Serhat Tekin

Taze çıktılar fırından

6 Temmuz 2021
Bu hafta art arda çıkan yeni şarkılar arasından göze çarpanları sizler için derledim. Yaz aylarında yeni melodi ve sözler keşfetmek isteyenler için işte 3 tane şarkı tavsiyem.

Kolay Gelir 

Serenad Bayraktar genç bir müzisyen. Geçtiğimiz yıl Genco Arı’nın yaptığı düzenlemeler eşliğinde kendi yazıp bestelediği şarkıları dinleyici ile paylaşan Bayraktar, yaz aylarını es geçmek istememiş ve ‘Kolay Gelir’i çıkarmış. Genco Arı’nın lezzetli disko düzenlemesi ile ışıldayan şarkı, bu sıcak günlerde serinletiyor. Murat Joker yönetmenliğinde ‘Kolay gelir’e çekilen video klip ise şarkıya yakışır bir şekilde rengarenk olmuş. 

Tek Vuruş 

Reşat Saral, Buğrahan Çayır, Onur Atar, Özkan Zeki ve Çağrı Yüce’den oluşan Dengi Dengine grubunun yeni şarkısı ‘Tek Vuruş’ dünyadaki yozlaşma ve çarpıklıklara okkalı bir ayar veren sözleriyle dikkat çekiyor. Özellikle altyapısını çok başarılı bulduğum şarkıda etnik elektronik öğeler ön plana çıkarılmış. Gruba bu şarkıda Burak Irmak ve Bora Üzen eşlik etmiş. Yeni şeyler dinlemek, keşfetmek isteyenlere Dengi Dengine grubu özellikle tavsiye olunur. 

Dünya 

Çağrı Kaymak’ın ‘Dünya’ isimli şarkısı yeni çıkan işler arasında dikkat çekenlerden. Çağrı 20 yaşında genç bir isim. Bu şarkı onu geniş kitlelerle buluşturacak gibi gözüküyor. Çağrı’nın prodüktörlüğünü aynı zamanda ‘Dünya’nın söz ve müziğinin sahibi olan Murat Güneş üstlenmiş. 

Müzik direktörlüğü ve aranjesini Asil Gök’ün, süpervizörlüğünü Habil Ceyhan'ın, klip yönetmenliğini ise Mustafa Özen'in üstlendiği şarkı künyeden anlaşıldığı üzere işinin ehli ellerden çıkmış. Şarkının haricinde ben Çağrı’nın imaj çalışmasını gayet yerinde buldum. Yaşına uygun, abartıdan uzak bir kıyafet tarzıyla karşımıza çıkan genç şarkıcı, bu ekiple güzel işlere imza atar diye düşünüyorum. 

Büyük kavuşma

Yazının Devamını Oku

Ağlak Disko

29 Haziran 2021
Onurr’un uzunca bir süredir üzerinde çalıştığı ‘ Ağlak Disko’ albümü çıktı. Albüm ismi için “Bu albüm birazcık pandemide kendim için yazdığım ama sizin için kaydedip, bitirdiğim şarkılardan oluştu. Günlerin çoğu bipolarlığa selam mı çakıyoruz dedirtecek kadar yoğun bir şekilde şarkılara dans ve gözyaşıyla eşlik ederek geçtiği için albümün ismini böyle seçmeyi uygun gördüm.” diyen Onurr, dinleyicisini hem dans etmek hem de duyguları ile yüzleşmek için dans pistine davet ediyor.

Albüm yapım aşamasında yakın arkadaş kontenjanından çoğu şarkının oluşum sürecine şahit olduğum için kendini pek şanslı hissettiğim ‘ Ağlak Disko’, yoğun duyguların, gelgitlerin, hesaplaşmaların müzikal arenası olarak karşımızda. Söz müzik ve aranje tek elden çıkınca tüm bu duygular daha sahici dinleyiciye ulaşıyor. 

