Serhat Tekin

Sonsuza Dek

15 Şubat 2022
İlk olarak Murat Boz’un 2016 yılında çıkardığı ‘Janti’ albümünde yer alan ‘Gün Ağardı’ şarkısında dinlediğimiz Ebru Gündeş ile Murat Boz düeti hatırı sayılır başarı elde etmişti. Şık bir dille sevgiliye sitem eden şarkı, o dönem ayrılan çiftlerin kırık aşk hikayelerinde önemli bir yer teşkil etmişti.

Yıllar sonra Boz ve Gündeş’in müzikal birlikteliğinin yeni ürünü ‘Sonsuza Dek’ yine yeni başarılara imza atmaya gelmiş gözüküyor. İlk günde 1 milyon izlenmeyi çabucak geçmesi bunun en büyük kanıtı. 

‘Gün Ağardı’nın aksine yeni şarkı ‘Sonsuz Dek’ buram buram aşk kokan, sevgiliyi bir ömür mutlu olmaya davet eden, pozitif enerjilerin havada uçuştuğu bir çalışma olmuş. Şarkının 2022 ve devamındaki yıllarda çiftlerin mutlu anlarına fon müziği teşkil edeceği şimdiden kesinleşmiş gözüküyor. 

Murat Boz ve Ebru Gündeş’in vokal uyumu ilk çalışmalarında olduğu gibi yine dört dörtlük bir şekilde duyuluyor. Pesler ve tizler iki usta yorumcudan çıkınca vokallerin şarkı boyunca ahenkle dans etmesi kaçınılmaz bir sonuç. Gün sonunda eli yüzü düzgün, verdiği mesajla tebessüm uyandıran güzel bir aşk şarkısı karşımızda. 

‘Sonsuza Dek’e Gülşen Aybaba yönetmenliğinde çekilen video klip, şarkının ruhunu olduğu gibi yansıtan duru bir çalışma olmuş. Sevgililer günü mesaj içerikli paylaşımlarınıza veya evlilik tekliflerinize gönül rahatlığı ile bu şarkıyı iliştirebilirsiniz.

Kısaca Simge 

Simge ile ‘Sevmek Yüzünden’ şarkısı çıktığı zamanlar röportaj için buluştuğumuzda ileride çıkaracağı işlerin farklı olması için çok çalıştığını söylemişti. Kendini tekrar eden işlerden hoşlanmadığını belirten Simge, üretiminin hep bir önceki işinin ötesinde olması yönünde olduğunun altını çizmişti. 

Yazıp çizen ve kurduğu önemli söz yazarı, besteci ve müzisyenlerden oluşan ekip ile beyin fırtınasını hiç dindirmeyen Simge, yeni çalışması ‘Kısaca’ ile yine farklılıklar barındıran, duygu yüklü, akustik tatları başka diyarlara götüren bir işle dinleyicisinin karşısına çıktı. 

Sözleri Sibel Algan’a, müziği Simge , Aytaç Özgümüş, Okay Barış ve Sibel Algan’a düzenlemesi ise Aytaç Özgümüş ve Atıl Aksoy’a ait olan şarkı daha sadeleşmiş, duygusu filtresiz bir Simge’yi ortaya çıkarmış. İnsanın ruhunu okşayan düzenlemesi ile şarkı sizi yavaş yavaş etkisi altına alıveriyor. 

Yazının Devamını Oku

Tam Zamanında

8 Şubat 2022
Damla Durakçay’ın yeni şarkısı ‘Tam Zamanında’ synth pop aşıklarının yüzünü güldüren keyifli bir çalışma olarak karşımızda. Damla’nın dinlendirici vokali bu sefer 80’lerin sevilen yorumlarını hatırlatıyor. Kademe kademe yükselen şarkı vurguladığı mesaj ile güç vermeyi ihmal etmiyor.

Sözü ve müziği Damla Durakçay’ın kendisine düzenlemesi Efe Yemez’e, prodüktörlüğü ise Gökhan Türkmen’e ait olan ‘Tam Zamanında’ bana göre tam kıvamında olan retro esintileri ile yağ gibi akan bir şarkı olmuş. 

Her şarkısında farklı şeyler denemeyi seven Damla’nın bu yeni çalışması kendisine çok yakışmış. Bu tatlarda şarkılarla bir süre ilerlemesi yerinde bir karar olur diye düşünüyorum. Şarkıya Tayfun Çetinkaya’nın yönetmenliğinde çekilen klip bu perşembe yayında olacakmış. 

Ölülerle Konuşmanın Püf Noktaları 

Can Temiz’in 25 Mart’ta müzikseverlerle buluşacak olan ilk solo albümü ‘Ahlaken Alçak’ın habercisi niteliği taşıyan ‘ Ölülerle Konuşmanın Püf Noktaları’ geçtiğimiz hafta dijital platformlardaki yerini aldı. 

Söz ve müziği Can Temiz’e, düzenlemesi ise Ali Rıza Şahenk ve Can Temiz’e ait olan yeni şarkı, derin bir of çektiğimiz zamanların tercümanı olmaya gelmiş. 

İnsanın sırtına binen duygusal yüklerin, açmaza giren durumların ve iç sıkılmalarının soundtrack çalışmasından fırlamış gibi olan ‘ Ölülerle Konuşmanın Püf Noktaları’ Temiz’in kendine has vokali sayesinde dinlerken mevzunun tam ortasına dinleyiciyi bırakıveriyor. 

Minik Serçe 

Madonna’nın geçtiğimiz yıl kendi hayatını film yapacağı haberi heyecan uyandırmıştı. Çalışmaları hala devam eden filmin her aşamasında yer alan Madonna, ‘ Biri hayatımı film yapacaksa o ancak ben olurum’ diyerek zamanında gelen tüm teklifleri geri çevirip, başlaması olası tüm projeleri sabote edip engellediğini söylemişti. 

Yazının Devamını Oku

Buray yine yaptı yapacağını

1 Şubat 2022
İngilizce şarkı söyleyenlerin yurt dışına açılma denemelerine zaman içinde sıkça şahit olmuşluğumuz vardır. Kimisi alnının akıyla bu işin üstesinden gelirken kimisinin macerası kısa sürmüştür. Buray’ın İlkay Şencan ile geçtiğimiz günlerde yayınladığı “Deals With The Devil” şarkısı bu iş yapılacaksa böyle olmalı dedirten başarılı bir çalışma olmuş.

İsveçli söz yazarları Karl Folke Ingemar Ivert, Kian Sang, Hampus William Nerge ve Antoine Emanuel Catolino'nın tarafından yazılan, İlkay Şencan'ın prodüktörlüğünü yaptığı ‘Deals With The Devil’ , Buray’ın imza vokali ve kusursuz İngilizce aksanı ile birleşince ortaya dinlemesi keyifli bir şarkı çıkmış. 

Buray ve İlkay Şencan’ın enerjisi sayesinde cillop bir elektro pop şarkısı olan ‘Deals With The Devil’ 92 ülkede aynı anda yayınlanmış. Şarkının video klip çalışmasına Cem Kılıç imza atmış. Buray, İngilizce şarkı konusundaki haklı iddiasını cümle aleme bu çalışma ile gösterdi. Devamının gelmesi ve yurtdışında da başarılarının devam etmesi dileğiyle. 

Söz Ver 

Ertunç, sözü ve müziği kendisine, düzenlemesi ve miksi Ümit Kuzer’e ait olan yeni şarkısı ‘Söz Ver’ ile akustiği bol, duygusu yoğun bir çalışmayla karşımıza çıkıyor. 

Ertunç, yapmak istediklerinden emin adımlarla müzikal yolculuğuna devam eden genç bir isim. Popüler olanın peşinden değil, gönlünün istediği yerden müziğini icra etmeyi tercih ediyor. 

Kendi yapım şirketi ve stüdyosunda alabildiğine özgür üretimler yapan Ertunç’un bu çalışması olgunluk döneminin imza işlerinden biri olacak gibi gözüküyor. 

Şarkının video klip çalışması Yerebatan Sarnıcı’nda İlay Alpgiray yönetmenliğinde gerçekleştirilmiş. 

Gökhan Türkmen ile aynı sahnede düet

Yazının Devamını Oku

Al Yorgun Kalbimi

25 Ocak 2022
Güliz Ayla’nın sürprizli müzikal yolculuğunu takip etmek çok keyifli. Her an farklı bir çalışma ile karşınıza çıkabilir. Beğendiği şeyleri müziğine adapte etmeyi ve dinleyicisini şaşırtmayı seviyor. Yeni şarkısı ‘Al Yorgun Kalbimi’ ile yine çalışmadığımız yerden bizi yakalayıp dans pistine davet ediyor.

Sözleri Güliz Ayla’ya, müziği Güliz Ayla ve Cemre Kabaş’a ait şarkıya Ata Bornova ile Mehmet Mutlu’dan oluşan Alaca’nın yaptığı düzenleme ile cillop bir dans şarkısı karşımıza çıkaran Güliz, 70’ler ve günümüzden öğeleri müziğinde güzelce yoğurmuş. 

2 yıl önce yazılan şarkının ilk hali aslında akustik ve temposu düşükmüş. Güliz’in yolu şarkının düzenlemesi yapan Alaca'yla kesişince şarkının hem nakaratı hem de temposu değişmiş. Gökhan Özdemir yönetmenliğinde çekilen ‘Al Yorgun Kalbimi’ şarkısının video klip çalışması parçanın ruhunu yansıtan rengarenk bir çalışma olmuş. 

Aklımda Hep Sen 

Mert Carim yeni şarkısı ‘Aklımda Hep Sen’ ile gönül telimizi titretip, derin bir ah çekmemize neden oluyor. Sözü ve müziği Mert Carim’in kendisine, düzenlemesi ise Genco Arı’ya ait olan şarkının prodüktörlüğünü Gökhan Türkmen, Mert Carim ve Genco Arı birlikte üstlenmiş.   

Şarkıyı dinler dinlemez anlatılan duyguların tam ortasında kendinizi buluyorsunuz. Söz melodi ve düzenlemenin dramasını iliklerinize kadar hissedip triplere girmek garanti. Herkesin az çok içine düştüğü açmazların, benzer duyguların düğmesine basan şarkıda Carim’in vokalindeki yoğun duygu direk karşı tarafa geçiyor. 

Şarkının Akın Erdoğan yönetmenliğinde çekilen video klip çalışmasında Mert Carim oyuncu olmasının avantajını gayet güzel kullanarak, anlatılan hikayenin hakkını veriyor. Carim’e videoda Selin Red eşlik etmiş. İçinde bulunduğumuz melankolik havalarda dinleyince bir başka anlam kazanan şarkı dijital platformlarda sizi bekliyor. 

Zamansız Yeni Türkü şarkıları 

“Fırtına”, “Yeşilmişik”, “Karanfil”, “Yağmurun Elleri” ve “Olmasa Mektubun” gibi unutulmaz şarkılarıyla hafızalarımızda yer eden Yeni Türkü grubunun en sevilen eserleri, farklı tarzlardaki 22 müzisyen tarafından yeniden yorumlanmış. 

Yazının Devamını Oku

Fırından taze çıkmış şarkılar

18 Ocak 2022
Aybüke Albere’nin söz ve müziği kendisine düzenlemesi ise Görkem Yenilmez’e ait olan yeni şarkısı ‘Aklım Kalır’ tertemiz bir slow olmuş. Aybüke’nin vokalini en duru haliyle dinleyebileceğiniz şarkı aynı zamanda Aybüke’ye yorumunun gücünü gösterme imkanı sağlamış.

Evdeki Saat’in 2022 model ilk şarkısı ‘Sarmaşık’ sizi dans pistine davet ediyor. Temposu yüksek bir çalışma ile Evdeki Saat’in yeni döneminin fitilini ateşleyen ‘Sarmaşık’ın söz ve müziği Eren Alıcı imzası taşıyor. İlerleyen zamanda bu yeni dönemin sürprizlerinin neler olacağını bekleyip göreceğiz. 

Anıl Durmuş’un yeni şarkısı ‘Kafayı Yaktım’ biraz pop biraz arabesk yağ gibi akıp giden nakaratıyla dikkat çekiyor. Şarkının sözleri Anıl Durmuş ve Mert Demir , müziği ve prodüktörlüğü ise Mert Demir’e ait. Her zaman yaptığı şarkılarda değişiklik arayan ve müzikal gelişmeleri takip edip, kendi işine uygulayan Anıl, ‘Kafayı Yaktım’ sonrası dinleyiciyi bekleyen diğer şarkıların yolda olduğunun notunu düşmüş. 

Kara Elmas’ı yeniden keşfe çıkmak 

Duygu Soylu’nun 2020 yılında çıkan ve daha önceki yazılarımda detaylıca bahsettiğim ‘Kara Elmas’ albümünün canlı konser kayıtlarından oluşan ‘Kara Elmas (Live)’ bu ara tekrar sıkça dinlediğim albümler arasında yer alıyor. 

Geçen sene ekim ayında çıkan albümün canlı kayıtlarını dinlemek parçaların farklı yerlerini yeniden keşfe çıkartıyor. Albüm şarkılarına ek olarak ‘Baş Harfi Ben’in Kenan Doğulu ile olan düet versiyonun bu çalışmada yer alması ise hoş bir sürpriz olmuş. 

