Şivesi Sensin Aşkın

Güliz Ayla müzik kariyerinde ilk defa bir cover şarkı seslendirerek müzikseverlere sürpriz yapmış. Ayla’nın coverlamak için seçtiği şarkı ise sözü ve bestesi Yıldız Tilbe’ye ait olan ‘Şivesi Sensin Aşkın’ olmuş. Düzenlemesi Deeperise’a emanet edilen şarkının video klip çalışmasını ise Gökhan Özdemir yönetmiş.

Haberin Devamı

‘Şivesi Sensin Aşkın’, Güliz Ayla’nın üzerine dikilmiş bir elbise gibi. Şarkıyı dinler dinlemez hiç yadırgamayıp, sanki hep Güliz’den dinliyormuş gibi benimsedim. İlk cover için çok doğru bir seçim olmuş.

Bu şarkıdan hareketle Güliz, kendi yorumuna ve müzikalitesine giden şarkılardan oluşturduğu bir repertuar ile keyifli bir cover projesi yapsa hiç fena olmaz diye düşünüyorum.

Dijitalde yayınlayacağı mini bir konser eşliğinde seçtiği şarkıları dinleyicisi ile paylaşabilir. ‘Şivesi Sensin Aşkın’ gibi Güliz’e yakışan şarkılardan oluşan bir proje çok güzel olabilir.

Zengbej Müzikhol

Yaptığı işlerle farkını ortaya koymayı seven ve yıldızı gün geçtikçe parlayan rapçi Zen-G, üç bölümden oluşan canlı performans serisi ‘Zengbej Müzikhol’ ile dijital platformlarda karşımıza çıkıyor.

Haberin Devamı

Fikir benim çok hoşuma gitti. Kurulan ambiyans ve görseller gayet başarılı olmuş. Proje ‘Zengbej’ albümünün devamı niteliğindeymiş. Önceden yayınlanan üç şarkının yeni düzenlemeleriyle hayata geçmiş. Zen-G farklılık peşinde olan, yeni şeyleri denemekten korkmayan biri. Kendisinden ilerleyen zamanlarda ne gibi projeler gelecek şimdiden meraklanmaya başladım.

Zen-G’nin canlı performans serisi, eylül ayının sonuna kadar her pazar günü dinleyiciyle buluşacakmış. Sözü ve müziği Zen-G’ye düzenlemesi ise Can VS’ye ait olan serinin ilk teklisi ‘Temizle’, Silvyo Behmoaras’ın yönetmenliğinde çekilen videosu ile dijital platformlardaki yerini aldı. Diğer iki şarkı için takipte kalın.

Tam 12’den

Üretimde olmaya, yeni şarkılar üzerinde çalışmaya hız kesmeden devam eden Reyhan Karaca, arayı fazla açmadan bir yeni şarkıyı daha dinleyicisi ile paylaştı. Sözü Sadettin Dayıoğlu, müziği Reyhan Karaca ve Sadettin Dayıoğlu imzası taşıyan ‘Tam 12'den’ isimli yeni şarkının düzenlemesi ise Emre Gören'e ait.

 ‘Tam 12’den’ insanın kanını kaynatan sıcacık bir şarkı olmuş. Melodi, söz ve düzenleme ahenk içinde harmanlanmış. Reyhan ekip olayını güzel oturttu diye düşünüyorum. Sadettin Dayıoğlu ile çıktığı müzikal yolculuk kendisine iyi geldi. İkili olarak keyifli işlere imza atıyorlar. Bu iş birliğinden daha değişik projeler eminim gelecektir.

Haberin Devamı

Farklı türlerde aynı sıcaklıkta iş yakalamak zordur. Reyhan Karaca ekibi ile bunu gayet güzel başarıyor. Emre Gören düzenlemeleri Karaca’nın hedefleri 12’den vurmasındaki bir diğer etken. Gören düzenlemeleri Karaca’nın müziğini başka bir yere taşıdı diye düşünüyorum.

Yeni şarkısıyla dinleyicisini diskoya götüren ve son beş şarkısında besteci yönünü ortaya çıkaran Karaca, önümüzdeki günlerde şarkıcı arkadaşlarına da besteler verme hazırlığındaymış.

Yeni Madonna

Geçtiğimiz akşam MTV’nin ödül töreninde Madonna sürpriz yaparak

sahneye çıktı. Kıyafeti ve estetikleri ertesi gün dünya basınında ilk sırada yer aldı. Eleştirilerin bazıları çok acımasız olurken bazıları gayet mantıklı ve yerindeydi.

Haberin Devamı

Yıllar içinde görüntüsüyle çok oynayan Madonna’nın 2021 yılında bambaşka biri olduğunu düşünenler çoğunlukta. Ben, tüm bu eleştirileri okuyup, geçmiş yılların hatırına olanları görmezden gelenlerin tarafındayım.

Kendisi nasıl mutlu ise öyle davranıyor. Kafasının içini bilemeyiz. Hayatının bu devresinde demek ki böyle olmak istiyor. Gün sonunda adını altın harflerle pop müzik tarihine yazmış bir kadından bahsediyoruz. Bırakalım ne istiyorsa onu yapsın.

Yazarın Tüm Yazıları