Melekti Sanki

Cem Belevi, sözü ve müziği kendisine, düzenlemesi Osman Taşdaş’a ait olan
‘Melekti Sanki’ ile kalp acısı çekenlerin duygularına tercüman olmaya gelmiş. Şarkı daha çıkmadan ilk dinlediğimde nakaratın direk dillere düşeceğini söylemiştim. Sosyal medyada dinleyenlerin paylaştıkları videolara bakılırsa tespitim doğru çıkmış.

Haberin Devamı

‘Melekti Sanki’ boynu bükük bir aşk şarkısı. Ayrılık yaşayan ve acısı taze sevgililer kısa sürede şarkıyı benimser diye düşünüyorum. ‘Melekti Sanki’ye Ahmet Can Tekin yönetmenliğinde çekilen video klip, yaz bitimi hüzünlü olduğumuz şu günlerde insanı tekrar tatile çıkmaya davet ediyor. 

Geçtiğimiz haftalarda Cem ile bir araya geldiğimizde bana hazırda bekleyen bitmiş şarkılarının yanı sıra, söz ve müziği kendisine ait olan yapım aşamasındaki çalışmalarını dinletti. Farklı türlerde çok güzel şarkılar dinleyiciyi bekliyor. Sahne çalışmalarına ve halk konserlerine ağırlık veren Cem, bu kış çeşitli sürprizlerle izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Beklemedeyiz. 

Rubato’dan Sezen şarkıları 

Özer Arkun, Göksun Çavdar ve Eralp Görgün tarafından kurulan Rubato, yeni çıkacak albümlerinde Sezen Aksu şarkılarına yer vermiş. Rubato’nun efkara davetiye çıkaran stili, Sezen Aksu’nun hayatımıza fon müziği olmuş şarkıları ile birleşince ortaya çıkan duygu yoğunluğunu varın siz düşünün. 

Haberin Devamı

Yaz aylarının deli dolu enerjisinden sıyrılıp melankoli rüzgarlarının esmesinin kaçınılmaz olduğu kışa girerken yayınlanacak albümde Sezen Aksu şarkılarından Tutuklu, Perişanım Şimdi, Hata, Sorma, Sultanım, Gidiyorum, Yazık, Tükeneceğiz, Ahdım Olsun gibi hepimizin ezbere bildiği şarkılar bu sefer Rubato yorumuyla karşımızda olacak. 

Rubato, kariyerlerinin 5. stüdyo albümü olan ‘Rubato / Sezen Aksu Şarkıları’nın habercisi olarak ‘Tutuklu’yu geçtiğimiz hafta Bayhan Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda yayınladı. ‘Tutuklu’nun Rubato tarafından yorumunu dinleyince insan albümün geri kalanında efkar festivalinin en ön sırasında yer alacağını az çok kestirebiliyor. 

Zor 

Yaptıkları işleri zevkle takip edip dinlediğim Dolu Kadehi Ters Tut, Dilan Balkay’la birlikte ‘Zor’ adını verdikleri yeni bir single yayınlamış. Yine keyifli ve dinledikçe farklı güzelliği keşfedilen bir iş ile karşımızda olan DKTT grubunun Dilan Balkay ile olan uyumu her zamanki gibi dinleyeni mest ediyor. 

‘Zor’ şarkısının vokalleri, geri vokalleri Uğurhan Özay’a ve Dilan Balkay’a; prodüksiyonu ve gitarları Mürsel Oğulcan Ava’ya; piyano ve trompetleri ise Dilan Balkay’a , mix-mastering’i ise Mürsel Oğulcan Ava’ya ait. 

Haberin Devamı

Yonca Lodi ile 25 haftalık bir yolculuk 

Sesini ve yorumunu pek sevdiğim Yonca Lodi, 25 hafta boyunca hem albümlerinde söylediği hem de söylemekten keyif aldığı şarkıların akustik coverlarını Youtube başta olmak üzere tüm dijital platformlarda ki sayfalarında yayınlayacakmış. 

‘Kayıtlar olduğu gibi günahıyla sevabıyla sizindir.’ demiş sevgili Yonca Lodi. Lodi’nin akustik serisi kayıtlarda bir oynama , düzeltme yapılmadan en duru haliyle dinleyici ile buluşmaya hazırlanıyor. Normalde günümüzde çoğu canlı akustik kayıtlar dijital ortamda yayınlanmadan önce bir stüdyo aşamasından geçiyor. Yonca Lodi en organik haliyle olduğu gibi bu kayıtları dinleyicisi ile paylaşmak istemiş. 

Haberin Devamı

Yonca Lodi, yeni projesinin açılışını ilk kez 2018'de yayınlanan Fazla Aşk albümünde yorumladığı "Kızıl Kıyamet"in akustik versiyonu ile yapmış. Şarkının bu hali dinler dinlemez beni mest etti. Merakla diğer şarkıları bekliyorum.

Yazarın Tüm Yazıları