‘Ağlak Disko’da şarkılar duygudan duyguya geçerken kimi zaman sizi tokatlıyor kimi zaman şefkatle saçınızı okşuyor. Özellikle sancılı aşk durumlarına fon müziği teşkil edecek birçok şarkı mevcut. 

‘Hazırlık sürecinde bazı ressamlardan kendimce öğrendiğim şahane bir mottom oldu; her seferinde de dostum oldu: “Abart Onur’cum abart, korkmadan abart canım!” Yine kendi zarafetimle abarttığım kadar abartmaya çalıştım. Umarım gereğinden fazla abartabilmişimdir! ’ diyen Onurr, albümde İrem Derici’ye verdiği ‘Güz Dönümü’ ve Gülşah Kömür’ün seslendirdiği ‘ Çok Mu Zor’u repertuarına almış. 

Yine doyurucu yine keyifli bir iş ile dinleyici karşısına çıkan Onurr, hem kendisinden bekleneni hem de paşa gönlünün istediğini güzelce harmanlayıp sunmuş. Dinleyiciye düşen görev ilk şarkıyı açıp dans pistine doğru yol olmak. 

Ne Güzel Oldu 

Fikri Karayel’in söz ve müziği kendisine ait olan  ‘Ne Güzel Oldu’ şarkısı yaz aylarında romantik bir rüzgar estirmeye gelmiş. 

Yeni çıkacak ikinci solo albümün ilk habercisi olma özelliği taşıyan parça, sade ama etkileyici düzenlemesi ile dikkat çekiyor. Kemanlar , viyolalar, piyano ve gitar şarkıya öyle güzel yakışmış ki, bu akustik hava dinlerken sizi tüy gibi hafif hissettiriyor. 

Düzenlemesi Tolga Erzurumlu, mix ve masteringi Özgür Yurtoğlu tarafından yapılan "Ne Güzel Oldu", Fikri Karayel’in kalbe dokunan sözleri ve vokaliyle tamamlanan çok şık bir şarkı olmuş. 

Yazının Devamını Oku

Hay Hay

22 Haziran 2021
Hadise’nin merakla beklenen yeni şarkısı ‘Hay Hay’ müzikseverlerin beğenisini kazanıp listelerde kısa sürede güzel bir dinlenme ve izlenme sayısına ulaştı.

Hadise, söz, müzik ve aranjesi Ersay Üner’e ait olan şarkının ruhuna öyle güzel girmiş ki, bir dinleyici olarak parça esnasında anlatılan hikayenin tam ortasına düşüp, duygu yoğunluğu içinde kayboluyorsunuz. 

‘Hayatında her anlamda sürekli mücadele içinde olan, zaman zaman düşen ve kalkan, her başlangıcın bitişinden sonra yenilmiş hissetse de tekrar ayağa kalkıp yoluna devam eden, yürüyen ve sonra koşan kadınların hikayesi…’ notuyla paylaşılan şarkı bence Hadise’nin müzikal kataloğunda ilerleyen zamanlarda değeri katlanarak artacak imza bir iş olmuş. 

Ersay Üner ile kimyalarının gayet güzel tuttuğuna inandığım Hadise, umarım ilerleyen zamanlarda bu müzikal işbirliğinin devamını getirir. Müzik konusunda kendini geliştirmeyi seven, sınırlarını zorlayan ve tek bir türe bağlı kalmadan farklı şeyler deneyen Hadise’nin bu azmine ve çalışkanlığına yıldızlı bir 10 puan. 

Gönder Gelsin 

Hande Ünsal, yaz aylarında eller havaya eşlik edilecek şarkılara gayet güzel bir örnek

teşkil eden tempolu parçası ‘Gönder Gelsin’i geçtiğimiz günlerde çıkarttı. 

