Şimdi 90’lar

Türk pop müziğinin 90’lı yıllarına damgasını vuran ve o zamanlara tanıklık etmiş çoğu kişinin hayatına dokunmuş şarkıların sahibi 12 ismi buluşturan ‘Şimdi 90’lar 2’, Ossi Müzik etiketiyle dijital platformlardaki yerini aldı.

Haberin Devamı

90’lar deyince o dönemin müziklerine aşık her insanın yüzünde tartışmasız güller açar. Her şarkı ezbere bilinir ve duygu seli hazırda bekler. Yeni albümün çıktığı haberi müzikseverlerin büyük ilgisini çekti ve dijitalde şarkı paylaşımları hemen başladı.

Prodüktörlüğünü Hakan Eren’in yaptığı ‘Şimdi 90’lar 2’ albümünde, Yonca Evcimik, Sibel Alaş, Reyhan Karaca, Hazal, Erdal Çelik, Jale, Boran, Uhde Seçil, Eda-Metin Özülkü, Oya-Bora ve Seyyal Taner yer alıyor. 

Albümde en hoşuma giden şey tüm şarkıların yeniden seslendirilmiş olması. Yıllar sonra bu şarkıları daha farklı söyleyen, vurgularını bir başka yapan şarkıcıları dinlemek ve o nüansları yakalamak dinleyiciyi keyiflendiriyor.

Düzenlemelerin ağırlıklı olarak 90’lı yıllardaki haline yakın olması ise bir başka sevindiğim nokta. Orijinal düzenlemelerdeki o lezzeti çok bozmadan aslına sadık kalınmaya özen gösterilmiş. 90’lı yılların coşkusunu doyasıya hissetmek isteyenler için arşivlik güzel bir çalışma.

Haberin Devamı

Buray’ın Harbiye çıkarması

Buray’ın Harbiye Açıkhava Sahnesi'nde verdiği konserin yankıları hala sürüyor. Sevilen şarkılarını görsel ve işitsel bir ahenk içinde seslendiren müzisyen, izleyenlere güzel dakikalar yaşatmış.

Çok istesem de konsere gidemedim ama geceye dair izlediğim görüntüler ve dinlediğim yorumlar beni o ortama gitmiş kadar yaptı. Buray her detayla ince ince ilgilenmiş. Başarılı bir albümün ardından yeni eski şarkılarından hazırladığı repertuar tansiyonu hep yüksek tutmuş.

Konser sırasında kendisine eşlik eden dansçılar, arkada dönen görüntüler, ışık ve sahne düzeni göz kamaştırmış. Buray’ın Çiğdem Karavit'in tasarladığı ve üzerinde gezdiği ülkelerin haritasının yer aldığı kostümü geceye ait güzel detaylardan biri olmuş.

Yaşadığımız orman yangınları hakkında “Hep birlikte umutları da ağaçları da yeşerteceğiz.” diyerek mesajını veren Buray, Tema Vakfı'nın ‘Farkında mıyız’ videosuyla iklim krizi ve küresel ısınmaya dikkat çekmiş. Coşkun Karademir, Feride Hilal Akın ve Köksal , Buray’ın sahnede ağırlayıp ve düet yaptığı isimlermiş.

Haberin Devamı

Son yılların başarılı DJ ve prodüktör ikilisi Arem Özgüç & Arman Aydın, Harbiye’deki Buray konserine konuk olanlar arasındaymış. Gayet başarılı bir dinlenme rakamına ulaşan “Rampapapam” ve “Senin Yüzünden” şarkılarını sahne üzerinde canlı olarak çalan ikili, Buray ile birlikte izleyiciye enerji patlaması yaşatarak konserin eğlenceli anlarına imzalarını atmış.

Yenilerden

Can Baydar’ın söz ve müziğini kendisinin, düzenlemesini ise Cem Şahin’le birlikte yaptığı yeni şarkısı “Yine” yaza uygun enerjisi ile dikkat çekiyor.

Gökçe, pandemi döneminde üretmeye devam eden müzisyenlerden biriydi. Bu süreçte çıkardığı ‘Aksiyondayım’, ‘Eyvallah’ ve ‘Kader Utansın’ teklilerinin ardından şimdi ‘Gel Çiçek Açalım’ ile dinleyici karşısında olan Gökçe, şarkının video klip çalışmasını içinde bulunduğumuz zor zamanlardan dolayı ileri bir tarihe ertelemiş.

Haberin Devamı

Bedük, yeni teklisi “Kapılar” ile birlikte bu sefer dinleyicisini dans pistinde derin düşüncelere davet ediyor. Stratejik olarak yaz aylarında derin bir parça çıkarmanın yanlış olduğunu bildiğini ama bu sefer canının böyle istediğini söyleyen Bedük, ‘Kapılar’ ile ezber bozmuş.

Yazarın Tüm Yazıları