Söz

Müzik dünyasında her gün yeni bir ses müzikseverlerin karşısına çıkıyor. Piyasanın zorlu ortamında aradan sıyrılabilmek bu işe yeni başlayanlar için oldukça meşakkatli.

Haberin Devamı

Zehra Toy bu yolda yeteneği ile gelecek vaat eden isimlerden bir tanesi gibi gözüküyor. Katıldığı O Ses Çocuklar ve O Ses Türkiye yarışmasındaki başarılı performansları ile dikkatleri üzerine çeken Toy’un, Youtube’ta paylaştığı coverlar onun dinleyici kitlesini epey genişletmiş. 

Zehra, sözü ve müziği Cem Adrian’a ,düzenlemesi ise Mustafa Ceceli’ye ait olan ilk solo çalışması ‘ Söz’ü geçtiğimiz haftalarda çıkardı. Tertemiz bir pop şarkısı olan ‘Söz’ , Zehra’nın duru vokaliyle birleşince dinlemesi keyifli bir çalışma ortaya çıkmış. İlk işinde önemli isimlerle çalışması onun en büyük şansı. Bu fırsatları iyi değerlendirirse ilerleyen zamanlarda adını sıkça duyacağımızı düşünüyorum. 

Real Love 

Aleyna aradığı yeni enerjiyi Amerikalı dj/prodüktör Dillon Francis’in son çıkan “Happy Machine” albümünde söylediği ‘Real Love’ şarkısı ile bulmuşa benziyor. 

Haberin Devamı

Dans şarkılarında vokali bir başka parlayan Aleyna’nın bu şarkısını önceki çalışması ‘Retrograde’den daha çok beğendim. Enerjisi gayet yüksek olan şarkı, çekilen video ile birlikte tam bir hit adayı olmuş. 

Dillon Francis şarkıyı piyasaya çıkmadan büyük bir festivalde çalarak seyirciden coşkulu bir reaksiyon almıştı. Aynı başarıyı dans listelerinde üst sıralarda görmek üzere diyelim. 

Aldatıldık 

En sevdiğim Sezen Aksu imzalı şarkılardan biri olan ‘ Aldatıldık’ için şu zamana kadar çok cover yapıldı. Her biri şarkının güzelliğini farklı bir biçimde yansıttı. Şimdi aynı şarkının Jabbar ve Deeperise işbirliğinden doğan yeni versiyonu gündemde. 

Bridgestone Studio x Sezen Aksu Şarkıları projesi kapsamında yapılan çalışma ‘Aldatıldık’ı bambaşka bir yere taşımış. Jabbar’ın bayıla bayıla dinlediğimiz vokali ve Deeperise’ın yağ gibi akan düzenlemesiyle dinler dinlemez farklı diyarlara gittiğimiz ‘Aldatıldık’ın bu halini pek sevdim. 

Madonna yine Madonna 

Pandemi öncesi yaptığım son yurtdışı seyahati Lizbon’a olmuştu. Madonna’nın Madame X albümünün çıkış noktası olan Lizbon’da vereceği konseri kaçıramazdım. Pop müziğinin kraliçesinin yaşadığı sağlık sorunları ve art arda ilan edilen konser iptalleri acaba Lizbon’da bana denk gelecek mi paniklerine rağmen sağ salim kendisini sahnede izleme şansına eriştim. 

Haberin Devamı

Önceki turnelerinin aksine bu sefer tiyatro salonlarında seyirci ile göz göze olmayı tercih eden Madonna, bize unutulmaz anlar yaşatmıştı. Konserin dijital platformlarda yayınlanacak videosunun montajı Madonna’nın ince eleyip sık dokuması ve pandemi süreci araya girince tam olarak 2 sene sürdü. 

Geçtiğimiz günlerde konserin yayın tarihi nihayet belli olunca heyecanlı bekleyiş başladı. Promosyonu çok sıkı tutan kraliçe, televizyon programları ve sürpriz performanslarla Madame X Tour’un reklamını bolca yaptı. Konseri izlerken 2 senede yapılan montaj için harcanan emeğe şapka çıkarttım. Baştan sona bir  sinema filmi tadında olan konserin her detayı insanı fazlasıyla etkiliyor. Verdiği mesajlar , değişen dekorlar, orkestra ve Madonna izlerken sizi avucunun içine alıveriyor. Konserin dvd’sini arşivime katmak için heyecanla bekliyorum.

Yazarın Tüm Yazıları