Müzik kariyerinin başından beri ağırlıklı olarak kendi söz ve bestelerini dinleyici ile paylaşan Hande, bu sefer bir Murat Güneş söz ve bestesi ile karşımızda. Şarkının düzenlemesi ise her zamanki gibi Serkan Balkan imzası taşıyor. 

Yediği darbelerden, hayal kırıklıklarından sonra yara alsa bile yılmayanların marşı olmaya gelmiş olan ‘Gönder Gelsin’, sırtındaki bıçakları satmaya kalksa yeni bir ev alacakları şu hayatta daha fazla ne şaşırtabilir ki diyor. 

Yazının Devamını Oku

1977

15 Haziran 2021
Müzisyen Emir Ersoy, latin müzik denince akla gelen ve son yıllarda yaptığı albüm ve özel projeler ile keyifli işlere imza atmış bir isim. Yeni albüm ‘1977’de yine güzel bir fikirle karşımıza çıkan Ersoy’a bu sefer kadın oyuncular eşlik etmiş.

Çalışmaları yaklaşık 1 yıl süren ‘1977’ albümü için ince eleyip sık dokuyan Ersoy’a bu projede Gülse Birsel, Leyla Lydia Tuğutlu, Aslı Bekiroğlu, Seda Bakan, Gökçe Bahadır, Hande Subaşı, Aslı İnandık, Oya Başar, Belçim Bilgin konuk olmuş. 

Olmaz Olsun, Aldatıldık, Çakkıdı, Başka Bahar,Hepsi Senin Mi, Şarkı Söylemek Lazım, Seni İstiyorum, Kaçın Kurası ve Aşktan Ne Haber albüm için seçilen şarkılar. 1977 yılından başlayarak Sezen Aksu'nun yorumladığı ve yazdığı şarkılardan bir repertuar hazırlayan Ersoy, albüm genelinde 70’li yılların havasını estirmek istemiş. 

25 Haziranda çıkacak olan albümden ilk video klip Gülse Birsel’in seslendirdiği ‘Olmaz Olsun’ şarkısına gelmiş. Hem görsel hem işitsel keyifli bir iş olduğu her halinden belli olan ‘1977’ albümü bize bu yaz fonda nostaljik rüzgarlar estirecek gibi gözüküyor. 

Hit var mı? 

Bu yazın hit şarkısı ne olacak? Haziran itibarıyla yaz ayına özel şarkılar birer ikişer çıkmaya başladı. Bu seneki yarış nasıl olacak ve ipi hangi şarkı göğüsleyecek bekleyip göreceğiz. 

Yaz geldiğinde şarkı çıkarması beklenenlerin en başında tartışmasız hep Demet Akalın yer alır. Demet Akalın şarkısı dinleyici ile buluştuğunda yaz geldi demektir. Bu yaz söz ve müziği Sinan Akçıl’a düzenlemesi ise Ozan Çolakoğlu’na ait olan ‘Bi Daha Bi Daha’ ile karşımıza çıkacak olan Akalın, 21 Haziran’da yarışı başlatıyor. 

Hadise’nin Ersay Üner imzalı şarkısı ‘Hay Hay’ merak edilen şarkılar arasında. Cuma günü yayınlanacak olan şarkı hakkında kapak görselleri haricinde başka bir ipucu yok. Ben bu müzikal birliktelikten güzel bir şarkı çıktığına inanıyorum. 

Serdar Ortaç’ın uzunca bir süredir üzerinde çalışılan albümü bu yaza yetişir mi bilmiyorum. Geçmişten günümüze dillere dolanmış şarkılarının başka şarkıcılar tarafından okunmuş hallerinin ilgi göreceğinden emin olduğum proje albümü bakalım ne zaman dinleyici ile buluşacak. 

Yazının Devamını Oku

Gidiyorsun

8 Haziran 2021
Her çalışmasında bir başka aleme götüren Ersay Üner, yeni şarkısı ‘Gidiyorsun’ ile yine gönlümüzü fethetti. TripHop, Rock ve Trap öğeler barındıran yeni şarkı, güncel dünya pop müziğine enfes bir örnek teşkil ediyor.

