Sıradaki şarkı eski sevgiliye gelsin

Biten ilişkilerin ardından yazılan şarkılar genelde çok iç acıcı olmaz. Özellikle ülkemizde bu temaya sahip pop şarkılarında bedduadan hallice sözlere rastlamak mümkündür.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde Ariana Grande hayranlarına bir sürpriz yaparak yeni albümünde yer almayan “ Thank you , next” isimli şarkıyı piyasaya çıkardı ve yukarıdaki sözlerime tezat olarak biten ilişkilere iyi niyetle selam çakılabileceğini gösterdi. Yakın geçmişte ayıla bayıla beraberliğini ifşa ettiği komedyen Pete Davidson’dan ayrılan Grande , yeni çıkardığı şarkısında Pete dahil olmak üzere eskiden beraber olup ayrıldığı 6 sevgilisinin isimlerini şarkıda verip teşekkür ediyor. Evet yanlış duymadınız her birinden öğrendiği şeyler olduğuna ve gelişiminde payları bulunduğuna inandığı sevgililerine şarkısında teker teker teşekkür ediyor. Bu kafa bir şarkı kolay rastlanır bir şey olmadığı için fikir benim çok hoşuma gitti. Şarkının en sonunda yeni bir sevgilisi olduğunun sinyalini veren Ariana Grande aslında o esnada kendinden bahsediyor ve insanın kendisini sevmesinin önemine değinerek şarkıda son mesajını veriyor.

Haberin Devamı

Sıradaki şarkı eski sevgiliye gelsin

Albümde yer almayan “ Thank you, next” içeriğinden ötürü magazinsel yönden de oldukça ilgi uyandırdı. Çıktığı gün listelerde bir numaraya yerleşen şarkının benzerini ülkemizde ilk hangi popçu cesaret edip yapar diye düşündüm. Atarın giderin şarkılarda gırla olduğu güzide pop müzik arenamızda kavga edip ayrıldığı sevgililerinin isimlerini şarkısında tek tek geçiren ilk popçumuz yeni bir trend başlatmış olur. Bakalım bu duruma ilk ayıp deneyecek şarkıcımız kim olacak?

Hayat

Aslızen’in yeni şarkısı “ Hayat “, sözlerinden bestesine insanı ilk dinleyişte yakalayıp içindeki intikam duygusuna bir çomak sokuyor. Şarkının başarısında Aslızen’in her bir nota ve sözün hakkını verdiği vokalinin de etkisi büyük tabiki. İnsan bu meslekte yazan, çizen, üreten birisi olunca kendini en iyi ifade edeceği şarkılara imza atması da kolay oluyor.

Sıradaki şarkı eski sevgiliye gelsin

Haberin Devamı

Kendisi ile ilk röportajımızı seneler evvel yaptığımda onun asi bir ruha sahip olduğunu ilk görüşte anlamıştım. Ona istemediği , kafasına yatmayan hiçbir şeyi asla yaptıramazsınız. Kimi zaman en son söyleyeceği şeyi en başta söyleyen hesapsız kitapsız yapısıyla çokça yara almış olduğuna inandığım Aslızen’in bu huyu ona çetrefili bol pop dünyasında ne kaybettirdi ne kazandırdı bilinmez ama ben kendisinin adının geniş kitlelerce bilinmesinin gerekliğine inananlardan biriyim.

Geçtiğimiz günlerde çıkardığı sözü ve müziği kendisine , düzenlemesi Engin Yargıç’a ait olan “ Hayat” şarkısında kendi hayat hikâyesinden kesitlere yer verdiğini söyleyen Aslızen şarkıyı aldatılan ve şiddet gören kadınlara ithafen yazmış. Kendisiyle yakında buluşup son görüşmemizden bu yana nelerin değiştiğini konuşacağız. Bakalım Aslızen cephesinde son durumlar ne.

Haberin Devamı

Bir kulak verin

Sizlere bu hafta iki şarkı önereceğim. İlki Buğra’dan “ Leyla” Sözü ve müziği kendisine , düzenlemesi Mustafa Kemal Öztürk’e ait olan şarkı geçtiğimiz Ekim ayında yayınlandı. Özellikle 2015 yılında seslendirdiği “ Kal yanımda” şarkısı ile ilgi toplayan Buğra’nın pop rock türündeki söylediği şarkıların söz ve müzikleri kendisine ait. Konserlerinde seslendirdiği cover şarkılarla ayrı bir sevilen Buğra’nın “Leyla “ şarkısını henüz dinlemediyseniz bir dinleyin derim.

Sıradaki şarkı eski sevgiliye gelsin

Önereceğim bir diğer şarkı Mert Carim’den “ İstirhamım olur” Kasım ayının efkarı bir başkadır. Hele fonda bu şarkı çalıyorsa tuz biber olur diyeyim siz anlayın parçanın etkisini. Oyuncu kökenli olan Mert Carim’in sözü ve müziği kendisine , düzenlemesi Aytaç Özgümüş’e ait “ İstirhamım olur” şarkısı dinler dinlemez eşlik edesinizin geldiği şarkılardan olmuş. Bu kadar ön bilgiden sonra artık sizden bu şarkıyı şu an dinlemenizi istirham ediyorum.

Haberin Devamı

Yoncimikle dobra dobra

Pop müziğin Benjamin Button’ı Yonca Evcimik ile geçtiğimiz günlerde başarıyla devam ettiği “ Yonca bizi 90’lara götür daha da geri getirme” konserlerini konuşmak üzere buluştuk. Yoncimik hem bu yeni konser serilerinden bahsetti hem de kafama takılan soruları hiç çekinmeden yanıtladı.

Sıradaki şarkı eski sevgiliye gelsin

Son zamanlarda en beğendiği erkek şarkıcı Edis’ten , Aleyna Tilki’nin yurt dışı çalışmalarına , nasıl genç kaldığından , aşk hayatına , sosyal medya ünlülerinden , özel hayatına tüm sorulara dobra dobra cevaplar verdiği eğlenceli röportajımızın tamamını Hürriyet TV’de “ Serhat’la Kayıttayız “ programında izleyebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları