Serhat Tekin

Gözyaşlarım Anlatır

26 Ekim 2021
90’lı yılların unutulmaz slow şarkılarından biri olan ve Şahsenem’in vokaliyle bütünleşmiş ‘Gözyaşlarım Anlatır’ yeniden dinleyici ile buluşmaya hazırlanıyormuş.

Çıktığı zamanlar listelerin üst sıralarından inmeyen şarkı, Şahsenem’in duygu yüklü yorumu ile dönemin gençlerinin boynu bükük aşk hikayelerine fon müziği teşkil eden çalışmalardan biriydi. Şarkının daha sonra birçok cover versiyonu yapıldı ama orijinalinin yerini hiç bir zaman tutamadı.

Şahsenem şimdi ‘ Gözyaşlarım Anlatır’ı yeni nesille buluşturmak için gün sayıyor. Yıllar sonra şarkının 2021 dokunuşlarının nasıl olduğunu merakla bekliyorum. Sözü Vural Şahin, müziği Uluğbey Hekimoğlu imzası taşıyan şarkının stüdyo okumaları tamamlanmış. Yakında çıkacak olan çalışmanın yorumlarını ilerleyen zamanlarda tekrar ele alırız. Mevzu eski eserleri yeniden değerlendirmekse umarım Şahsenem ‘O Bu Gece Gelecek’ şarkısını da listeye alır. O şarkının da fazlasıyla seveni mevcut.

Çok Sev

Turaç Berkay’ın yeni single çalışması ‘Çok Sev’ geçtiğimiz hafta çıktı. Turaç’ı pandemi dönemi stüdyosunda ziyaret ettiğimde yeni çalışmalarını dinleme fırsatı bulmuştum.

Üretime ara vermeden devam eden tayfadan olan Turaç’ın söz, müzik ve düzenlemesi kendisine ait olan ‘Çok Sev’ şarkısında vokaller genç bir isim olan Su El Roman’a ait.

Tertemiz bir dans şarkısı olan ‘Çok Sev’de Su El Roman’ın vokalleri ışıl ışıl parlıyor. Şarkının aynı zamanda birde akustik versiyonu var. Dans etmekten yorulanları dinlendirip efkarlandırmayı hedefleyen bu versiyon en az orijinali kadar güzel olmuş.

Turaç’ın hazırda bekleyen projelerini ve çıkacak şarkılarının detaylarını ileride stüdyosuna yapacağım ziyaret sonrası detayları ile birlikte buradan sizlerle paylaşacağım. Eminim daha çok sürpriz eli kulağında dinleyici ile buluşmayı bekliyordur. 

Kızıl Christina

Yazının Devamını Oku

Ajda hep Ajda

19 Ekim 2021
Ajda Pekkan’ın uzunca bir süredir merakla beklenen mini albümü nihayet geçtiğimiz hafta dinleyici ile buluştu. Ozan Çolakoğlu prodüktörlüğünde hazırlanan yeni Ajda albümünde yıllar sonra efsane şarkı ‘Düşünme Hiç’i dinlemek bir başka keyifli. Yıllardır şan derslerini aksatmadan devam ettiren Ajda Pekkan’ın yeni şarkılarındaki yorumunu dinleyince ilk günkü heyecanı ve tınıyı hala koruduğuna şahit oluyoruz.

Albümün çıkış şarkısı Pekkan’ın uzun yol arkadaşı Şehrazat’ın imzasını taşıyan "Bi Tık" olmuş. Orta tempolu bir aşk şarkısı olan ‘Bi Tık’ şimdiden radyolarda sık çalınan şarkılar arasındaki yerini almış bile. Şarkının birde gece yarısı versiyonu var ki tadı başka. 

Benim yeni albümde en çok sevdiğim şarkı ise sözleri Özlem Argon, müziği Reşit Gözdanlı, düzenlemesi ise Alper Atakan’a ait olan ‘ Bilebilirsin’ oldu. Dinler dinlemez Ajda’nın 1996 yılında çıkardığı albüme gittim. O yıllardaki bol nağmeli vokali ve Akdeniz esintileri ‘Bilebilirsin’de yeniden karşımıza çıkmış. Dinlerken insanın içi kaynıyor. Umarım bu güzel şarkı yakın zamanda kliplenir. 

