sızlanma şeklinde ses çıkartabilseler de havlamazlar.

En ilginç köpek ırkları

*Dalmaçyalılar: Tüm dünyaca tanınan kitap ve filmlere konu olmuş olan Dalmaçyalılar, doğduklarında lekesiz ve tamamen beyaz olurlar. Vücutlarındaki tipik puantiye lekelenmeleri yavruluğun ilerleyen dönemlerinde şekillenir.

En ilginç köpek ırkları

*Bedlington Terrier: İngiltere kökenli bu köpeğin temel özelliği fiziksel olarak görüntüsünün bir kuzuyu andırmasıdır. Bu fiziksel benzerlik bir koyun sürüsü içerisinde farkedilecekleri kadar yüksektir.

En ilginç köpek ırkları

Haberin Devamı

*Meksika Tüysüz Köpeği: Meksika’ya ait olan bu enteresan ırkın kafa ve kuyruk bölgesinin bir kısmı hariç vücudu tamamen tüysüzdür.

*Newfoundland: Bu dev ırkın enteresan olan özelliği pati aralarının tıpkı bir ördek gibi perdeli olmasıdır. Bu özellik onları çok iyi bir yüzücü yapmaktadır.

En ilginç köpek ırkları

*Rhodesian Ridgeback: Afrika kökenli olan bu ırkın sırt tüyleri belirgin bir çizgi şeklinde ters yöne doğru şekillenmiştir. Bu özellik ırkın tüm bireylerinde tipiktir.

Yazarın Tüm Yazıları