İlkbahar

Sözü ve müziği Dila Uzun’a, düzenlemesi ise Nurettin Çolak’a ait olan ‘İlkbahar’ isimli şarkıyı geçtiğimiz günlerde dinledim ve çok beğendim. Hep aynı isimlerden sıkılmış ve yeni birilerini keşfetmek istiyorsanız Dila Uzun’a kulak verebilirsiniz.

Haberin Devamı

Dila Uzun, daha önce Febyo Taşel‘in ‘Ev Yapımı Müzik’ isimli albümünde yer alan Tual’in “Tiryakinim” adlı şarkısını  yeniden yorumlamış. İlerleyen zamanlarda ise Emrah Karaduman ile çalışması “Güllerim Soldu” ve ardından “Kovala” isimli filmin soundtrack albümünde Sansar Salvo ile yaptığı şarkıyla yer almış. 

19 yaşından beri kendi yaptığı alt yapılar üzerine İngilizce sözler yazıp, besteleyen ve  söyleyen Dila’nın ‘İlkbahar’ isimli şarkısı Nurettin Çolak’ın yağ gibi akan aranjesi ile dinlerken insanı bambaşka yerlere götürüyor. 

Umarım her gün yeni bir ismin çıktığı ama güzel olan işlerin dinleyici ile zar zor buluştuğu günümüz müzik dünyasında Dila’nın şarkısı yerine ulaşır. 

Sen Varsın Diye 

Yüzyüzeyken Konuşuruz bir buçuk yıllık mecburi pandemi arasının ardından sevenleri ile arasındaki hasrete bir son verip yeni şarkıları ‘Sen Varsın Diye’yi bu ayın başında çıkarmıştı. Şarkıya olan ilgi her geçen gün katlanarak artıyor. 

Haberin Devamı

Grup ‘Sen Varsın Diye’ şarkısında ilk yıllarındaki akustik havayı yeniden estirirken, son yıllardaki elektro tatları koruyup, her iki tarzı seven dinleyiciyi fazlasıyla memnun etmiş gözüküyor. 

Sözü ve bestesi Kaan Boşnak, düzenlemesi ise Yüzyüzeyken Konuşuruz imzası taşıyan şarkı, gruba yeni hayranlar kazandırmayı ihmal etmiyor. Bu yazıyı yazarken şarkı kaçıncı tekrardaydı saymadım. Umarım bundan sonra uzun bir ara vermezler ve biz grubun daha çok yeni şarkısını dinleriz. 

Gökhan Türkmen konseri ardından 

Geçen hafta Gökhan Türkmen’in Harbiye Açıkhava konserindeydim. Geçmişten günümüze sevilen şarkılarını zımba gibi orkestrası ile seslendiren Gökhan’a seyircinin ilgisi görülmeye değerdi. 

İlk çıktığı zamandan şu güne müziğini hep geliştiren, tekrardan uzak duran ve yenilikleri takip eden Gökhan’ın dinleyicisi değişimleri her zaman kabul edip benimsedi. Bunun en önemli kanıtı seyircinin konser boyunca farklı dönemlere ait şarkılara aynı coşkuyla verdiği tepkilerdeydi. 

Normal şartlarda konser esnasında tansiyon yeni döneme ait şarkılarda düşer. Seyirci hep ilk döneme ait işlerde şahlanır. Gökhan’da ise bu böyle olmadı. Enerji baştan sona konser boyunca tavandı. İzleyici her şarkıya hep bir ağızdan eşlik etti. Bunu başarabilmek zordur. Gökhan yıllar içinde dinleyicisi ile güçlü bir bağ kurup, müziğini her şart ve koşulda sevenlerine yeniliklerle aktarıp sevdirmesini bildi. 

Haberin Devamı

Orkestra , dansçılar, ışık gösterileri ve arka plandaki güzel görüntüler eşliğinde Harbiye Açıkhava’da enerjisi yüksek bir Gökhan Türkmen konserine şahit olduk. Konserler son sürat devam ediyor. Size en yakın olanını bulup izlemeyi ihmal etmeyin.

Yazarın Tüm Yazıları