Günün sonunda üretime devam eden ve çalışma disiplinini hiç kaybetmeyen Ajda Pekkan sevenlerini memnun edecek bir çalışma ile yıllara meydan okuduğunu hem görsel hem de işitsel olarak bir kez daha kanıtlamış. Onun müzik dünyası içindeki bu duruşunun yeni çıkan isimlere örnek olması dileğiyle. 

Neler görüyor bu gözler 

Youtube’da hiç bilmediğim insanların şarkılarını keşfe çıkmak oldukça keyifli. Her gün o kadar çok video klip yükleniyor ki meğer ne çok müzik sevdalısı varmış demeden edemiyor insan. Adını hiç duymadığım ama bazılarının radarına çoktan girmiş ve izlenmeleri milyonları aşmış şarkılar farklı renkler barındırıyor. 

Farklı şeyleri dinlemek üzere çıkılan yolculuk her zaman olumlu sonuçlar doğurmuyor tabi. Çoğunlukla amatör kaydedilen ve video klip çalışması düşük maliyetle kotarılan bazı işler hem görsel hem de işitsel olarak insanı hayrete düşürüyor. Öyle acayip söz ve melodilere rastlıyorsunuz ki nutkunuz tutuluyor. Ya bile isteye etkileşim almak için böyle şeyleri paylaşıyorlar ya da yaptıkları işlerin gerçekten kötü olduğunun farkında değiller. 

Milyon izleyiciye ulaşan bu video kliplerin bir parodi olduğunu söylemek çok isterdim ama maalesef değiller. İzlerken eğleniyoruz orada hiç bir sıkıntı yok. Üzücü olan gerçek anlamda müziğini bu platformlarda duyurmak isteyenlerin o algoritmada bu tarz işlerin ön plana çıkması sebebiyle gümbürtüye gidiyor olması. 

Bu festival kaçmaz

Yazının Devamını Oku

Söz

12 Ekim 2021
Müzik dünyasında her gün yeni bir ses müzikseverlerin karşısına çıkıyor. Piyasanın zorlu ortamında aradan sıyrılabilmek bu işe yeni başlayanlar için oldukça meşakkatli.

Zehra Toy bu yolda yeteneği ile gelecek vaat eden isimlerden bir tanesi gibi gözüküyor. Katıldığı O Ses Çocuklar ve O Ses Türkiye yarışmasındaki başarılı performansları ile dikkatleri üzerine çeken Toy’un, Youtube’ta paylaştığı coverlar onun dinleyici kitlesini epey genişletmiş. 

Zehra, sözü ve müziği Cem Adrian’a ,düzenlemesi ise Mustafa Ceceli’ye ait olan ilk solo çalışması ‘ Söz’ü geçtiğimiz haftalarda çıkardı. Tertemiz bir pop şarkısı olan ‘Söz’ , Zehra’nın duru vokaliyle birleşince dinlemesi keyifli bir çalışma ortaya çıkmış. İlk işinde önemli isimlerle çalışması onun en büyük şansı. Bu fırsatları iyi değerlendirirse ilerleyen zamanlarda adını sıkça duyacağımızı düşünüyorum. 

Real Love 

Aleyna aradığı yeni enerjiyi Amerikalı dj/prodüktör Dillon Francis’in son çıkan “Happy Machine” albümünde söylediği ‘Real Love’ şarkısı ile bulmuşa benziyor. 

Dans şarkılarında vokali bir başka parlayan Aleyna’nın bu şarkısını önceki çalışması ‘Retrograde’den daha çok beğendim. Enerjisi gayet yüksek olan şarkı, çekilen video ile birlikte tam bir hit adayı olmuş. 

Dillon Francis şarkıyı piyasaya çıkmadan büyük bir festivalde çalarak seyirciden coşkulu bir reaksiyon almıştı. Aynı başarıyı dans listelerinde üst sıralarda görmek üzere diyelim. 

