Göz kamaştıran kabanlarla şıklığınızı tamamlayın

Soğuk havaların kendini göstermesiyle birlikte rotamızı gardıropların koruma kalkanları olan kabanlara çeviriyoruz.

Haberin Devamı

Kabanlar, her ne kadar dış giysi olarak değerlendirilse de şık görünmemizi sağlayan önemli parçalardan biridir. Bu nedenle her kombininizle uyum sağlayan ve stilinizi doğru yansıtan bir kaban seçmeniz önemlidir. Bu yıl hem spor hem de klasik tarza hitap eden bomber ve shearling ceketler, ‘Barbiecore’ trendinin etkisindeki fuşya kabanların yanı sıra trençkotun uzunluğundan ilham alan yeni nesil deri kabanlar ve şişme montlar, her yerde karşımıza çıkacak. Eğer bu sezon yeni bir kaban almaya ihtiyacınız varsa, gelin birlikte stilinize uygun kabanı bulmanızda bir yol haritası çizelim.

Göz kamaştıran kabanlarla şıklığınızı tamamlayın

Göz kamaştıran kabanlarla şıklığınızı tamamlayın

Haberin Devamı

TARZINIZI TAMAMLAYAN DETAYLARDAN

Soğuk kış günlerinde hem bizi ısıtan hem de şıklığımızın en önemli tamamlayıcılarından biri olan kaban ve montları giymenin zamanı geldi. Aslında kabanların kışlık giysilerin arasında tarzınızı tamamlayan en önemli detaylardan biri olduğunu söylemek hiç de yanlış olmaz. Çünkü giydiğiniz kıyafet nasıl olursa olsun, kaliteli ve vücut tipinize uygun kusursuz bir kesime sahip olan bir kabanla göz kamaştırabilir, şıklık yarışında öne çıkabilirsiniz. 2022-2023 kaban trendleri arasında ise bu yıl hem spor hem klasik tarza hitap eden, muhteşem kabanlar ve montlar vitrinlerde yerini aldı. Eğer gardırobunuzda hem sezonun trendlerine uygun hem de hâlâ kullanılabilir bir kaban bulduysanız şanslısınız. Ama eğer bulamadıysanız ve yeni bir kaban almaya ihtiyaç duyuyorsanız, o zaman gelin hep birlikte bu yılın kaban trendlerini ve kaban alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini birlikte inceleyelim.

Göz kamaştıran kabanlarla şıklığınızı tamamlayın

RENKLİ, CAZİBELİ VE GÖZ ALICI KABANLAR

Haberin Devamı

Moda dünyası, pandemi döneminin izlerini kış sezonunda da silmeye kararlı. Öyle ki, bu sezon kabanlarda oldukça canlı ve bahar renkleriyle kışı karşıladı. Modern, renkli, şık, salaş, klasik ve oversize kaban modelleri arasından birini seçmek ise oldukça zor olacak gibi görünüyor. Çünkü bu sezon kabanlar hem cazibeli hem de göz alıcı. Özellikle spor tarza hitap eden ve aslında sonbaharın vazgeçilmezlerinden olan bomber ceketler, jeanle ya da mini etekle kolay kombinlenmesi açısından hala trend parçalar arasında. Kışın kasvetine inat ‘Barbiecore’ trendi ise hala etkisini sürdürüyor. Bu yıl gardırobunuza bir adet fuşya renkli kaban alabilirsiniz. Mevsimin vazgeçilmezlerinden olan shearling ceketler ise bu sezon jean ya da deri pantolonlarla eşleştirerek, stilinize şıklık katıyor. Biliyorsunuz ki, deri kıyafetler, hayatımıza çok hızlı bir giriş yaptı. Kış sezonunda da trençkotun uzunluğundan ilham alan yeni nesil deri kabanlar, göz alıcı bir görünüm elde etmenize yardımcı oluyor. Şık ve işlevsel şişme montlar da gardırobunuzda yer açmanız gereken parçalardan biri. Soğuk havaları, klasik duruşunuzdan ödün vermeden karşılamak isteyenlerdenseniz, o zaman doğru form ve kesime sahip kaşe bir kabana yatırım yapabilirsiniz. Kaşe kumaştan tasarlanmış siyah, kahve ve camel tonlarında kabanlar hem spor hem de klasik kıyafetlerinizle uyumlu bir görünüm sergileyecektir.

Haberin Devamı

Göz kamaştıran kabanlarla şıklığınızı tamamlayın

KABAN MODELİ NASIL SEÇİLİR?

Kabanlar ve montlar, her ne kadar dış giysi olarak düşünülse de aslında şıklığınızı tamamlayan önemli parçalardan biridir. Bu nedenle de kaban seçerken bazı kurallara dikkat etmek gerekir. Peki, her kombininizle uyum sağlayan ve stilinizi doğru yansıtan kabanı seçmek için nelere dikkat etmeniz gerekiyor? Biraz da gelin bu konuya giriş yapalım. Öncelikle vücut tipinize göre seçim yapmanız önemli. Çünkü kaban boyunu belirleyen en önemli faktör vücut yapınızdır. Mesela kısa boylu biriyseniz, uzun kabanlar sizin için doğru bir tercih olmayacaktır. Bacak boyu uzun biriyseniz seçeceğiniz kaban diz ya da diz altı olmalıdır. Unutmayın vücut tipinize uygun uzunluğa sahip olmayan bir kabanla istediğiniz şıklığı elde edemezsiniz. Bunun yanı sıra kabanlar sık alınan bir giysi olmadığı için uzun süreli kullanıma uygun kaliteli bir kaban almaya özen gösterin. Çünkü kaliteli kabanlar, her zaman sizi gösterişli ve şık gösterecektir.

Haberin Devamı

Göz kamaştıran kabanlarla şıklığınızı tamamlayın

KABAN SEÇİMİNDE RENK UYUMUNA DİKKAT!

Genelde kabanlar, siyah, camel, gri gibi koyu tonlarda karşımıza çıksa da bu sezon pembe, yeşil, bej, sütlü kahve, mavi, turuncu gibi canlı renkler de çok moda. Vücut tipinize uygun bir kesime sahip siyah bir kaban sizi her yerde şık gösterebilir ve hayat kurtarıcı bir parça olarak gardırobunuzda yer almalıdır. Ofis şıklığınız için ekru kaşe bir kaban seçebilir ya da kış davetlerinde mesela kırmızı bir mini elbiseyi lacivert kaşe kabanla tamamlayabilirsiniz. Hem şık hem de kaliteli bir görünüm sağlayan kaşe kabanlar, bu sezon da vazgeçilmezlerimiz arasında. Ayrıca renkli kaşe kabanlar, günlük şıklığınızı da oldukça başarılı bir şekilde tamamlayacaktır. Lacivert, taba ve siyah renkli kabanlar, hemen hemen her tondan giysinize rahatlıkla kombinlenebilir. İddialı olmak isterseniz de fuşya, kiremit, kırmızı ve turuncu tonlarda tarzınıza uygun bir kaban alabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları