Serhat Tekin

Adım Adım

31 Ağustos 2021
İlk dinleyişte enerjisi geçen şarkılar kendini hemen sevdiriyor. İlyas Yalçıntaş ve Ezgi Kosa’nın birlikte seslendirdiği ‘Adım Adım’, bu söylediğime güzel bir örnek teşkil ediyor. Şarkı başlar başlamaz kendinizi yerinizde sallanıp, eşlik eder bir şekilde buluyorsunuz.

‘Adım Adım’ şarkısının söz ve bestesi İlyas Yalçıntaş’a , düzenlemesi ise Duhan Dönder’e ait. Sözlerinden düzenlemesine orta tempo güzel bir aşk şarkısı olan ‘Adım Adım’da, Ezgi Kosa ile İlyas Yalçıntaş’ın vokal uyumu bu çalışmayı başarılı kılan bir başka etken. İki vokal öyle güzel kaynaşmış ki şarkının hikayesinin içine dinlerken hemen giriveriyorsunuz. 

Çıktığı günden beri Youtube trend listesinde yer alan ‘Adım Adım’ ilerleyen günlerde kendine daha çok dinleyici bulacak gibi. Şarkının kendisi kadar sıcak video klip çalışmasının yönetmen koltuğunda ise Mustafa Özen oturmuş. Samimi ve sıcak işleri çok özlemişiz. ‘ Adım Adım’ enerjisi ile dinleyiciye iyi gelecek bir çalışma olmuş. 

Kim? 

Manitas grubunu ilk olarak 2020 yılında çıkarttıkları ‘ Olsun’ ile dinleme fırsatı buldum. O zamanki yazımda Alternatif ve Synth Pop Türkçe müziğe bambaşka bir soluk getireceklerini düşündüğümü yazdığım, Defne Angın ve Selin Dumlugöl’den oluşan Manitas, ilk çalışmaları ‘Olsun’ ile kendilerini ilk defa dinleyen müzik dinleyicisine güzel bir göz kırpmıştı. 

Grup şimdi yeni şarkısı ‘ Kim?’ ile müzikal yolculuğuna devam ediyor. Sözleri Defne Angın, müziği ise Selin Dumlugöl imzası taşıyan projenin prodüktörlüğünü Mert Kasap üstlenmiş. Şarkının düzenlemesi ise Mert Kasap, Mert Sever ve Onur Taşkan tarafından yapılmış. 

‘Kim?’in bana göre önceki Manitas şarkılarına göre farkı, etnik öğelerin ön planda olması. Farklı bir rengini dinleyici ile paylaşan Manitas, bu seçimiyle bundan sonra yapacağı şarkıların türünün ucunu açık bırakarak bana kalırsa şık bir heyecan yaratıyor.

Hayda 

Erkin Arslan, aşkın türlü halini şarkılarında iyi anlatan bir isim. Arslan, yeni çıkan şarkısı ‘Hayda’ ile bu sefer ilk görüşte aşkın bizlere neler ettiğine değinmiş. 

Yazının Devamını Oku

Tutmuş bu maya

24 Ağustos 2021
Merakla beklediğim yeni Kenan Doğulu şarkısı ‘ Bumaya ‘ geçtiğimiz hafta çıktı. Sözü ve müziğinde Onurr, Kenan Doğulu, Ozan Bayraşa ve Umur Doma’nın imzasının bulunduğu şarkının aranjesi Ozan Bayraşa'ya miks ve mastering’i ise Emre Kıral’a ait.

Şarkının mayası öyle güzel tutmuş ki her dinleyişte farklı şeyleri keşfediyorsunuz. Türkiye’nin Dolby Atmos mikslenmiş ilk şarkısı olma özelliğini taşıyan ‘Bumaya’ , sağlam bir ses sisteminiz varsa dinlerken keyfine varma katsayısını daha çok arttırıyor. 

Yepyeni bir enerjiyle karşımıza çıkan Doğulu, ‘ Bumaya’ ile 2021 yazına kendi imzasını şık bir şekilde atmış. Yeniliklere, kolektif çalışmalara açık olması , risk alması, ezber bozması Kenan Doğulu’nun en büyük artısı. Doğulu’nun Onurr, Ozan Bayraşa ve Umur Doma ile ortaya çıkarttığı bu iş bana kalırsa gayet heyecan verici. 

Kenan Doğulu 90’lı yılları dibine kadar yaşamış olanların kıymetlisidir. Kendisini ilk olarak ‘ Yaparım Bilirsin’ albümünün şarkılarını seslendirdiği Madonna’nın İstanbul İnönü Stadyumu konserinde izlemiştim. Yonca Evcimik ile konser öncesi sahne alan tek Türk şarkıcısıydı. Doğulu, o yıllardan bu zamana yaptığı sahne programları, albümler, prodüksiyonlar, projeler ve başka isimlere verdiği şarkılar ile hep üretimde kalıp, kendini yenileyen bir isim oldu. 

‘Bumaya’ ile yenilenmeye devam eden Doğulu, son zamanların parlayan ismi Ecem Lawton yönetmenliğinde çekilen video klip ile ‘Bumaya’nın görsel tarafını çok güzel beslemiş. Edgar Allen Poe’nun 1842’de yazdığı “Kızıl Ölümün Maskesi” adlı kısa hikayesinden aldığı ilhamla yaratılan klibin kreatif yapımcılığını ve koreografisini Jennifer Lopez, Beyonce ve Dua Lipa gibi sanatçılarla çalışan Marvin Brown üstlenmiş. 

Şarkıdan video klip çalışmasına mayası çok güzel tutmuş, rengarenk, heyecan veren bir işe imza atan Kenan Doğulu’yu ve ‘Bumaya’nın oluşmasında emekleri olan Onurr, Umur Doma ve Ozan Bayraşa’yı tebrik ediyor, yeni projeleri heyecanla bekliyorum. 

Bon Voyage 

Ece Seçkin ve Faruk Sabancı 2021 yazında bizi tropikal adalara gitmişçesine ferahlatacak şarkıları ‘ Bon Voyage’ ile keyifli bir yolculuğa çıkarıyor. 

Sözü Onurr , bestesi Faruk Sabancı ve Onurr imzası taşıyan, düzenlemesi ise Faruk Sabancı'ya ait olan “Bon Voyage”, Ece’nin yüksek enerjisi ile birleşince kan kaynatan güzel bir dans şarkısı olarak karşımıza çıkıyor. 

Yazının Devamını Oku

Rüyamda Buluttum

17 Ağustos 2021
Can Bonomo ve Demet Evgar, Bonomo’nun ‘Rüyamda Buluttum’ adlı yeni şarkısı için bir araya gelmiş. İkinci nakarat dönüşü kendinizi hemen şarkının içinde bulduğunuz ‘Rüyamda Buluttum’, Demet Evgar’ın misafirliği ile bir başka güzel olmuş.

Şarkı uzun yıllar Bonomo’nun sandığında duruyormuş. Hiç kayıt edilmemiş. Bir instagram canlı yayınında akla gelip çalınınca, dinleyenlerden şarkının kayıt edilmesi konusunda ısrarlar gelince Bonomo hemen işe koyulmuş. 

Demet Evgar’ın şarkıya eşliği konusunda “Ne mutlu bize ki yıllar önce kaydetmemişiz. Öyle olsaydı belki benim canım, eski dostum Demet Evgar bize eşlik etmeyecekti.” yorumunu yapan Bonomo, ‘Rüyamda Buluttum’ şarkısı ile beraber sözü ve müziği kendisine ait olan ‘Acı Kiraz’ı da dinleyici ile paylaşmış. 

Kapak görselinden video klip çalışmasına yine özenli bir iş ile karşımızda olan Can Bonomo, bu iki yeni şarkısıyla dinleyicisini mutlu etmeye devam ediyor. Sıradaki şarkıları merakla bekliyorum. 

İki nokta atışı şarkı 

Geçtiğimiz hafta prodüktör ve aranjör Alper Atakan’ın yakında çıkacak olan ‘Aranjör’ isimli albümünden iki şarkı dijital platformlardaki yerini aldı. 

İlk olarak İrem Derici’nin seslendirdiği ‘Affeder Mi Aşk Bizi?’ ile dans pistine davet edildik. Söz ve bestesi Cem Adrian’a düzenlemesi Alper Atakan’a ait olan şarkı , kan kaynatan disko aranjesinin içinde barındırdığı duygusal hikaye ile dikkat çekti. Dinledikçe kana karışan şarkı, İrem Derici’nin güçlü vokali ile radyoların sık sık çalacağı bir çalışma olmuş. 

Seda Sayan’ın seslendirdiği söz ve müziği Sezen Aksu ve Soner Çınar‘a ait olan ‘Gel Günaha Girelim’ şarkısı Alper Atakan düzenlemesi ile ‘Aranjör’ albümünden bizleri selamlayan ikinci şarkı oldu. 

Yıllar önce Emel Müftüoğlu‘nun seslendirdiği ve severek dinlediğimiz şarkı Seda Sayan’ın vokali ile şimdi bir başka lezzetli olmuş. Şarkıyı kim Seda Sayan için seçtiyse kendisini tebrik etmek lazım. ‘Gel Günaha Girelim’ Seda Sayan’ın sesine ve müzikal tarzına gayet güzel yakışmış. 

Yazının Devamını Oku

Şimdi 90’lar

10 Ağustos 2021
Türk pop müziğinin 90’lı yıllarına damgasını vuran ve o zamanlara tanıklık etmiş çoğu kişinin hayatına dokunmuş şarkıların sahibi 12 ismi buluşturan ‘Şimdi 90’lar 2’, Ossi Müzik etiketiyle dijital platformlardaki yerini aldı.

90’lar deyince o dönemin müziklerine aşık her insanın yüzünde tartışmasız güller açar. Her şarkı ezbere bilinir ve duygu seli hazırda bekler. Yeni albümün çıktığı haberi müzikseverlerin büyük ilgisini çekti ve dijitalde şarkı paylaşımları hemen başladı.

Prodüktörlüğünü Hakan Eren’in yaptığı ‘Şimdi 90’lar 2’ albümünde, Yonca Evcimik, Sibel Alaş, Reyhan Karaca, Hazal, Erdal Çelik, Jale, Boran, Uhde Seçil, Eda-Metin Özülkü, Oya-Bora ve Seyyal Taner yer alıyor. 

Albümde en hoşuma giden şey tüm şarkıların yeniden seslendirilmiş olması. Yıllar sonra bu şarkıları daha farklı söyleyen, vurgularını bir başka yapan şarkıcıları dinlemek ve o nüansları yakalamak dinleyiciyi keyiflendiriyor.

Düzenlemelerin ağırlıklı olarak 90’lı yıllardaki haline yakın olması ise bir başka sevindiğim nokta. Orijinal düzenlemelerdeki o lezzeti çok bozmadan aslına sadık kalınmaya özen gösterilmiş. 90’lı yılların coşkusunu doyasıya hissetmek isteyenler için arşivlik güzel bir çalışma.

Buray’ın Harbiye çıkarması

Buray’ın Harbiye Açıkhava Sahnesi'nde verdiği konserin yankıları hala sürüyor. Sevilen şarkılarını görsel ve işitsel bir ahenk içinde seslendiren müzisyen, izleyenlere güzel dakikalar yaşatmış.

Çok istesem de konsere gidemedim ama geceye dair izlediğim görüntüler ve dinlediğim yorumlar beni o ortama gitmiş kadar yaptı. Buray her detayla ince ince ilgilenmiş. Başarılı bir albümün ardından yeni eski şarkılarından hazırladığı repertuar tansiyonu hep yüksek tutmuş.

Konser sırasında kendisine eşlik eden dansçılar, arkada dönen görüntüler, ışık ve sahne düzeni göz kamaştırmış. Buray’ın Çiğdem Karavit'in tasarladığı ve üzerinde gezdiği ülkelerin haritasının yer aldığı kostümü geceye ait güzel detaylardan biri olmuş.

Yazının Devamını Oku

Yeni bir orman

3 Ağustos 2021
Gökhan Türkmen, doğayı korumaya yönelik çalışmaları ile farkındalık yaratmak isteyen isimlerin başında gelir. Mesela 2016 yılında çıkardığı ‘Vay Halimize' şarkısının video klip çalışmasında vurguladığı küresel ısınma ve yeşil alanların kayıpları, şimdi izlendiğinde daha çok anlam kazanıyor ve bir başka etkiliyor insanı. Klipte özel sırt çantasında taşıdığı fideyi dikecek verimli bir toprak arayışında olan Türkmen, şimdi içinde bulunduğumuz zor zamanlarda güzel bir amaç için kolları sıvamış.

Uzun yıllardır ağaçlandırma projelerinde yer alan Gökhan Türkmen ve yapım şirketi GTR Müzik, “Vay Halimize”, "Yüzüme Vurma" ve “İnsanız Ayıbı Yok” şarkılarının dijital gelirleri ile Ege Orman Vakfı aracılığıyla iki ormanı dinleyenleriyle birlikte tamamlamıştı. 

İlk olarak Melike Turgut Ormanı’nı tamamlayan müzisyen, ikinci proje Melis Özsoysal Ormanı’nın 20 Eylül’deki açılışının ardından talihsiz bir kaza sonucu hayatını kaybeden tiyatro emekçisi Uğur Şenay anısına üçüncü orman projesi için Eylül ayında çalışmalara başlıyor. Yaşadığı müddetçe bu orman zincirini sürdüreceğini söyleyen Gökhan Türkmen’e kocaman bir alkış. 

KÖFN ve yeni albümü ‘Rockstar’ 

"Yaptığımız şey tam olarak dünya müziğinden beslenerek zamana uygun Türk pop müziği üretmek." diyen Salman Tin ve Bilge Kağan Etil'den kurulu KÖFN grubunun ‘Rockstar’ albümü geçtiğimiz günlerde çıktı. 

Albüm öncesi haberci olarak ‘ Olan Olmuş’ ve ‘Rockstar’ı dinleyip keyiflenmiştik. Şimdi diğer yeni şarkılarla beraber çıkan albüm, müzikseverleri güzel bir yolculuğa çıkarıyor. 

"Güneşe Dokundum", "Taş Kalbinin Çöllerinde" ve "Ben Seni Arayamam" isimli şarkıları ile kalpleri kazanıp, "Dans" EP’sinin leziz soundu ile kendini iyice sevdiren KÖFN, üretimine ara vermeden devam ediyor. 

Yeni albümde farklı türlerden tatları kendi müziğinin içine ustalıkla katıp dinleyici ile paylaşan grup yine bıkmadan dinlenecek güzel bir işe imza atmış. 

''Fren'' isimli parçada Xir ile işbirliği yapan KÖFN, bence kendi matematiğini çözmüş ve güzel bir rotada emin adımlarla ilerliyor. Kitlesini zaman içinde daha çok genişleteceğine inandığım bu ikili, keşmekeş müzik ortamında yaptıkları güzel işler ile aradan sıyrılıp ışıl ışıl parlıyor. 