‘Gidiyorsun’un söz, müzik, düzenleme ve mixinde Ersay Üner’in imzasını görüyoruz. 717 Digital isimli kendi yapım firmasından yayınladığı şarkının video klip çalışması ise yönetmen Can Özen’e emanet edilmiş. 

Şarkıyı çıkardıktan sonra tatil için soluğu Bodrum’da alan Ersay, sosyal medya paylaşımlarından görülüyor ki müzikal karargahını şimdi orada kurmuş. Tatilini yaparken yeni şarkıların çalışmalarını eş zamanlı  olarak Bodrum’da yürütmek isteyen Ersay, kışın dinleyeceğimiz şarkıları şimdiden pişirmeye başlamış bile. 

Heyecanlı bekleyiş 

Müzik ve eğlence sektörü normalleşme sürecine girdiğinde eskisinden daha fazla ilgi gösterip her türlü etkinlikte var gücümüzle destek olmalıyız diye düşünüyorum. 

Eminim kültür sanat seyircisi bu açığı kapatmaya dünden hazır. Uzunca bir süredir çalışmayan ve maddi anlamda zarara uğrayan sektörün ve çalışanlarının faaliyete geçildiği anda yoğun bir ilgi ve katılıma ihtiyacı var. 

Özellikle müzik sektöründeki normalleşme sürecini heyecanla bekliyorum. Konserlerde buluşmayı bekleyen şarkıcı ve müzisyenlerin coşkusunu, heyecanını tahmin etmek hiç zor değil. Yapılacak organizasyonların karnaval tadında olacağı kesin. Merakla o coşkulu sahneleri görmek ümidiyle. 

Hadise’den yeni şarkı 

Hadise sosyal medya hesabından bombayı patlattı. 18 Haziran Cuma günü çıkacak olan yeni şarkısının kapak fotoğrafını paylaşan Hadise, hayranlarını heyecanlandırdı. 

Yazının Devamını Oku

Gökhan Türkmen’den ‘7’

1 Haziran 2021
Geçtiğimiz cumartesi Gökhan Türkmen’in 4 Haziran’da çıkacak olan yeni albümü ‘7’nin şarkılarını dinledik. Pandemi dolayısıyla internet üzerinden gerçekleşen gecede albümün mimarları Gökhan Türkmen , Mert Carim ve Genco Arı bizlere ‘7’nin yapım aşamasını anlattı.

Pandemi dönemi yeni albümün çalışmalarını aksatmadan yürüten Gökhan Türkmen, bir başak burcuna yakışır şekilde ince eleyip sık dokumuş ve ortaya dinlemesi keyifli, keşfi heyecanlı bir albüm sunmuş. Yeni albüm ‘7’de Gökhan Türkmen , Mert Carim ve Genco Arı öyle güzel ekip bir olmuş ki, bu uyum albüm boyunca akıp giden şarkılarda net bir şekilde hissediliyor. 

Yeni albüm ‘7’nin mottosu ‘İyi yaşa!’. Albümü dinlerken kendinizi iyi hissedeceğiniz, müzikal açıdan oldukça zengin şarkılar sizi bekliyor. Beni bu çalışmada en çok etkileyen şey ise özgürlük. Hesap kitap yapmadan , ne tutar ne tutmaz matematiğine girmeden tamamen gönlün akışına göre müzik yapılmış. 

Disco, house, rock, funk türlerinin ahenk içinde sunulduğu albümde Mert Carim’in sözleri ve Genco Arı’nın düzenlemeleri ışıl ışıl parlıyor. Analog kaydedilen albümde canlı enstrümanların lezzetine fazlasıyla varıyorsunuz. 

