Başa Sar

Sosyal medya hesaplarında paylaştığı cover şarkılarla adını duyuran Ege Can Sal, müzik yolculuğunun ilk teklisi ile şimdi daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Genç bir müzik aşığı olan Ege Can Sal, söz ve müziği kendisine, düzenlemesi ise son zamanlarda listelerin üst sıralarında çoğu şarkıda isimlerine rastladığımız Arem Özgüç ve Arman Aydın’ın kurduğu The Colony’e ait olan ‘Başa Sar’, taptaze sounduyla güzel bir pop şarkısı olmuş.

Ege Can Sal’ın genç dinleyici kitlesi bu şarkıyla birlikte katlanarak çoğalacak gibi duruyor. Ege Can eğer enerjisini ve kendisine yapılan desteği iyi değerlendirirse adını müzik dünyasında ilerleyen yıllarda sık sık duyarız diye düşünüyorum. 

Gelin Canlar

Burcu Arı, Anadolu Halk Müziği ezgilerini genç nesillere aktarmak adına müzikal açıdan pırıl pırıl bir işe imza atmış. Triphop / Deep House tarzındaki Türküler Projesi’nin ilk çıkış şarkısı “Gelin Canlar”da ise kendisine Gökhan Türkmen eşlik etmiş. Ortaya çıkan iş büyüleyici.

Haberin Devamı

‘Gelin Canlar’ın sözü ve müziği 16. Yüzyıl halk ozanımız Pir Sultan Abdal’a aranjesi ise Genco Arı’ya ait. Dokuz parçadan oluşan ve her ay bir çalışmanın müzikseverlerle buluşacağı Triphop ve Deep House alt yapısına sahip albüm projesi, Kasım 2021’de tamamlanmayı hedefleyen keyifli bir yolculuk olacak anlayacağınız.

Gökhan Türkmen’in ardından Ersay Üner ve İsmail Tunçbilek gibi değerli müzisyenlerin eşlik edeceği diğer çalışmalar ise sırada bekleyenler arasında yer alıyormuş. Aynı şeyleri dinlemekten sıkıldıysanız keyifli bir deneyim sunacak bu çalışmanın ilk teklisi ile müzikal bir yolculuğa hemen çıkabilirsiniz.

Misafir

Esra Zeynep Yücel’in ‘Misafir’ isimli yeni albümü farklılık seven müzikseverlerin beğenisine sunulmuş, hem etnik hem de evrensel olmayı hedeflemiş bir çalışma.

Türk müziğinin sevilen türkü ve şarkılarına kendi tarzıyla yorum katan Yücel’e bu albümde ülkemizden ve yurt dışından önemli müzisyenler eşlik etmiş. Düzenlemelerin Sunay Özgür ve Engin Arslan tarafından yapıldığı albümün misafirleri arasında Hüseyin Ay, Esra Zeynep Yücel, Cengiz Özkan ve İlhan Erşahin yer alıyor.

Yücel’in 2017 yılında Sting’in meşhur ‘Fragile’ şarkısına yaptığı yorumu dinledikten sonra, beğenilen şarkılara farklı soslar katmayı seven bir şarkıcı olduğunu gördüm. Toplam 10 parçadan oluşan ‘ Misafir’ isimli albümde, Affet, Nayino, Yalan Dünya, Sen Benden Gittin Gideli, Beni Vur, Gecenin Üçünde, Kerem Eyle, Aldın Aklımı, Ateş Oldum ve Bir Ömürlük Misafir dinleyiciyi bekleyen şarkılar arasında yer alıyor.

Yalanmış

Haberin Devamı

Mert Davran, sözlerini Ayla Çelik ve Şebnem Sungur'un yazdığı, müziğini Serdar Arslan'ın, aranjesini ise Serkan Ölçer'in yaptığı 'Yalanmış' isimli yeni şarkısını geçtiğimiz hafta çıkardı.

Şarkı 90’larda severek eşlik ettiğimiz slow parçaların tadında olmuş. Mert Devran, gece eğlence hayatının canlı müzik yapan, kemik dinleyici kitlesini zaman içinde çok çalışarak oluşturmuş bir isim. ‘Yalanmış’ o keyifli programların birinde kaydedilmiş canlı bir performans hissi veriyor. Bu yüzden şarkı, gece programlarını özleyen ve şarkılara eşlik etmeyi seven dinleyicinin o özlemini giderecek özelliğe sahip.

 

Yazarın Tüm Yazıları