Yazının Devamını Oku

İlkbahar

27 Temmuz 2021
Sözü ve müziği Dila Uzun’a, düzenlemesi ise Nurettin Çolak’a ait olan ‘İlkbahar’ isimli şarkıyı geçtiğimiz günlerde dinledim ve çok beğendim. Hep aynı isimlerden sıkılmış ve yeni birilerini keşfetmek istiyorsanız Dila Uzun’a kulak verebilirsiniz.

Dila Uzun, daha önce Febyo Taşel‘in ‘Ev Yapımı Müzik’ isimli albümünde yer alan Tual’in “Tiryakinim” adlı şarkısını  yeniden yorumlamış. İlerleyen zamanlarda ise Emrah Karaduman ile çalışması “Güllerim Soldu” ve ardından “Kovala” isimli filmin soundtrack albümünde Sansar Salvo ile yaptığı şarkıyla yer almış. 

19 yaşından beri kendi yaptığı alt yapılar üzerine İngilizce sözler yazıp, besteleyen ve  söyleyen Dila’nın ‘İlkbahar’ isimli şarkısı Nurettin Çolak’ın yağ gibi akan aranjesi ile dinlerken insanı bambaşka yerlere götürüyor. 

Umarım her gün yeni bir ismin çıktığı ama güzel olan işlerin dinleyici ile zar zor buluştuğu günümüz müzik dünyasında Dila’nın şarkısı yerine ulaşır. 

Sen Varsın Diye 

Yüzyüzeyken Konuşuruz bir buçuk yıllık mecburi pandemi arasının ardından sevenleri ile arasındaki hasrete bir son verip yeni şarkıları ‘Sen Varsın Diye’yi bu ayın başında çıkarmıştı. Şarkıya olan ilgi her geçen gün katlanarak artıyor. 

Grup ‘Sen Varsın Diye’ şarkısında ilk yıllarındaki akustik havayı yeniden estirirken, son yıllardaki elektro tatları koruyup, her iki tarzı seven dinleyiciyi fazlasıyla memnun etmiş gözüküyor. 

Sözü ve bestesi Kaan Boşnak, düzenlemesi ise Yüzyüzeyken Konuşuruz imzası taşıyan şarkı, gruba yeni hayranlar kazandırmayı ihmal etmiyor. Bu yazıyı yazarken şarkı kaçıncı tekrardaydı saymadım. Umarım bundan sonra uzun bir ara vermezler ve biz grubun daha çok yeni şarkısını dinleriz. 

Gökhan Türkmen konseri ardından

Yazının Devamını Oku

Yandan Yandan

20 Temmuz 2021
Gülden, sözü ve müziği kendisine, düzenlemesi ise Efe Demiryoğuran’a ait olan yeni şarkısı “Yandan Yandan” ile yaz aylarında dans pistinde kurtlarını dökmek isteyenlere dev bir hizmet sunuyor.

Malum Gülden’den şu zamana kadar ağırlıklı olarak kalp ağrılarımıza, gönül kırıklıklarımıza ve arızalı aşklarımıza tercüman olan şarkılar dinledik. Şimdi sıra hesapsız kitapsız vur patlasın çal oynasın kafasına geçmeye geldi. Şarkıdaki mevzu şölen kıvamında en hareketlisinden bir aşk.

Gülden ile geçmiş sohbetlerimizde bana “ Soğuk bir kadın değilim. Acıların kadını hiç değilim. Sürekli slow ve duygusu ağır şarkılar söylediğim için böyle bir algı oluşmuş olabilir. Ama ben acıların kadını değilim." demişti. İşte tam da fırsat bu fırsat diyerek eğlenceli ve matrak yanını gösteren keyifli bir şarkıyla Gülden karşımızda.

Belki Çok da Şey Yapmamak Lazım

Gripin grubunun yeni çalışması bu yazın güzel işlerinden biri olmaya aday. ‘Belki Çok da Şey Yapmamak Lazım’ isimli şarkı ile dertlere tasalara bir müddet ara verip, dansa davet eden Gripin , verdiği pozitif mesajla dinleyene dünya olarak içinde bulunduğumuz şu zor zamanlarda moral olmayı hedefliyor.