Albümün performans videolarını Duygu Soylu’nun kendisine ait olan Youtube kanalından izleyebilirsiniz. Soylu’nun bu yıl yeni bir çalışma ile tekrar kulaklarımızın pasını silmesi dileğiyle şimdilik ‘ Kara Elmas’ albümünün canlı kayıtları ile idare edeceğiz.

Dijital dünyadaki gizli savaş 

Magazin dünyası dijitale düştüğünden beri sosyal medya hesaplarının altında ünlülerin mesajlarına sıkça rastlar olduk. Her magazin hesabının verdiği haberin altında ünlü yorumları mütemadiyen cirit atıyor. Çoğu karşı tarafa taş atmaya yönelik negatif şeyler. 

Yazının Devamını Oku

Kaan Tangöze’den ikinci solo akustik albüm

11 Ocak 2022
Kaan Tangöze tarafından yeniden yorumlanan Aşık Mahzuni Şerif’in 10 bestesinin yer aldığı ‘Aşık Mahzuni Şerif Türküleri’ albümü geçtiğimiz hafta çıktı.

Bu çalışmanın ilk ayak sesleri olan ‘Haşlayın Beni’ 17 Eylül 2021’de, ‘Gül Yüzlü Cananım’ ise 22 Ekim 2021’de dinleyici ile buluşmuştu. Tangöze’nin kendine has yorumu ile seçimini türkü dinlemekten yana kullanmayanların bile ilgisini çeken albüm diğer şarkılar ile birlikte artık tamamlanmış bulunuyor. 

Tangöze’nin İstanbul'daki stüdyosunda kaydedilen albümün; vokal, akustik gitar ve aranjesi kendisine ait. Albümden ‘Boşu Boşuna’ ve ‘Divane Ettim Aklımı’ adlı eserlerin video klipleri önümüzdeki günlerde izleyiciyle buluşacakmış. 

Odalardan 

Mavi’nin 2022’de dinleyicisini farklı bir yolculuğa çıkaracak yeni şarkılarının yolda olduğundan sizlere daha önce bahsetmiştim. Renkli ve sürprizli yolculuğun ilk habercisi olan ‘Odalardan’ geçtiğimiz cuma günü çıktı. 

‘Odalardan’ın demosunu ilk dinlediğimde içindeki elektronik dokunuşları ve indie tatları hissettiğim an Mavi’ye dönüp ‘Oh be!’ dediğimi hatırlıyorum. Mavi'nin yazıp bestelediği ve TNK grubunun solisti Caner Karamukluoğlu tarafından düzenlenen “Odalardan”  dinlerken türlü duyguyu aynı anda yaşayıp aklınızın bir odasından diğerine yumuşak bir şekilde savrulmanıza neden oluyor. 

Şarkının düzenlemesi ve en başta sizlere bahsettiğim kıvam elektronik dokunuşlar çok keyif verici. ‘Odalardan’ın Begüm Koçum imzası taşıyan video klip çalışması şarkıyı tamamlayan görsel bir yolculuğa çıkarıyor. 

Bitmeyen kostüm demeçleri 

Magazin gündeminden düşmüyor kadın şarkıcılarımızın giydiği kostümler ve üzerine yapılan yorumlar. Geçtiğimiz haftalarda bu konuya değinip şaşkınlığımı belirtmiştim. 

Yazının Devamını Oku

Divaların dönemi kapandı mı?

4 Ocak 2022
Divaların döneminin kapandığını söylüyor Sertab Erener. Haksız sayılmaz. Vokalin gücü, melodi ve sözlerin önemi geçmiş dönemlere kıyasla oldukça azaldı. Müzik endüstrisinde kartlar yeniden dağıtıldı. Gelişen teknoloji, sosyal medyanın öne çıkardığı isimler, değişen zevkler vs. derken çarşı pazar bana kalırsa fena karıştı.

Bu yeni dönem müzik dünyasında geçmişten kopmak istemeyen, sevdiği türü icra eden isimlerin yeni çalışmalarını takip edenler ise her şart ve koşulda kendi divalarından vazgeçmedi. Divaların dönemi kapanmamalı. Meydan çok boş bırakılmamalı. Ortam eskisine nazaran ne kadar zorlayıcı olsa da üretim devam etmeli. Herkesin bir devri olduğu konusunda hem fikiriz ama dönem değişti diyerek köşeye çekilmek olmamalı. 