Geçen yaz çıkan ‘Deli’ ile birlikte toplam 7 şarkının yer aldığı albümden ilk video klip Murat Joker yönetmenliğinde ‘Şerefine’ye çekilmiş. Şarkının pozitifliği, altyapısının güzelliği tam yaza yakışır bir açılış olmuş. Dansa davet eden ‘Şerefine’de bas gitar ve synthler dinlerken uçuruyor. 

Albümdeki ‘Nanay’ benim favorilerimden biri. Cayır cayır funky olan parça, Prince şarkılarından aldığım hazzı yaşattı. Her zaman yaptığının üzerine yeni şeyler katmayı başaran Gökhan yine şaşırtmadı ve kaliteli bir iş ile dinleyicisinin karşısına çıktı. Müzikal açıdan rengarenk ve doyurucu bir albüm olan ‘7’ye emek verenlere kocaman bir alkış. 

Yeni Çıkanlar 

Evelallah 

Özellikle sahne performansları ve hem Türkçe hem de yabancı şarkılardan oluşan zengin repertuarı ile nam salmış başarılı yorumcu Barbaros, Barış Manço’nun ‘Evelallah’ şarkısını yeniden yorumlamış. 

Yazının Devamını Oku

Yarım

25 Mayıs 2021
Didomido dijital dünyada tanınmış ve başarılı olmuş genç bir isim. Şu ana kadar iki şarkı çıkardı. Yolun daha çok başında olan Didomido, içindeki müzik aşkıyla uzun yıllar şarkı söylemek istediğinin sinyalini veriyor.

İlk single çalışması 'Nimet'le YouTube'da 160 milyon dinlenmeye ulaşan Didomido, bir anda tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Bu şarkı onu geniş kitlelere tanıtmada büyük rol oynadı. O dönem Spotify'da 'Global Viral' listesine 2 numaradan giriş yapan Didomido, genç yaşında güzel bir başarıya imza atmış oldu. 

Şimdi söz ve müziği kendisine, düzenlemesi ise Sezer Dinç’e ait olan yeni şarkısı ‘Yarım’ ile tekrar sevenlerinin karşısına çıkan Didomido, müzikal kariyerini inşa etmeye devam ediyor. ‘Yarım’ şarkısında duygusal yanının altını daha çok çizen Didomido yarım kalmış bir aşk hikayesini anlatıyor. 

Didomido tanındığı günden itibaren yüzünün yarısını göstermiyor. Bu gizemli durum bana kalırsa ona yakışıyor. Said Ateş yönetmenliğinde ‘Yarım’ şarkısına çekilen video klipte kullandığı maskelerle yüzünün yarısını gizlemeye devam eden Didomido, bu maskeleri ilerleyen zamanlarda konserlerinde kullanırsa çok şık olur ve onunla özdeşleşir diye düşünüyorum. 

Eurovision özlemişiz 

Geçtiğimiz hafta sonu Eurovision şarkı yarışmasını izlerken zamanın nasıl geçtiğini anlamadım. Meğer ne kadar özlemişim televizyon başındaki heyecanlı dakikaları, şarkıları oylamayı ve yakın arkadaşlarla kritik yapmayı. Aynı duygulara sahip çok kişi olacak ki o gece sosyal medyada gördüğüm kadarıyla herkes Eurovision şarkı yarışmasına kitlenmişti. 

Yarışma süresince favorilerimiz, eleştirilerimiz ve özlemlerimiz havada uçuştu. Beni en çok etkileyen şey ise yarışmanın yapıldığı yerdeki kalabalık seyirci kitlesi oldu. Şu pandemi bizde öyle bir travma yaratmış ki nerede bir kalabalık görsek irkilir hale geldik. Ama bu sefer o kalabalık seyircinin coşkusu ve eğlenceli hallerine bir hayli özendim. Umarım her şey yoluna girer de böyle konser ve organizasyonlarda keyifle yer alır ve anın tadını çıkarırız. 

