Tutmuş bu maya

Merakla beklediğim yeni Kenan Doğulu şarkısı ‘ Bumaya ‘ geçtiğimiz hafta çıktı. Sözü ve müziğinde Onurr, Kenan Doğulu, Ozan Bayraşa ve Umur Doma’nın imzasının bulunduğu şarkının aranjesi Ozan Bayraşa'ya miks ve mastering’i ise Emre Kıral’a ait.

Haberin Devamı

Şarkının mayası öyle güzel tutmuş ki her dinleyişte farklı şeyleri keşfediyorsunuz. Türkiye’nin Dolby Atmos mikslenmiş ilk şarkısı olma özelliğini taşıyan ‘Bumaya’ , sağlam bir ses sisteminiz varsa dinlerken keyfine varma katsayısını daha çok arttırıyor. 

Yepyeni bir enerjiyle karşımıza çıkan Doğulu, ‘ Bumaya’ ile 2021 yazına kendi imzasını şık bir şekilde atmış. Yeniliklere, kolektif çalışmalara açık olması , risk alması, ezber bozması Kenan Doğulu’nun en büyük artısı. Doğulu’nun Onurr, Ozan Bayraşa ve Umur Doma ile ortaya çıkarttığı bu iş bana kalırsa gayet heyecan verici. 

Kenan Doğulu 90’lı yılları dibine kadar yaşamış olanların kıymetlisidir. Kendisini ilk olarak ‘ Yaparım Bilirsin’ albümünün şarkılarını seslendirdiği Madonna’nın İstanbul İnönü Stadyumu konserinde izlemiştim. Yonca Evcimik ile konser öncesi sahne alan tek Türk şarkıcısıydı. Doğulu, o yıllardan bu zamana yaptığı sahne programları, albümler, prodüksiyonlar, projeler ve başka isimlere verdiği şarkılar ile hep üretimde kalıp, kendini yenileyen bir isim oldu. 

Haberin Devamı

‘Bumaya’ ile yenilenmeye devam eden Doğulu, son zamanların parlayan ismi Ecem Lawton yönetmenliğinde çekilen video klip ile ‘Bumaya’nın görsel tarafını çok güzel beslemiş. Edgar Allen Poe’nun 1842’de yazdığı “Kızıl Ölümün Maskesi” adlı kısa hikayesinden aldığı ilhamla yaratılan klibin kreatif yapımcılığını ve koreografisini Jennifer Lopez, Beyonce ve Dua Lipa gibi sanatçılarla çalışan Marvin Brown üstlenmiş. 

Şarkıdan video klip çalışmasına mayası çok güzel tutmuş, rengarenk, heyecan veren bir işe imza atan Kenan Doğulu’yu ve ‘Bumaya’nın oluşmasında emekleri olan Onurr, Umur Doma ve Ozan Bayraşa’yı tebrik ediyor, yeni projeleri heyecanla bekliyorum. 

Bon Voyage 

Ece Seçkin ve Faruk Sabancı 2021 yazında bizi tropikal adalara gitmişçesine ferahlatacak şarkıları ‘ Bon Voyage’ ile keyifli bir yolculuğa çıkarıyor. 

Sözü Onurr , bestesi Faruk Sabancı ve Onurr imzası taşıyan, düzenlemesi ise Faruk Sabancı'ya ait olan “Bon Voyage”, Ece’nin yüksek enerjisi ile birleşince kan kaynatan güzel bir dans şarkısı olarak karşımıza çıkıyor. 

Haberin Devamı

Şarkının Said Dağdeviren ve İdil Dizdar yönetmenliğinde çekilen video klip çalışmasında Ece kelimenin tam anlamıyla döktürmüş. Dansları, kıyafetleri, kamerayla flörtü her şey 10 üzerinden 10 puanlık. 

Şarkıyla alakalı bir başka sevindiğim nokta Onur Özdemir ile Ece’nin buluşması. Bir başak burcu olarak, 2 başak burcunun bir araya gelmesinden neler ortaya çıkabileceğini gayet iyi bildiğimden, Onur ile Ece’nin enerjisinden ilerleyen zamanlarda heyecanlı işler duyacağımızı düşünüyorum. 

TikTok şarkıcıları 

TikTok sosyal medya platformları içinde yükselişi devam eden, popüler uygulamaların başında geliyor. Orası bambaşka bir dünya. Kendi yıldızları , magazini ve şarkıcıları var. 

Haberin Devamı

Sokakta görseniz tanımayacağınız ama kendi takipçilerinin starı , milyonlarca izleyeni olan isimlerden bahsediyorum. Çoğunun yaşı oldukça genç ve hepsinin çıkmış bir şarkısı mevcut. Aralarında yetenekli olanlar var. Bazılarından önceki yazılarımda bahsetmiştim. 

Müzik yapımcıları artık oralarda yetenek avına çıkmış durumda. Kabiliyeti olan, ışık gördükleri seslere imkan sağlayıp prodüksiyonlar yapıyorlar. Anlayacağınız yeterince karışık olan kurtlar sofrası müzik dünyası, sosyal medyanın çıkardığı fenomen isimlerin katılımıyla iyice karışmış durumda. Bu hengamede sesini duyurmak isteyen,  şarkılarını dinleyici ile paylaşmak için çabalayan yetenekli kişilere kolaylıklar diliyorum.

Yazarın Tüm Yazıları