Adım Adım

İlk dinleyişte enerjisi geçen şarkılar kendini hemen sevdiriyor. İlyas Yalçıntaş ve Ezgi Kosa’nın birlikte seslendirdiği ‘Adım Adım’, bu söylediğime güzel bir örnek teşkil ediyor. Şarkı başlar başlamaz kendinizi yerinizde sallanıp, eşlik eder bir şekilde buluyorsunuz.

Haberin Devamı

‘Adım Adım’ şarkısının söz ve bestesi İlyas Yalçıntaş’a , düzenlemesi ise Duhan Dönder’e ait. Sözlerinden düzenlemesine orta tempo güzel bir aşk şarkısı olan ‘Adım Adım’da, Ezgi Kosa ile İlyas Yalçıntaş’ın vokal uyumu bu çalışmayı başarılı kılan bir başka etken. İki vokal öyle güzel kaynaşmış ki şarkının hikayesinin içine dinlerken hemen giriveriyorsunuz. 

Çıktığı günden beri Youtube trend listesinde yer alan ‘Adım Adım’ ilerleyen günlerde kendine daha çok dinleyici bulacak gibi. Şarkının kendisi kadar sıcak video klip çalışmasının yönetmen koltuğunda ise Mustafa Özen oturmuş. Samimi ve sıcak işleri çok özlemişiz. ‘ Adım Adım’ enerjisi ile dinleyiciye iyi gelecek bir çalışma olmuş. 

Kim? 

Manitas grubunu ilk olarak 2020 yılında çıkarttıkları ‘ Olsun’ ile dinleme fırsatı buldum. O zamanki yazımda Alternatif ve Synth Pop Türkçe müziğe bambaşka bir soluk getireceklerini düşündüğümü yazdığım, Defne Angın ve Selin Dumlugöl’den oluşan Manitas, ilk çalışmaları ‘Olsun’ ile kendilerini ilk defa dinleyen müzik dinleyicisine güzel bir göz kırpmıştı. 

Haberin Devamı

Grup şimdi yeni şarkısı ‘ Kim?’ ile müzikal yolculuğuna devam ediyor. Sözleri Defne Angın, müziği ise Selin Dumlugöl imzası taşıyan projenin prodüktörlüğünü Mert Kasap üstlenmiş. Şarkının düzenlemesi ise Mert Kasap, Mert Sever ve Onur Taşkan tarafından yapılmış. 

‘Kim?’in bana göre önceki Manitas şarkılarına göre farkı, etnik öğelerin ön planda olması. Farklı bir rengini dinleyici ile paylaşan Manitas, bu seçimiyle bundan sonra yapacağı şarkıların türünün ucunu açık bırakarak bana kalırsa şık bir heyecan yaratıyor.

Hayda 

Erkin Arslan, aşkın türlü halini şarkılarında iyi anlatan bir isim. Arslan, yeni çıkan şarkısı ‘Hayda’ ile bu sefer ilk görüşte aşkın bizlere neler ettiğine değinmiş. 

Sözü, müziği ve düzenlemesi Erkin Arslan’a ait olan ‘Hayda’nın mix’i Sarp Özdemiroğlu, mastering’i ise Çağlar Türkmen imzası taşıyor. 

Şarkı önceki Erkin Arslan şarkılarına göre bir hayli farklı. Yaylıların ve alaturka tınıların efkarlı efkarlı süzüldüğü çalışmada dengeler güzel sağlanmış. Bu yeni dokunuşlar bana kalırsa Arslan’ın müziğine pek bi yakışmış. Bundan sonraki şarkılarda ne gibi sürprizlerle karşılaşacağımızı bekleyip göreceğiz. 

Vur Beni 

Haberin Devamı

Nisan ayında çıkardığı ‘Mucize’ şarkısıyla kendisinden bahsettiğim ve ilerleyen zamanlarda adını daha çok duyacağımızı söylediğim Ragıb Narin’in yeni şarkısı ‘Vur Beni’ geçtiğimiz günlerde müzikseverlerin beğenisine sunuldu. 

Söz ve bestesi Ragıb’ın kendisine, düzenlemesi ise Sabi Saltıel’e ait olan ‘Vur Beni’, aslında 8 yıldır doğru zamanı ve düzenlemeyi bekleyen bir şarkıymış. Akdeniz esintileri taşıyan alt yapısı ve sıcak melodisiyle bana 90’lı yıllarda severek dinlediğimiz ve özlediğimiz şarkıların tadını veren ‘ Vur Beni’, Ahmet Can Tekin’in yönetmenliğinde çekilen video klip çalışmasıyla birleşince renkli ve keyifli olmuş. 

Haftanın dikkat çekeni 

Haberin Devamı

Tuvana Türkay, sözü ve müziği kendisine, düzenlemesi ise Ozan Çolakloğlu’na ait olan “Ah Aşk” ile yaz aylarının son günlerine efkarlı ve sitemkar bir aşk şarkısı bırakmış. Oyunculuk ile birlikte müzik kariyerine devam eden Türkay, çalışkan ve azimli duruyor. 

Slow ve orta tempolu şarkılarda kendini gösteren Türkay’dan ilerleyen zamanlarda hareketli bir dans şarkısı dinlersek bence gayet güzel olur. Bu kadar duygusal şarkının ardından tür olarak ters köşe bir çalışma Türkay’a yakışır diye düşünüyorum.

Yazarın Tüm Yazıları