Sözleri Birol Namoğlu, müziği Murat Başdoğan, düzenlemesi ise Gripin grubunun imzasını taşıyan şarkı, yaza yakışır, temposu yüksek bir iş olmuş. Ben en çok Gripin’in bu şarkısındaki düzenlemede duyulan elektronik tınıları sevdim. Kendi klasik tarzlarına kattıkları bu yenilikler onların müziğine bir başka yakışıyor.

Yerle Yeksan

Merve Özbey, acılarla güçlenen, hayat mücadelesinde yara alsa bile tekrar ayağa kalkıp yaşamaya devam eden güçlü kadınların hislerini anlatan bir şarkı ile dinleyicisinin karşısında.

Söz ve müziği Can Tosun'a, düzenlemesi ise Celil Yavuz’a ait olan yeni şarkı ‘Yerle Yeksan’ , Merve Özbey’in insanın içine işleyen duygulu vokali ile hem giderini yapıyor hem de mesajını veriyor.

Yazının Devamını Oku

Gerisi Bende

13 Temmuz 2021
Funda Arar güzel bir yaz sürprizi yaptı ve yeni şarkısı ‘Gerisi Bende’yi geçtiğimiz günlerde dinleyici ile paylaştı.

Aşka açık davetiye çıkaran, her şart ve koşulda sevmeye hazır olanların hislerine tercüman olan şarkı, Funda Arar’ın güçlü vokali ile birleşince bir başka güzel olmuş. İlk dinleyişte dinleyiciyi içine alan şarkının nakaratı ikinci dönüşte hemen dile yapışıyor. 

Sözleri Febyo Taşel ve Funda Arar imzalı olan şarkının müziği ve düzenlemesi ise yine Febyo Taşel tarafından yapılmış. Şarkının video klip çalışmasının yönetmenliğini Murat Joker üstlenmiş. Bu yaz aşık olmak sizden gerisi güzel şarkısı ile Funda Arar’dan. 

Allı Turnam 

Burcu Arı’nın türküler albüm projesinden önceki yazılarımda bahsetmiştim. Türkü ve deyişleri genç nesil ile paylaşmayı, özümüzü keşfetme yolunda yeni nesil gençlerin de bu yola eşlik etmesini amaçlayan bu çalışmadan çıkan ilk iki şarkı Gökhan Türkmen eşliğinde “Gelin Canlar” ve Fettah Can’ın eşliğinde “Mecnunum Leylamı Gördüm” olmuştu. 

Dokuz parçadan oluşan ve her ay bir çalışmanın dinleyici ile buluştuğu projenin üçüncü teklisi “Allı Turnam” için Burcu Arı’ya bu sefer Ersay Üner eşlik ediyor. Söz ve müziği anonim olan şarkının düzenlemesinde Genco Arı’nın imzası yer alıyor. 

Güzel bir amaçla yola çıkılan bu proje albümünün, enerjisi, şarkıların nakış gibi işlenmesi ve iştirak eden isimlerin şarkılara kattıkları ruh, günümüz müzik dünyasında yapılan işlerde artık zor bulunan şeyler. Kasım 2021’de tamamlanacak olan albümün diğer şarkılarını ve misafirlerini merakla bekliyorum. 

Çünkü 

İdo Tatlıses’in ilk albümü ‘Çünkü’ derli toplu, gayet güzel bir iş olmuş. İdo şu vakte kadar çıkardığı teklilerden sonra ilk albüm çalışması için çok sıkı çalışmış ve tüm enerjisini  şarkılara vermiş gözüküyor. Baştan sona dinlendiğinde bir bütünlüğü olan ve şarkı atlamadan akıp giden bir albüm olmuş. 

Yazının Devamını Oku