2022 yılında müzik dünyasında neler olacak?

2022 yılında müzik dünyamızda bizleri nelerin beklediğini enine boyuna bir masaya yatıracak olursak 2021’den farklı sonuçlar elde edeceğimizi pek düşünmüyorum. Gönül ister biraz şaşıralım heyecanlanalım ama olacakların önüne geçilemiyor.

Haberin Devamı

Sosyal medyanın ve televizyon dünyasının hayatımıza kattığı isimlerden günü kurtarma, popülerliğin ekmeğini yeme adına piyasaya çıkan şarkılarına maruz kalacağız. İçlerinden yetenekli olanları belki ‘ Vay be!’ dedirtebilir ama ağırlıklı olarak ‘Bu neydi şimdi?’ tepkisi vermeye hazır olalım. 

Gündemde popüler olan tür neyse ‘ Haydi bunu deniyoruz’ diyerek kendi müzik tarzına uyar mı uymaz mı hiç sorgulamadan farklı şeyler yapmaya kalkanların işleriyle kafamızı bolca karıştıracağız. 

Olmayan seslerine güvenip, detonelerini teknolojiye emanet eden, işin pazarlama kısmında klişe olmuş magazin oyunlarına başvuran yeni isimlerin şarkılarını dinleyip ertesi gün unutacağız. 

Başarılı olmanın yolunun sadece izlenme ve dinlenme sayılarının yüksek olmasından geçtiğine inananların dijital ortamda salına salına dolanırken günlük hayatta şarkılarından sadece akrabalarının haberdar olduğunu göreceğiz. 

Haberin Devamı

Yeni şeyler üretmekte zorluk çekenlerin cover şarkı her daim tutar mantığı ile hareket edip, orijinalini mumla aratmasına şahit olurken, TikTok’da eski şarkıların remixlerinin Z kuşağının videolarında yeniden şahlandığını görüp bit pazarına yine nur yağdıracağız. 

Tüm bunlar olurken iyi müzik peşinde koşanlardan şanslı olanlarının ürettikleri şeylerin yukarıda bahsettiğim karmaşanın arasından sıyrılıp bizlerle buluşmasına sevineceğiz. Yeni yılda müzik dünyasının artık bizi iyi yönde şaşırtması dileğiyle. 

2021’in Harbiye özeti 

2021 yazında İstanbul Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda Bayhan Müzik organizasyonuyla gerçekleşen “Harbiye Yıldızlar Geçidi” konser serisi videoları Live From İstanbul YouTube kanalında yayınlanmaya başlamış. Konserlere gidemeyenler için şahane bir fırsat. 

Yıldız Tilbe, Tan Taşçı, Teoman, Göksel, Gökhan Türkmen, Rubato, Simge, Adamlar, İrem Derici gibi ünlü isimlerin performanslarının profesyonel kayıtları hem görsel hem de işitsel olarak müzikseverleri tatmin edecek gibi gözüküyor. 

“Harbiye Yıldızlar Geçidi” 2021 performanslarından şarkılar her çarşamba ve cuma Live From İstanbul Youtube kanalında müzikseverler ile buluşacakmış. 

Kirpiklerin 

Haberin Devamı

2021 yılını verimli geçiren isimlerden biri olan Melek Mosso, ‘ Hayatım Kaymış’ ile bu sene radyolarda sıkça çalındı. Şarkının yükselişi hız kesmeden devam ederken ‘Kirpiklerin’ ile tekrar dinleyici ile buluşan Mosso, sözü ve müziği Kalben’ e , düzenlemesi ise pek sevdiğim Genco Arı’ya ait olan yeni şarkısı ile yılın son günlerinde gönül telimizi titretmeyi bir kez daha başardı. 

Kalben ve Melek Mosso buluşmasından güzel bir sinerji ortaya çıkmış. İlerleyen zamanlarda bu paslaşmaların devam etmesi dileğiyle.

Yazarın Tüm Yazıları