Şahsiyet  

Aydın Kurtoğlu yeni şarkısı ‘ Şahsiyet ‘ ile eski sevgiliye nasıl meydan okunur gayet güzel anlatmış. Şarkının sözlerinde “Aşk nasıl yaşanırmış gelip yakından seyret. Hadi beni tebrik et ama nerde sende o şahsiyet “ diyen Aydın’ın bu şarkısı, biten ilişkinin ardından sinirini alamayan taraflar arasında iyi bir giderli mesaj trafiğine sebep olabilir.

Haberin Devamı

 

Aydın Kurtoğlu şu zamana kadar hep istediği, keyif aldığı şarkıları söyledi. Tür konusunda hiç sınırları olmadı. Vokalini şarkı ne isterse ona göre şekillendirebilmesi onun artısı. Şu zamana kadar çıkardığı işlerde hiç ıskalamayan Aydın, bu sefer ‘Şahsiyet’ ile tempoyu arttırıyor.

 

Yaylıların ahenkle dans ettiği , dozunda nağmelerle pop çizgisinden çıkmadan , kıvam gideriyle gayet güzel bir iş ortaya koyan Aydın’ın sonuçtan memnun olduğu ortada.

 

Dinler dinlemez kendini sevdiren , akılda kalıcı nakaratı ile ikinci dönüşte kolayca kana karışan ‘ Şahsiyet ‘, konserin en enerjik yerinde eller havada cümbür cemaat eşlik edilecek türden bir şarkı olmuş.

 

Haberin Devamı

Aydın ile yaptığımız son röportajda bana yapmak istediği şeyin insanlara keyif vermek olduğunu söylemişti. “Yaptığım müzik ya tutmazsa diye bir kaygım olmadı hiç.  Hep bu algıyla hareket ettim, çok şükür şarkılarım sevildi. Bu konuda şanslı olduğumu düşünüyorum.” diyen Aydın, belki bu yüzden sağlam ve emin adımlarla ilerliyor.

 

 

Sözüm Söz

Hande Ünsal’ın yeni şarkısı ‘Sözüm Söz’ü dinlediğimde tekrar club kafası bir şarkıyla dinleyici karşısına çıkmasına sevindim. Bir önceki çalışması ‘Yorgun Savaşçı’ radyo ve televizyonlarda önceki şarkıları gibi kendine güzel bir yer bulmuştu ama bana göre Hande’ye en yakışan daha hızlı tempolu dans şarkılarıydı.

 

‘Sözüm Söz’ enerjisi yüksek düzenlemesi , Gloria Gaynor ekolü kadir kıymet bilmeyen sevgilinin suratına kapıyı şak diye kapatan sözleri ile giderin hasını yapan cayır cayır bir şarkı olmuş.

 

Söz ve müziği Hande’ye, düzenlemesi her zamanki gibi yetenekli aranjör Serkan Balkan’a ait olan ‘Sözüm Söz’ün video klibini ise Ecem Gündoğdu yönetmiş.

 

Haberin Devamı

Hem kendine hem başka şarkıcılara verdiği çalışmalar için üretime hız kesmeden devam eden Hande’nin çalışma azmine şapka çıkarmak lazım. Pandemi dönemi yeri geliyor kolumuzu kaldıracak enerji bulamıyoruz ama görüyorum ki Hande maşallah atom karınca misali tempoyu düşürmeden çalışmaya devam ediyor.

 

 

Leyla İle Mecnun

Cem Belevi bana kalırsa hit oğlu hit bir şarkı çıkarmış. 12’den vuran nakaratı , dokunaklı sözleri ve modern aranjesi ile kendi diskografisi içinde de farklı bir şarkı olan ‘ Leyla İle Mecnun’ geçtiğimiz hafta çıkan güzel işlerden biriydi.

 

Sözleri Cem Belevi’ye ait olan ‘Leyla İle Mecnun’un müziğinde Asil Gök ile birlikte yine Cem’in imzasını görüyoruz. Düzenlemesini Asil Gök ve Görkem Ödem’in yaptığı şarkı çıktığı gün itibariyle dinleyicinden olumlu yorumlar almayı başardı.

 

Haberin Devamı

Cem’den uzunca bir süredir hareketli şarkı konusunda beklenen esaslı çalışma gelmiş gözüküyor. Şu anda popüler olan bu tarz Cem’e çok yakışmış ve hiç sırıtmamış. Bundan sonra yapacağı çalışmalarında bu tarz farklılıkları daha sık deneyeceğini düşünüyorum.

 

Cem’in Sony Müzik Türkiye ile çıktığı yolculuğun ilk ürünü olan ‘ Leyla İle Mecnun’un sürprizi ise Derya Uluğ olmuş. Şarkı öncesi çıkan tanıtımlarda heyecan yaratan bu durum çalışmaya bir başka güzellik katmış. Böyle paslaşmalara özellikle içinde bulunduğumuz zamanlarda daha çok ihtiyaç var diye düşünüyorum. Umarım benzer örneklere ileride diğer şarkıcıların çalışmalarında şahit oluruz.

 

 

Ben Yola Gelmem

Haberin Devamı

Bu hafta bir şarkıya denk geldim. ‘ Ben Yola Gelmem’ isimli bu çalışmanın sözü ve müziği ahenk içinde akıp gidiyor dinlerken. Şarkıyı söyleyen ise Kahraman Deniz. Kendisinin özellikle dinlenme oranları konusunda hatırı sayılır bir başarısı ve tanınırlığı var. Son iki yılda çıkardığı şarkılarla Spotify, Youtube ve Apple Music gibi dijital mecralarda toplam yarım milyar (yaklaşık 520 milyon civarı) kez dinlenmiş ve görüntülenmiş.

 

Alternatif müzik yapan ve tüm şarkılarının söz ve müziğini kendi yazan Kahraman Deniz, 8 şarkıdan oluşan ‘6’ isimli yeni albümünü geçtiğimiz hafta çıkarmış. Albümün ilk klibi yazımın başında bahsettiğim  'Ben Yola Gelmem'e çekilmiş. Albümde favorilerim ‘Yüreğimin Üstünden’ , ‘At Yükünü’ ve ‘ Beni Durdur ‘

Yazarın Tüm Yazıları