Aldatıldık 

En sevdiğim Sezen Aksu imzalı şarkılardan biri olan ‘ Aldatıldık’ için şu zamana kadar çok cover yapıldı. Her biri şarkının güzelliğini farklı bir biçimde yansıttı. Şimdi aynı şarkının Jabbar ve Deeperise işbirliğinden doğan yeni versiyonu gündemde. 

Yazının Devamını Oku

Bir dokun bin aşk işit

5 Ekim 2021
Gökcan Sanlıman, ‘Loş Bir Sokakta’ isimli dördüncü stüdyo albümünün ilk şarkısı ‘Bir Dokun Bin Aşk İşit’i klibi ile birlikte geçtiğimiz günlerde yayınladı. Şarkıyı dinleyince eski bir dost ile dertleşiyormuş gibi hissediyorsunuz. Bir dokunup bin aşk işitmeye şimdiden hazır olun. Şarkıda o yarım kalan aşk ve sitem öyle naif bir dille anlatılmış ki dinlerken benzer yaralar yeniden kalpleri acıtıyor.

‘Bir Dokun Bin Aşk İşit’in söz ve müziğinde Gökcan Sanlıman, düzenlemesinde ise Gökcan Sanlıman, Alper Atakan, Tolga Görsev, Alexei Tintaru, Rıza Erekli’nin imzalarını görüyoruz. Elektronik alt yapıların içinde boğulduğumuz son zamanlarda şarkının akustik tatları derin bir nefes almamıza neden olmuş. Yaylılar ve gitarlar ahenk içinde dans ederken şarkının hikayesi bir başka vurucu olmuş. 

Gökcan Sanlıman yeni çıkacak albümü için ‘ Her içimden geleni şarkı zannetmedim. Altı çizilebilecek cümleler aradım ve dürüstlükle söyleyebilirim ki bu albüm için yazdığım bütün şarkıları kendi kalbimle yaşadığım gerçek olaylardan esinlenerek yazdım.’ demiş. Albümün ilk haberci şarkısı “Bir Dokun Bin Aşk İşit” ile Sanlıman’ın bu dediklerini fazlasıyla yerine getirmiş olduğu ortada. Albümün prodüktörlüğünü üstlenen Alper Atakan ile sound yelpazesini alabildiğine geniş tuttuklarını söyleyen Sanlıman’ın ‘ Loş Bir Sokakta’ albümü için geri sayım başladı. 

Konser izlemeyi biliyor muyuz? 

Son zamanlarda gittiğim tüm konserlerde dikkat ettiğim şey yoğun bir konuşma ve gülüşme sesinin şarkı esnasında dalga dalga arka koltuklardan sahneye doğru gelmesi. Sinemalarda sıklıkla denk düştüğümüz gürültülü bir şekilde yemek yeme mevzusunun ise konserlerde aynı şekilde hız kesmeden devam ettiğine şahit oldum. 

Gayet romantik bir şarkı dinlerken arkadan telefonda evdeymiş gibi konuşan birinin muhabbetine maruz kalmanız gayet olası bir durum. Uyardığınız zaman ise oralı olmadan konuşmaya devam etmesine hiç şaşırmayın. Akıl alır gibi değil. Bu seslere takıldığınız anda ise zaten geçmiş olsun artık sadece onları duyar hale geliyorsunuz. Toplum içinde nasıl davranılması gerektiğine ayamamış insanlarla bu tip organizasyonlarda aynı havayı solumak ciddi bir sinir kontrol deneyimi. 

Hey Britney 

Britney Spears davasının sonucu tüm sevenlerinin yüzünü güldürdü. Babasının yıllardır Britney üzerinde kurduğu kontrol mekanizması artık tarih oldu diyebiliriz. Hayranlarının başlattığı #FreeBritney hareketi başarıyla sonuçlanınca onların cephesinde tam bir bayram havası esti. 

Bundan sonrası önemli. Britney, babasına para kazandırmamak için son birkaç yıldır gelen işleri geri çevirip, kendi özel hayatına odaklanarak kafayı dinlemeyi seçmişti. İstediği şeyi elde ettikten sonra ne gibi hamlelerde bulunacağını bekleyip göreceğiz. 

