Yeni trend... Evcil hayvanına miras bırakmak

Zenginin malı züğürdün çenesini yorar misali bir haberimiz var.

Haberin Devamı

South China Morning Post’un haberine göre Çin’de zengin bir kadın 2.8 milyon dolarlık servetini evcil hayvanlarına bırakmaya karar vermiş. Habere göre üç çocuğu bu mirastan hiçbir şey alamayacaklar.

Yeni  trend... Evcil hayvanına miras bırakmak

Şanghay’da yaşayan ve soyadı Liu olan kadın bu hareketine sebep olarak çocuklarının yaşlılığında kendisini ihmal etmesi ve hastalandığında ziyaret etmemelerini gösteriyor.

Kadın haklı olarak bu süre zarfında çok sevdiği evcil kedi ve köpeklerinin hep yanında kaldığını söylüyor.

Bu karar Çin’de halk arasında genelde olumlu karşılanmış. Okuyucular arasında “Eğer kızım gelecekte bana kötü davranırsa, ben de evimi başkalarına bırakacağım” diyen bile var. Habere göre vasiyet, söz konusu paranın kendisi öldükten sonra evcil hayvanları ve onların yavruları için harcanmasını öngörüyor. Çin’de mirası doğrudan hayvanlara bırakmak yasal olmadığından, yerel bir veteriner kliniği evcil hayvanlardan sorumlu olup, mirasın yöneticisi olacak.

Haberin Devamı

Çin Vasiyet Kayıt Merkezi, Liu’ya tüm parasının sorumluluğunu evcil hayvan kliniğine vermenin riskleri olduğunu söylemiş ve istediği zaman vasiyetini değiştirebileceğini belirtmiş. Fakat Liu’nun bunu yapası yok.

Bu tek örnek değil bu arada. Bu köşede de daha önce böyle haberler paylaştım. Mesela, Alman kontes sahibinden 65 milyon dolar miras alarak tarihteki en zengin köpek olan Gunther III adlı Alman çoban köpeği bunlardan biriydi.

Peki neden böyle yapıyor insanlar? Bence bu insanları bu harekete iten sebepler anlaşılabilir. Evcil hayvanlarla iletişimimiz arttıkça, onları daha iyi anlayıp, daha iyi anlaştığımızı düşündükçe, bağlılığımız artıyor ve bize verdikleri sevginin karşılığını sunmaya çalışıyoruz. Bu da bizi eğer imkânımız varsa bu dostlarımız için seferber etmeye itiyor. Ben de o kadar zengin olsaydım, bırakacağım mirastan mutlaka evcil hayvanlarıma pay vermek isterdim. Ama bilin bakalım ne yok. Merak ediyorum, siz ne yapardınız?

Haberin Devamı

Yeni  trend... Evcil hayvanına miras bırakmak

ED SHEERAN YİNE KEDİLERİ KAÇIRMIŞ

Sempatik bir haber. 32 yaşındaki İngiliz şarkıcı Ed Sheeran, 2014 yılında Japonya’ya gittiğinde ülkede popüler olan kedi cafelerinden birine gidip etrafındaki kedilere şarkı söylemişti. Fakat kediler Ed Sheeran’ı pek sevmemişti. 10 yıl sonra şarkıcı yine aynı yere gitmiş ve aynı şeyi yapmış. Sonuç değişmemiş. Ed Sheeran gitarı eline alır almaz kediler etrafından uzaklaşmış. O da Instagram’da paylaştığı videonun altına “2014’te benden kaçan kedicikleri kazanmaya çalışıyorum, sonuç aynı” notunu düşmüş. Ed Sheeran hayranı değilimdir ama kedi sevgisiyle sempatimi kazandı. Bir de hatırlatma yapayım. Bu Ed Sheeran’ın ilk kedili vukuatı değil. Ed Sheeran’a benzeyen kedi fotoğrafı internet fenomeni haline gelmişti, hatırlayan olacaktır.

Haberin Devamı

OKUR FOTOSU

Yeni  trend... Evcil hayvanına miras bırakmak

 

BU NASIL TATLILIK YUMOŞ

Okurumuz Saniye Aydemir, fotoğraftaki dünyalar güzeli için şu notu iletiyor: “Bu güzel gözlü kedimi sokaktan aldım, geçen sene FIB hastalığını yendi. Benim can yoldaşım oldu. Resmini basarsanız çok memnun olurum.” Bu da benim yumuşak karnım işte. İnsanlar kedilerine, köpeklerine evlatları gibi davranıyorlar ya, çok hoşuma gidiyor. Yumoş’a uzun sağlıklı bir ömür diliyorum. Sizden de kedinizin köpeğinizin fotoğrafını bekliyorum.

NOT: Kediniz ya da köpeğinizin fotoğrafını #dünyagüzeli etiketiyle ve Hürriyet’ten bahsederek sosyal medyada paylaşın ya da sdemirel@hurriyet.com.tr adresine mail atın, seçip paylaşalım...

Yazarın Tüm Yazıları