Sertab Erener tespitlerinde son derece haklı. Kendisinin müzikal kariyerine baktığımızda sektörün kötü yanlarına kafa tutan, sürekli yenilenen, eski çalışmalarını yeni düzene adapte ederek yoluna devam eden bir tavrı olduğunu görüyoruz. Sertab gibi olan sanatçıların çoğalması ve işlerine her zamankinden daha fazla asılmaları gerek. Bu arada gönül ister yeni dönem kendi divalarını yaratsın ama o iş o kadar kolay gözükmüyor. 

Cem Yılmaz’ın gösterisi 

Yeni yıl gecesi Cem Yılmaz’ın gösterisini izledim. Verdiği mesajlar, olayların kurgusu, cuk oturan tespitler derken ortaya şahane bir iş çıkmış. Gösteride anlatılan mevzuları aynı dönemlerde yaşamış biriyseniz izlemesi bir başka keyifli oluyor. 

Cem Yılmaz, “Eskiden bir başkaydı” mevzusunun aslında gerçekten bir başka olduğunun altını gayet yerinde örneklerle çiziyor. Seçilen mesajlar gösteri boyunca çok güzel yerlerde yineleniyor. 

Gülerken durup düşündüren anlar fazlasıyla mevcut. Yıllar içinde demlenen Cem Yılmaz’ı izlerken eski formundan hiç bir şey kaybetmediğini aksine daha eğlenceli olduğunu gördüm. Geçiniz o ‘Eski Cem Yılmaz gibi değil’ eleştirilerini. Eskisinden daha iyi kendileri. 

Onurr’un sürprizleri 

Onurr namıdiğer Onur Özdemir 2022’ye tatlı sürprizlerle merhaba dedi. İlk olarak üç yeni şarkıdan oluşan ‘Mavilerce’ çalışmasını paylaşan Onurr, ‘ Acısız Olmaz’ , ‘Mavi’ ve ‘Sek’ ile dinleyiciyi mavi bir yolculuğa çıkarıyor. Dümeni kırdığı rota yine sizi heyecanlandıracak. 

Yazının Devamını Oku

2022 yılında müzik dünyasında neler olacak?

28 Aralık 2021
2022 yılında müzik dünyamızda bizleri nelerin beklediğini enine boyuna bir masaya yatıracak olursak 2021’den farklı sonuçlar elde edeceğimizi pek düşünmüyorum. Gönül ister biraz şaşıralım heyecanlanalım ama olacakların önüne geçilemiyor.

Sosyal medyanın ve televizyon dünyasının hayatımıza kattığı isimlerden günü kurtarma, popülerliğin ekmeğini yeme adına piyasaya çıkan şarkılarına maruz kalacağız. İçlerinden yetenekli olanları belki ‘ Vay be!’ dedirtebilir ama ağırlıklı olarak ‘Bu neydi şimdi?’ tepkisi vermeye hazır olalım. 

Gündemde popüler olan tür neyse ‘ Haydi bunu deniyoruz’ diyerek kendi müzik tarzına uyar mı uymaz mı hiç sorgulamadan farklı şeyler yapmaya kalkanların işleriyle kafamızı bolca karıştıracağız. 

Olmayan seslerine güvenip, detonelerini teknolojiye emanet eden, işin pazarlama kısmında klişe olmuş magazin oyunlarına başvuran yeni isimlerin şarkılarını dinleyip ertesi gün unutacağız. 

Başarılı olmanın yolunun sadece izlenme ve dinlenme sayılarının yüksek olmasından geçtiğine inananların dijital ortamda salına salına dolanırken günlük hayatta şarkılarından sadece akrabalarının haberdar olduğunu göreceğiz. 

Yeni şeyler üretmekte zorluk çekenlerin cover şarkı her daim tutar mantığı ile hareket edip, orijinalini mumla aratmasına şahit olurken, TikTok’da eski şarkıların remixlerinin Z kuşağının videolarında yeniden şahlandığını görüp bit pazarına yine nur yağdıracağız. 

Tüm bunlar olurken iyi müzik peşinde koşanlardan şanslı olanlarının ürettikleri şeylerin yukarıda bahsettiğim karmaşanın arasından sıyrılıp bizlerle buluşmasına sevineceğiz. Yeni yılda müzik dünyasının artık bizi iyi yönde şaşırtması dileğiyle. 

2021’in Harbiye özeti 

2021 yazında İstanbul Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda Bayhan Müzik organizasyonuyla gerçekleşen “Harbiye Yıldızlar Geçidi” konser serisi videoları Live From İstanbul YouTube kanalında yayınlanmaya başlamış. Konserlere gidemeyenler için şahane bir fırsat. 

Yazının Devamını Oku