Yazının Devamını Oku

Bir Yalın konseri ardından

28 Eylül 2021
Geçtiğimiz hafta sonu Yalın’ı ilk kez sahnede izleme fırsatı buldum. Şarkılarını ve müzik dünyası içindeki duruşunu çok sevmeme rağmen yıllardır kendisinin konserine bir türlü denk düşemedim. Sonunda şeytanın bacağını kırıp BKM yaz etkinlikleri kapsamında Maximum Uniq Açıkhava'da 'Pazar Şarkıları' konseptiyle 6. kez sahne alacağını duyunca hemen bu etkinliği yapılacaklar listemin en başına yazdım.

Konser öncesi mekanı dolaşınca üniversite yıllarıma geri döndüm. Ortamın enerjisi, çevredeki oluşumlar güzel bir kampüs hissi verdi. Yeni sezonda orada yapılacak işleri duyunca epey heyecanlandım. Sahne vakti gelip çatınca Maximum Uniq Açıkhava’daki seyircinin coşkulu katılımıyla Yalın, şarkılarını art arda sıraladı. ‘Ah Be Kardeşim’ ile başlayan hit festivali ‘Kasma’ ile sona erdi. Yalın’ın her şarkısına aynı oranda gösterilen ilgi ve katılıma şapka çıkarttım. Tansiyon konser boyunca hiç düşmedi.

Yalın, şarkı aralarında seyirci ile hep iletişim halindeydi. Onun sahnedeki bu eğlenceli yönünü daha önce canlı izlemediğimden hiç bilmiyordum. Espriler, minik hikayeler ve kahkahalar havada uçuştu. Yalın, sahne hakimiyeti ve iletişiminin sıcaklığı ile seyirciyi söylediği şarkılar haricinde de avcunun içinde tutmayı başardı.

Son Seslenişim

Temmuz ayında yayınlanan  ‘Sen Varsın Diye’ şarkıları ile dinleyicisinin hasretini sona erdiren Yüzyüzeyken Konuşuruz, 2022 yılının baharında çıkaracağı yeni albümden ikinci şarkı “Son Seslenişim”i müzikseverlerin beğenisine sunmuş. Şarkıyı dinledikten sonra yeni albümlerinin heyecanı iyice artmış oldu.

Şarkı çıktığı günden itibaren dinleyici tarafından hemen sevilip benimsendi. Bu sevgiyi listelerde hızla yükselmesinden ve YouTube trend videolarda günlerdir arz-ı endam etmesinden net bir şekilde görebiliyoruz.

Sözü ve bestesi Kaan Boşnak, düzenlemesi Yüzyüzeyken Konuşuruz imzası taşıyan şarkıyı ilk dinlediğimde Ayten Alpman slowlarını hatırladım. Yaşasaydı bu şarkıyı grupla birlikte seslendirse ne güzel olurdu diye düşünmeden edemedim. Bu düşüncemin üzerine Ayten Alpman’ın ‘Bu Sana Son Seslenişim’ isimli bir şarkısı olduğunu öğrenince yüzümde tatlı bir tebessüm oluştu.

Sanırım

Az eğlenmedik Altay’ın gece programlarında. Sahnede tüm enerjisini ortaya koyan, oraya gelen izleyiciye hayatının eğlencesini yaşatmaya yemin eden,  şarkıcı kimliğinden önce başarılı bir sahne adamı Altay.

Yazının Devamını Oku

Ee daha daha nasılsınız?

21 Eylül 2021
Sura İskenderli’nin yeni teklisi ‘Yok’ şu sıralar yükselişte olan şarkılardan. Parçanın sözlerinden oluşan video, Youtube trend listesindeki yerini haftalardır koruyor. Şarkının geniş kitlelere ulaşmasındaki önemli etkenlerden biri TikTok’da çekilen videolar. Oranın fenomenleri şarkıyı benimseyip bolca video paylaşınca, ‘Yok’ dalga dalga yayıldı.

Şarkıyı dinleyenlerin etkisinden çıkamayıp mütemadiyen ‘ Ee daha daha nasılsınız ?’ dediğine şahit oluyorum. İşin enteresan tarafı herkesin diline takılan bu bölüm şarkıda sadece 2 kez geçiyor. ‘Yok’un videosunun altına yazılan yorumlara bakılırsa bu durum dinleyiciyi pek bir üzmüş. ‘ Ee daha daha nasılsınız?’ kısmının şarkının ikinci bölümünde bir kere daha dönmesi yönünde yoğun istekler göze çarpıyor. 

Belki ileride dinleyicinin sesine kulak verip  şarkıyı yeni bir editle tekrar servis ederler. Sabırsız olanlar kendi versiyonlarını yapıp şarkıyı sosyal medya platformlarında paylaşmış bile. Sura İskenderli’nin ortaya bırakıp kenara çekildiği bu şarkı, şu sıralar bol promosyon ve şaşalı söylemlerle servis edilen şarkılardan daha çok etkileşim almışa benziyor. Buradan çıkan sonuç ise hangi şarkının tutacağı, pazarlamasının nasıl yapılırsa başarılı olacağı konusunda net bir formülün olmadığı. 

Heyecan 

Gökhan Türkmen, 7 albümünden “Heyecan” şarkısına çektiği video klip ile izleyiciyi farklı bir yolculuğa çıkarıyor. Albümlerine olduğu kadar onlara çektiği video kliplere de ekstra özen gösteren Türkmen, anlayacağınız yine farklılığını ortaya koyup ezber bozan bir videoyu müzikseverlerin beğenisine sunmuş. 

Sözleri Mert Carim, müziği Gökhan Türkmen, düzenlemesi ise Genco Arı’ya ait olan ‘Heyecan’ şarkısının videosunda, şehirden uzaklaşmak isteyen bir adamın hikayesine tanıklık ediyoruz. Gökhan ile birlikte kurulan o dünya içinde seyahat ederken karşımıza çıkan görsel şölen fazlasıyla cezbediyor. 

Kapadokya Ortahisar’da çekimleri Murat Joker tarafından yapılan video klipte, yaratılan dünyaya insan ışınlanmak istiyor. Uzay temalı çalışmada hem doğal güzellikleri hem de fütüristik öğeleri dijital efektlerle harmanlanmış bir şekilde izlerken hayal kurmak tamamen serbest. 

Türkmen video için ‘Her şarkımızda olduğu gibi yeni ve evrensel ne yapabiliriz, üstüne ne koyabiliriz diye düşünerek en ufak ayrıntısına kadar dikkat ettik.’ demiş. Ben izlerken videoda kurulan dünyanın içine fena daldım. Merak edenler şimdi hemen gidip videoyu izlesin. 

Ne eksik?

Yazının Devamını Oku

Şivesi Sensin Aşkın

14 Eylül 2021
Güliz Ayla müzik kariyerinde ilk defa bir cover şarkı seslendirerek müzikseverlere sürpriz yapmış. Ayla’nın coverlamak için seçtiği şarkı ise sözü ve bestesi Yıldız Tilbe’ye ait olan ‘Şivesi Sensin Aşkın’ olmuş. Düzenlemesi Deeperise’a emanet edilen şarkının video klip çalışmasını ise Gökhan Özdemir yönetmiş.

‘Şivesi Sensin Aşkın’, Güliz Ayla’nın üzerine dikilmiş bir elbise gibi. Şarkıyı dinler dinlemez hiç yadırgamayıp, sanki hep Güliz’den dinliyormuş gibi benimsedim. İlk cover için çok doğru bir seçim olmuş.

Bu şarkıdan hareketle Güliz, kendi yorumuna ve müzikalitesine giden şarkılardan oluşturduğu bir repertuar ile keyifli bir cover projesi yapsa hiç fena olmaz diye düşünüyorum.

Dijitalde yayınlayacağı mini bir konser eşliğinde seçtiği şarkıları dinleyicisi ile paylaşabilir. ‘Şivesi Sensin Aşkın’ gibi Güliz’e yakışan şarkılardan oluşan bir proje çok güzel olabilir.

Zengbej Müzikhol

Yaptığı işlerle farkını ortaya koymayı seven ve yıldızı gün geçtikçe parlayan rapçi Zen-G, üç bölümden oluşan canlı performans serisi ‘Zengbej Müzikhol’ ile dijital platformlarda karşımıza çıkıyor.