Gecenin kritiğine gelecek olursak bu sene katılımcıların şarkıları tür açısından çeşitlilik gösteriyordu. Ne ararsanız fazlasıyla mevcuttu. Görsel şölen hadisesi teknoloji ilerledikçe daha şaşalı hale gelmişti. Her şarkıda sahnenin şekilden şekle girmesi gayet etkileyiciydi. 

Gönüller yarışmayı bu sene Azerbaycan’ın kazanmasından yanaydı. Gerek şarkının enerjisi gerekse koreografinin güzelliği ortaya ateş gibi bir performans çıkarmıştı. Gelgelelim puan açısından yüzler gülmedi ve geceyi İtalya birincilikle kapattı. İtalya’nın yarışmacısı hakkında çıkan iddialar ise Eurovision’a ayrı bir damga vurdu. 

Yazının Devamını Oku

Trabesk

18 Mayıs 2021
Dünyada dertler derya olmuş. Şu sön dönemde herkesin kendine göre tasası fazlasıyla mevcut. Bu duygu halleri içinde bir o yana bir bu yana savrulurken dinlediğimiz şarkılar bize yoldaş oluyor. Hüzünlendiğimizde gönül telimizi titreten müzik türlerinden biri arabesk. Tavsiye edeceğim albüm ise dinleyiciyi arabeskin farklı lezzetler katılmış haliyle efkarlı bir yolculuğa çıkarıyor.

Yeni dönemde sık sık karşımıza örnekleri çıkan ve oldukça sevilen bir trap müzik durumu var. Bu türün arabesk ile kardeşliğinden ortaya çıkan ‘Trabesk’ ise bahsedeceğim yeni albümün adını oluşturuyor. 

Albümde arabesk müziğin sevilen şarkıları trap altyapısıyla yeniden düzenlenmiş. 22 şarkıdan oluşan ‘Trabesk’ albümünde Mustafa Ceceli, Hakan Taşıyan, Ece Mumay, Yaşar İpek, Ekin Uzunlar gibi tanınmış isimlerin yanı sıra belki ilk defa dinleyeceğiniz yeni isimler yer alıyor. 

Projede yer alan 22 şarkının 22'sine de klip çekilmiş bile. 'Mutlu ol yeter', 'Hatıran Yeter', 'Nereden Sevdim O Zalimi', 'Mavi Mavi' gibi dillere pelesenk olmuş şarkıları barındıran albüm, arabesk sevenleri yeni bir anlayışla buluşturan güzel bir çalışma olmuş. 

Bir Ömür Daha 

Melis Fis yeni şarkısı ‘Bir Ömür Daha’ ile müzikal yolculuğuna eskisinden daha güçlü devam ediyor. Melis’in genç yaşında çizgisini bozmadan çıkardığı işleri, duruşunu ve müzikalitesini beğendiğimi yazılarımda fırsat buldukça hep söylerim. 

Sosyal medya’da söylediği coverlar ve kendi yazdığı şarkılar ile elde ettiği dinleyici kitlesini her geçen yıl genişleten Melis, gözümüzün önünde büyürken üretmeye ve kendini geliştirmeye devam etti. 

Söz ve müziği Melis Fis ve Mert Çalışkan'a düzenlemesi ise Sezer Dinç'e ait olan yeni şarkı ‘Bir Ömür Daha’ya sosyal platformlarda ilgi büyük. Melis aynı zamanda bu şarkı ve görselleri ile daha olgun ve büyümüş bir Melis’i dinleyicisine göstermek istemiş. 

Ben gerek şarkıyı gerekse Can Özen yönetmenliğinde çekilen video klip çalışmasını çok beğendim. Şarkı ve video Melis’in yeni dönemine geçişi gayet güzel yansıtmış. Her çalışmada farklı yönlerini keşfeden ve bunu dinleyici ile paylaşan Melis’in bu yolculuğunda yeni neler yapacağını bekleyip göreceğiz. 

Yazının Devamını Oku