Fikir benim çok hoşuma gitti. Kurulan ambiyans ve görseller gayet başarılı olmuş. Proje ‘Zengbej’ albümünün devamı niteliğindeymiş. Önceden yayınlanan üç şarkının yeni düzenlemeleriyle hayata geçmiş. Zen-G farklılık peşinde olan, yeni şeyleri denemekten korkmayan biri. Kendisinden ilerleyen zamanlarda ne gibi projeler gelecek şimdiden meraklanmaya başladım.

Zen-G’nin canlı performans serisi, eylül ayının sonuna kadar her pazar günü dinleyiciyle buluşacakmış. Sözü ve müziği Zen-G’ye düzenlemesi ise Can VS’ye ait olan serinin ilk teklisi ‘Temizle’, Silvyo Behmoaras’ın yönetmenliğinde çekilen videosu ile dijital platformlardaki yerini aldı. Diğer iki şarkı için takipte kalın.

Tam 12’den

Yazının Devamını Oku

Melekti Sanki

7 Eylül 2021
Cem Belevi, sözü ve müziği kendisine, düzenlemesi Osman Taşdaş’a ait olan
‘Melekti Sanki’ ile kalp acısı çekenlerin duygularına tercüman olmaya gelmiş. Şarkı daha çıkmadan ilk dinlediğimde nakaratın direk dillere düşeceğini söylemiştim. Sosyal medyada dinleyenlerin paylaştıkları videolara bakılırsa tespitim doğru çıkmış.

‘Melekti Sanki’ boynu bükük bir aşk şarkısı. Ayrılık yaşayan ve acısı taze sevgililer kısa sürede şarkıyı benimser diye düşünüyorum. ‘Melekti Sanki’ye Ahmet Can Tekin yönetmenliğinde çekilen video klip, yaz bitimi hüzünlü olduğumuz şu günlerde insanı tekrar tatile çıkmaya davet ediyor. 

Geçtiğimiz haftalarda Cem ile bir araya geldiğimizde bana hazırda bekleyen bitmiş şarkılarının yanı sıra, söz ve müziği kendisine ait olan yapım aşamasındaki çalışmalarını dinletti. Farklı türlerde çok güzel şarkılar dinleyiciyi bekliyor. Sahne çalışmalarına ve halk konserlerine ağırlık veren Cem, bu kış çeşitli sürprizlerle izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Beklemedeyiz. 

Rubato’dan Sezen şarkıları 

Özer Arkun, Göksun Çavdar ve Eralp Görgün tarafından kurulan Rubato, yeni çıkacak albümlerinde Sezen Aksu şarkılarına yer vermiş. Rubato’nun efkara davetiye çıkaran stili, Sezen Aksu’nun hayatımıza fon müziği olmuş şarkıları ile birleşince ortaya çıkan duygu yoğunluğunu varın siz düşünün. 

Yaz aylarının deli dolu enerjisinden sıyrılıp melankoli rüzgarlarının esmesinin kaçınılmaz olduğu kışa girerken yayınlanacak albümde Sezen Aksu şarkılarından Tutuklu, Perişanım Şimdi, Hata, Sorma, Sultanım, Gidiyorum, Yazık, Tükeneceğiz, Ahdım Olsun gibi hepimizin ezbere bildiği şarkılar bu sefer Rubato yorumuyla karşımızda olacak. 

Rubato, kariyerlerinin 5. stüdyo albümü olan ‘Rubato / Sezen Aksu Şarkıları’nın habercisi olarak ‘Tutuklu’yu geçtiğimiz hafta Bayhan Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda yayınladı. ‘Tutuklu’nun Rubato tarafından yorumunu dinleyince insan albümün geri kalanında efkar festivalinin en ön sırasında yer alacağını az çok kestirebiliyor. 

Zor 

Yaptıkları işleri zevkle takip edip dinlediğim Dolu Kadehi Ters Tut, Dilan Balkay’la birlikte ‘Zor’ adını verdikleri yeni bir single yayınlamış. Yine keyifli ve dinledikçe farklı güzelliği keşfedilen bir iş ile karşımızda olan DKTT grubunun Dilan Balkay ile olan uyumu her zamanki gibi dinleyeni mest ediyor. 

Yazının Devamını Oku